به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه،"کریستوفر هیل" امروز با اعلام این خبر گفت : تیم 9 نفره کارشناسان هسته ای آمریکا وارد پایتخت کره شمالی شده اند و فردا(یکشنبه) به تاسیسات اصلی کره شمالی به نام یونگ بیون خواهند رفت و از روز دوشنبه نظارت بر عملیات غیرفعال سازی آن را آغاز می کنند.
هیل آغاز عملیات غیرفعال سازی راکتور یونگ بیون را روزی بسیار مهم خواند. وی همچنین گفت: واشنگتن اقدامات را برای حذف نام کره شمالی از فهرست کشورهای حامی تروریسم آغاز کرده است.
راکتور یونگ بیون مرکز اصلی تولید پلوتونیوم غنی شده مورد استفاده برای ساخت بمب اتمی در کره شمالی است که در ماه جولای گذشته، فعالیت آن متوقف و به تایید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز رسیده بود. عملیات غیرفعال سازی شامل از هم جدا کردن تمام تجهیزات و تاسیسات به نحوی است که سرهم کردن مجدد آنها مستلزم مدت زمانی طولانی است. پیونگ یانگ این تاسیسات هسته ای خود را از دهه 1950 به تدریج احداث کرده است.
هیل ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری میلادی علاوه برغیرفعال سازی تاسیسات غنی سازی پلوتونیوم در یونگ بیون، برنامه غنی سازی اورانیوم این کشور نیز با رضایت طرفین حل و فصل شود.
طبق توافقنامه 13 فوریه 2007 که به توافق شرکت کنندگان در مذاکرات شش جانبه -شامل دو کره، چین، ژاپن، روسیه و آمریکا- رسید، کره شمالی متعهد شده تا پایان سال جاری میلادی تاسیساتش را غیرفعال کند.
نظر شما