به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم تکریم و معارفه وحید رحمتی و سیدحسین علوی، مدیران پیشین و فعلی مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد با حضور علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور، امروز در سالن کاخموزه ملت سعدآباد برگزار شد.
دارابی در این مراسم با تشکر از زحمات وحید رحمتی طی ۱۸ ماه گذشته، ادامه داد: بخشی از وظایفی که به عهده ایشان بود، طی این مدت انجام شد و بخشی از آن جز مطالبات و انتظاراتی است که آقای علوی با جدیت باید پیگیری کنند.
معاون میراثفرهنگی کشور در دسترس بودن را جز مهمترین ویژگی مدیران عنوان کرد و ادامه داد: امروز روابط چهره به چهره و گفتوگو، بسیاری مشکلات را حل میکند.
دارابی به اهمیت مشورت گرفتن و خردجمعی اشاره و بر مدنظر قرار گرفتن آن برای غنای کیفی و کمّی برنامهها تاکید کرد.
قائممقام وزیر با اشاره به اینکه موزهها، ویترین، گنجینه و داشتههای یک ملت محسوب میشوند، افزود: موزهها علاوه بر اینکه تابلوی راهنمای پیشینه تاریخی و تمدنی جامعه هستند، نقش بزرگی را در دیپلماسی عمومی، صلح، دوستی و انتقال هنجارهای فرهنگی ایفا میکنند.
دارابی در ادامه به برگزاری نمایشگاه «نقش و تأثیر تمدن ایران بر فرهنگ و تمدن خاورمیانه» در پاییز با همکاری موزه ملی ایران و پکن در چین اشاره کرد و ادامه داد: ایران با سابقه ۷ هزار ساله و داشتههای فراوان در حوزههای تاریخی و میراثفرهنگی، دارای توانایی بزرگی است که باید آنها را به جامعه منتقل و برای نسل جوان بازخوانی کنیم.
تدوین سند چشمانداز و برنامه پنج ساله، تعریف شعاری و تدوین نظاممسائل برای توصیف وضع موجود، فرصتها، تهدیدها، چالشها، برنامهها، اولویتهای زمانبندی و اعتبارات از دیگر نکاتی بود که دارابی بر انجام آنها توسط مدیر جدید مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد تاکید کرد.
وی در ادامه بر اهمیت نهضت روایتگری اشاره کرد و ادامه داد: موزهها خود راوی صادقی برای روایت کردن تاریخ هستند. برای روایتگری نیاز است با ارتقای دانش و تقویت آموزش و با استفاده از افراد متخصص هم روایت نخست و هم روایت درست تبیین شود.
قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور به تسریع امور برای راهاندازی موزه رجال عصر پهلوی در سعدآباد که بخش عمده کارهای آن انجام گرفته است اشاره و بر تشکیل شورای راهبردی با حضور جمعی از صاحب نظران تاکید کرد.
دارابی متذکر شد: موزهها، بناهای تاریخی، پایگاههای میراث ملی و جهانی، فرهنگسرا نیستند. اگر چه فرهنگسراها، نهاد و مکان ارزنده فرهنگیهنری تأثیرگذاری هستند، ولی برگزاری رویدادها با ملاحظات بنای تاریخی، گفتمان غالب و هویت مجموعه انجام میشود و این مهم باید مدنظر قرار گیرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد دوره مدیریت جدید موجب تعالی و تحول مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد شود.
نظر شما