به گزارش خبرنگار مهر، نشست عصر که ساعت 15:30 آغاز خواهد شد پنجمین نشست دوهیئت در روزهای اخیر است .
اولی هاینونن معاون مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوشنبه در راس هیئتی از آژانس به تهران آمد و از عصر همانروز مذاکرات فشرده خود را با هیئت ایرانی به سرپرستی جواد وعیدی معاون امنیت بین الملل دبیر شورای عالی امنیت ملی آغاز کرد .
محورمذاکرات ایران و آژانس که در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی برگزار می شود ، موضوع سانتریفیوژهای نوع 1 و 2 است .
این موضوع دومین محور مورد توافق ایران و آژانس برای حل و فصل طبق مودالیته جدید همکاری ها است . آژانس تا تاریخ 9 شهریور( 31 اوت ) همه سئوالات باقیمانده در رابطه با مسئله سانتریفیوژهایP1و P2 را به تهران ارایه کرده است و ایران آژانس تاکنون سه دور مذاکره در سطح معاونان ( وعیدی و هاینونن) و دودور مذاکره فنی در این خصوص در تهران برگزار کرده اند .
پیشتر موضوع "پلوتونیوم " در مذاکرات کارشناسی طرفین حل شد و رفع ابهامات آژانس در این خصوص در گزارش شهریور ماه (سپتامبر) مورد تائید قرار گرفت .
طبق برنامه تدوین شده موضوعات "منشاء آلودگی" ، "سند اورانیوم نیمکره فلزی" ، "پلونیوم 210"و "معدن گچین" دیگر محور هایی است که قرار است تا آذرماه مورد بررسی قرار گیرد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در توافقنامه با تهران اعلام کرده است که در صورت دریافت پاسخ سوالاتش در این محور ها ، ابهام دیگری در برنامه ایران باقی نخواهد ماند و پرونده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی به حالت عادی باز خواهد گشت .
گزارش البرادعی دهه سوم آبان ماه ( نیمه نوامبر) منتشر می شود و تاریخ برگزاری جلسه آتی شورای حکام اول آذر ماه (22 نوامبر) تعیین شده است .
پرونده ایران به بهانه این ابهامات یک سال و نیم پیش با فشار آمریکا به شورای امنیت فرستاده شد.
نظر شما