۱۵ اسفند ۱۴۰۱، ۱۶:۳۵

واکنش روسیه به درگیری میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان

واکنش روسیه به درگیری میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان

وزارت خارجه روسیه به درگیری میان نیروهای مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قره‌ باغ واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز دوشنبه در سخنانی به درگیری ها در مرز میان دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان واکنش نشان داد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این خصوص اعلام کرد: مسکو نسبت به تشدید درگیری ها در منطقه قره باغ کوهستانی ابراز نگرانی جدی می کند. طرفین (باکو و ایروان) را به خویشتنداری و برداشتن گام هایی در راستایی تنش زدایی فرا می خوانیم.

نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان دیروز یکشنبه در منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی تیراندازی کردند که این تیراندازی منجر به کشته شدن حداقل ۵ نفر از هر دو طرف منازعه شد.

قره باغ کوهستانی نقطه کانونی جنگ دو کشور است که در بیش از ۳۰ سال گذشته همچنان محل مناقشه است.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد که دو نظامی در تبادل آتش پس از آن کشته شدند که نیروهای این کشور، کاروانی را که مظنون به حمل سلاح از شهر اصلی منطقه به مناطق دور افتاده بودند متوقف کردند.

گفته می‌ شود کاروان از یک جاده غیرمجاز استفاده کرده است.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در این خصوص اعلام کرد: اطلاعات عملیاتی درباره انتقال تجهیزات نظامی، مهمات و پرسنل از جمهوری ارمنستان از طریق جاده خاکی «خانکندی-خلفالی-تورشسو» (Khankendi-Khalfali-Turshsu) به اراضی متعلق به جمهوری آذربایجان جایی که نیروهای حافظ صلح روسیه به طور موقت مستقر هستند، دریافت شده است.

بیانیه صادره از سوی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در این خصوص اضافه کرد: برای راستی آزمایی اطلاعات دریافت شده، یگان‌های ارتش جمهوری آذربایجان تلاش کردند خودروهای مشکوک را متوقف و بازرسی کنند که در آن زمان ارمنستانی‌ها تیراندازی کردند. در نتیجه تبادل آتش، دو طرف متحمل تعدادی زخمی و تلفات شده اند.

وزارت خارجه ارمنستان نیز از کشته شدن ۳ نیروی خود در قره باغ خبر داد.

این گزارش می‌گوید که کاروان ارمنستان حامل اسناد و یک تپانچه خدماتی بوده و اتهامات جمهوری آذربایجان مبنی بر حمل سلاح ساختگی است.

قره باغ کوهستانی از دیرباز در سطح بین المللی به عنوان بخشی از آذربایجان به رسمیت شناخته شده، اگرچه جمعیت آن عمدتاً از قوم ارمنی تشکیل شده است.

نیروهای ارمنستان پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در اوایل دهه ۱۹۹۰ کنترل قره باغ کوهستانی را در جنگ به دست گرفتند و سپس جمهوری آذربایجان در یک درگیری ۶ هفته‌ای در سال ۲۰۲۰ بخش‌های وسیعی از خاک خود را پس گرفت.

الهام علی اف، رئیس‌جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، چندین بار به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای حل مناقشه دیدار کرده‌اند، اما خشونت‌های دوره‌ای همچنان ادامه دارد.

تنش‌های اخیر ارمنستان و جمهوری آذربایجان برسر گذرگاه «لاچین» است. گذرگاه لاچین تنها مسیری است که ارمنستان را به مرکز قره باغ کوهستانی متصل می‌کند.

به تازگی نیز «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان اعلام کرده است که جمهوری آذربایجان در صدد است تا تجاوز گسترده‌ای را علیه کشورش آغاز کند.

کد خبر 5726856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
      ایران وروسیه بایدبه مرزهای تاریخی ورسمی خودبرگردند.هراستان جدا شده وبی ظرفیتی لیاقت استقلال ندارد. منتظراراجیف مسخره و نظرات منفی پان تورچ های تکراری هستیم😂
    • IR ۲۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۶
      29 50
      درودبرایران وایرانی.
    • علیرضا کافی هرناشکی IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۶
      16 1
      الهام درسی بدهیم عبرت تاریخ شود
    • مجیدسرلک IR ۰۱:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
      33 0
      سلام‌این‌‌تنش‌هارواسراییل‌درمنطقه‌درست‌کرده‌صرفاهدفشان‌ایران‌هست‌که‌وارداین‌بازی‌‌بشه‌ولی‌کورخوندن‌اگه‌دست‌ازپاه‌خطاکنه‌الهام خانم‌‌فقط‌کافیست‌یک‌لشگرازلشگرهای‌سپاه‌وازدعمل‌شندزمین‌وزمان‌الهام‌خانم‌روباایل‌وتبارش‌به‌اتش‌می‌کشند.