پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۶ آبان ۱۳۸۶، ۱۶:۰۵

بانک ژن محیط زیست در سه نقطه کشور راه اندازی می شود

تبریز - خبرگزاری مهر: مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در سه نقطه از کشور بانک ژن محیط زیست راه اندازی می کند.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، بیوک رئیسی بعدازظهر امروز در اولین نشست هم اندیشی با اساتید دانشگاه ومحققان مراکز تحقیقاتی کشاورزی ومنابع طبیعی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست، ایجاد بانک ژن در استان ‌های آذربایجان شرقی، کهکیلویه وبویر احمد و یزد را در دستور کار خود قرار داده است. 

وی با اشاره به این که حفاظت واقعی از گونه های گیاهی و جانوری باید در مناطق و زیستگاه های طبیعی صورت پذیرد، اظهار داشت: وقوع حوادثی همچون حریق جنگل ها، شکار بی رویه و تخریب مناطق و عرصه های طبیعی و آمارهای تکان دهنده ای که از انقراض گونه های گیاهی و جانوری اعلام می شود، ایجاد بانک ژن محیط زیست را امری ضروری کرده است.

رئیسی در ادامه خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی به لحاظ ظرفیت های بالای علمی و غنای تنوع زیستی در منطقه حفاظت شده ارسباران به عنوان مرکز ژن شمال غرب کشور تعیین شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به امکانات علمی موجود در این استان برای راه اندازی بانک ژن یادآور شد: مراکز تحقیقات کشاورزی، منابع طبیعی و بیوتکنولوژی آذربایجان شرقی به عنوان ثروت ملی و متخصصان شاغل در این مراکز سرمایه های کشور هستند.

رئیسی تاکید کرد: بانک ژن این استان مستقل با گونه های منحصر به شمال غرب کشور و تنها با بهره مندی از توان علمی محققان بومی راه اندازی می شود.

این مسئول یادآور شد: منطقه ارسباران یکی از مناطق سه گانه جهان است که در عصر یخبندان از آسیب های کلی مصون مانده و از ذخایر ژنتیکی و ناشناخته جهان به شمار می رود.

رئیسی با بیان این که تاکنون بیش از دو هزار گونه گیاهی در آذربایجان شرقی شناسایی و جمع آوری شده است، عنوان کرد: در این میان تعداد یک هزار و 70 گونه گیاهی فقط از منطقه ارسباران شناسایی شده که این تنوع در کل قاره اروپا وجود ندارد.

کد خبر 576364

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha