۲۶ دی ۱۴۰۱، ۵:۴۷

یافته محققان سوئدی؛

اسید اوریک با ریسک ضربان نامنظم قلب مرتبط است

اسید اوریک با ریسک ضربان نامنظم قلب مرتبط است

تحقیقات جدید نشان می دهد که سطح بالای اسید اوریک در میانسالی ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به نوع جدی ضربان نامنظم قلب را در دهه های بعدی عمر افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان می‌دهد که اسید اوریک ممکن است نقش مهمی در ایجاد فیبریلاسیون دهلیزی، ضربان نامنظم قلب که می‌تواند منجر به لخته شدن خون، سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض قلبی شود، داشته باشد.

«موژو دینگ»، محقق ارشد این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، گفت: «افرادی که سطح اسید اوریک بالایی دارند ممکن است از معاینات منظم قلبی عروقی برای تسهیل تشخیص زودهنگام فیبریلاسیون دهلیزی تازه شروع شده بهره ببرند.»

اسید اوریک یک ماده شیمیایی است که با تجزیه پورین‌ها توسط بدن تولید می‌شود و به مقدار زیاد در الکل، به ویژه آبجو، و مواد غذایی مانند گوشت قرمز و برخی از انواع غذاهای دریایی مانند ساردین و صدف یافت می‌شود. اسید اوریک بیشتر به دلیل ارتباط آن با نقرس، یک نوع دردناک آرتریت، و سنگ کلیه شناخته شده است. اما مطالعات سطح بالای اسید اوریک را با افزایش خطر ابتلاء به فشار خون بالا، دیابت و بیماری قلبی هم مرتبط دانسته اند.

در این مطالعه، محققان ۳۳۹۶۰۴ شرکت کننده از سوئد را به طور متوسط به مدت ۲۶ سال دنبال کردند. شرکت کنندگانی که از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۶ جذب شدند، ۳۰ تا ۶۰ سال سن داشتند و در زمان ثبت نام فاقد بیماری قلبی عروقی بودند. اسید اوریک حداقل یک بار با استفاده از آزمایش خون اندازه گیری شد. سپس شرکت‌کنندگان به گروه‌هایی تقسیم شدند و سطح اسید اوریک را از پایین‌ترین به بالاترین رتبه‌بندی کردند.

این مطالعه نشان داد که با افزایش سطح اسید اوریک، خطر فیبریلاسیون دهلیزی افزایش یافت. به طور کلی، افرادی که بالاترین سطح اسید اوریک را داشتند، ۴۵ درصد بیشتر از افرادی که کمترین سطح را داشتند، با خطر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی روبرو بودند.

افزایش سطح اسید اوریک خطر فیبریلاسیون دهلیزی را حتی در میان شرکت کنندگانی که در طول دوره پیگیری به فشار خون بالا، دیابت، بیماری عروق کرونر قلب یا نارسایی قلبی مبتلا نشده بودند، افزایش داد.

دینگ گفت: «این بدان معناست که اسید اوریک نه تنها ممکن است از طریق مکانیسم‌های متابولیک قلبی برای افزایش خطر فیبریلاسیون دهلیزی عمل کند، بلکه ممکن است از طریق مکانیسم‌های دیگر تأثیر مستقیمی بر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی داشته باشد.»

کد خبر 5683389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • فرشاد IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۶
      0 1
      سلام وقت بخیر من ۳۶ سال دارم و نقرس خیلی اذیتم میکنه همه جور قرص هم خوردم لطفا راهنمای کنید چیکار کنم ممنون از لطف شما
      • محمد IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۷
        1 0
        من هم مثل شما بودم خوشبختانه در بهارستان اصفهان یه عطاری رفتم به نام عطاری شفا داروی سنتی برایم ساخت و به مدت ده روز استفاده کردم و الان شکر خدا کاملاً برطرف شده وحتی توان گوشت قرمز راهم دارم