۲۵ بهمن ۱۴۰۱، ۱۱:۰۹

با امضای تفاهم نامه صورت گرفت؛

توسعه همکاری پایگاه استنادی ISC و سازمان همکاری‌ ۸ کشور اسلامی

توسعه همکاری  پایگاه استنادی ISC و سازمان همکاری‌ ۸ کشور اسلامی

مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و سازمان همکاری‌ اقتصادی هشت کشور در حال توسعه اسلامی (D۸) با ارتقاء تعاملات به سطح جدید دست یافتند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، هیئت ISC مرکب از سید احمد فاضل‌زاده رئیس ISC و محمد رضا فلاحتی قدیمی فومنی مدیر اداره همکاری‌های علمی بین‌المللی در مقر اصلی سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه اسلامی «D۸» در استانبول ترکیه با دبیرکل و مسئولان «D۸» دیدار کردند.

در این جلسه ابتدا پروفسور ایسیاکا عبدالغدیر امام (دبیرکل D۸) به میهمانان خیرمقدم گفت و ابراز امیدواری کرد که این جلسه بتواند در سطح تعاملات دو طرف ارتقاء محسوسی ایجاد کند.

دکتر سید احمد فاضل‌زاده گزارش کاملی از تعاملات گذشته با «D۸» ارائه داد و گفت: سابقه همکاری ISC و «D۸» به سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۸ بر می‌گردد. در سال ۲۰۱۹ نیز دبیرکل «D۸» در ISC حضور یافت که در جریان این حضور برای چگونگی تعاملات دو طرف برنامه‌ریزی شد. حاصل آن نشست راه‌اندازی سامانه رتبه‌بندی دانشگاه‌های «D۸» بود که پس از تکمیل در سال ۲۰۲۰ در وبگاه سازمان «D۸» قرار گرفت.

رئیس ISC ادامه داد: با توجه به استقبال «D۸» از این سامانه، تصمیم گرفته شد تا با انجام این دیدار، خدمات و سامانه‌های جدید ISC نیز به «D۸» معرفی شود تا مبنایی برای گسترش تعاملات دو طرف باشد.

وی ادامه داد: در این دیدار و در راستای توسعه و گسترش همکاری‌ در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان، مجموعه‌ای از فراورده‌های ISC به‌خصوص سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان)، مجموعه پایگاه‌ها و منابع اطلاعات علمی و سامانه نشریات علمی بسیار مورد توجه دبیرکل قرار گرفت به‌گونه‌ای که مقرر شد به عنوان نتیجه این دیدار، برنامه‌ای سالیانه برای تعاملات مشترک تهیه شده و مبنای تعاملات آتی قرار گیرد.

پس از ارائه گزارش توسط ISC، پروفسور ایسیاکا عبدالغدیر امام (دبیرکل «D۸») اظهار داشت: خوش‌حال هستم که در جریان دستاوردها و خدمات جدید ISC قرار می‌گیرم. یکی از اهداف اصلی «D۸» ارتقاء آسایش و رفاه جامعه است و تردیدی نیست که سامانه‌های معرفی‌شده به‌خصوص در بحث رصد تولید علم، فناوری و نوآوری و نیز استخراج اسامی محققان ۱ و ۲ درصد برتر می‌تواند به ما در شناسایی محققان و متخصصان حوزه‌های مختلف در منطقه «D۸» کمک کند.

دبیرکل «D۸» ادامه داد: درخصوص سامانه نان نیز از پیشنهاد شما برای ارتقاء این سامانه از مرحله پایلوت (برای جمهوری اسلامی ایران) به منطقه «D۸» استقبال می‌کنیم و پیگیری این مورد یکی از اولویت‌های ما خواهد بود.

وی ادامه داد: با توجه به اعلام شما مبنی بر اتمام طرح رتبه‌بندی «D۸»، مایلیم نسخه‌های جدید این سامانه را نیز دریافت کنیم.

سپس حاضران در جلسه به بحث و گفتگو درخصوص موضوعات مختلف پرداختند و به عنوان نتیجه جلسه مقرر شد:کمیته مشترک برای پیشبرد تعاملات گذشته، حال و آتی دو طرف تشکیل شود.

همچنین، تفاهم شد تا با توجه به رصد عملکرد دانشمندان و محققان توسط ISC، فعالیتی خاص منطقه «D۸» انجام شود. در این زمینه مقرر شد پس از شناسایی محققان برتر منطقه «D۸» و نیز تفاهم در خصوص شاخص‌ها و سنجه‌های ارزیابی، جایزه‌ای به صورت مشترک برای تجلیل از دانشمندان برتر منطقه «D۸»، تعریف و عملیاتی شود.

به علاوه، مقرر شد با هدف آشنایی بیشتر منطقه دی-هشت با خدمات ISC و با اولویت، چند وبینار برای کشورها و مناطق مختلف «D۸» با همکاری این سازمان برگزار شود و سپس نتایج این وبینارها در جلسات حضوری بررسی و پیگیری شود.

در پایان این نشست و با هدف ارتقاء تعاملات فی ما بین به سطحی جدید، تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی، پژوهشی، فناوری و نوآوری بین دو طرف به امضا رسید و مبادله شد.

کد خبر 5709168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha