به گزارش خبرنگار مهر، امروز در چارچوب اجرای توافقنامه بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی دور دیگری از مذاکرات در تهران آغاز می شود .
ریاست هیئت ایرانی را در این مذاکرات ، جواد وعیدی معاون امنیت بین الملل شورای عالی امنیت ملی بر عهده دارد .
این دومین نشست وعیدی و هاینونن درباره موضوع سانتریفیوژهاست . کارشناسان ایران و آژانس نیز تاکنون دو بار بایکدیگر درباره موضوع سانتریفیوژهای P1و P2مذاکره کردهاند.
پیش ازاین دوطرف هفدهم تا نوزدهم مهرماه در تهران با یکدیگر مذاکره کردند .
بر اساس توافقنامه میان تهران و آژانس، شش موضوع شامل پلوتونیوم، سانتریفیوژهای P1و ،P2منشا آلودگی، سند اورانیوم فلزی، پلونیوم ۲۱۰و معدن گچین در دستور کار طرفین قرار دارد که تاکنون پرونده پلوتونیوم و نیز آلودگی انبارهای کرج بسته شده است.
نتایج این مذاکرات در گزارش ماه میلادی آینده(نوامبر) "محمد البرادعی" مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام میشود.
اولی هاینونن ، معاون مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در امور پادمانها در خصوص این مذاکرات به خبرنگاران گفت: خیلی از کارها در این خصوص انجام شده است و خیلی از کارهای دیگر باقی مانده است. امیدوارم در چند هفته آینده بتوانیم به اهداف مدنظرمان برسیم.
هاینونن گفت که امیدوار است در این سفر مذاکرات سازندهای از سوی دو طرف به انجام شود در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چه نگاهی توافقات ایران و آژانس دارد به این پاسخ اکتفا کرد: امیدواریم در این موضوع به مراحل برسیم.
هاینونن در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه چرا آمریکا قبل از توافقات نهایی ایران و آژانس اقدام به اعمال تحریمهای یک جانبه علیه ایران کرده است از پاسخ به این سوال خودداری کرد و گفت: آژانس در این خصوص نظر خاصی نمیدهد و هیچ ارتباطی با این موضوع ندارد.
معاون البرادعی که قرار است امروز مذاکرات تکمیلی با جواد وعیدی، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی بر سر موضوع سانتریفیوژهای پی – یک و پی – دو داشته باشد در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آیا سوالات شما از مسایل باقی مانده ایران در چارچوب معاهده ان. پی. تی یا پروتکل الحاقی گفت: به هر حال این سوالات بخشی از ان. پی. تی است و مطمئنا در چارچوب معاهده هستند.
وی گفت: این سوالات مربوط به مسایلی میشود که ایران در گذشته به آنها پاسخ نداده است. ما در حال برطرف کردن و اصلاح این امور هستیم.
هاینونن نسبت به اجرا و امضای پروتکل الحاقی از سوی ایران ابراز امیدواری کرد و در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه ارزیابی از پاسخهای ایران به موضوع پی – یک و پی – دو چیست؟ بدون پاسخ به این سوال گفت: ما برای بحث سانتریفیوژها اینجا آمدهایم.
نظر شما