۲۷ خرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۴۹

پوتین: روسیه بیشتر از همه کشورهای ناتو سلاح اتمی دارد

پوتین: روسیه بیشتر از همه کشورهای ناتو سلاح اتمی دارد

رئیس جمهور روسیه درباره وقوع «خطری جدید» در صورت تداوم تامین تسلیحاتی اوکراین و مداخله هرچه بیشتر ناتو در جنگ، هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی‌ان‌ان، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه می‌گوید که ناتو بیش از پیش پایش به جنگ اوکراین باز شده و تامین تسلیحاتی کی‌یف جریان دارد و در صورت تدارم این روند، خطری جدی در کمین است.

پوتین در مجمع بین‌المللی اقتصاد سن‌پتزربورگ گفت: در حال حاضر، پای ناتو به جنگ اوکراین باز شده و این موضوعی است که درباره آن حرف می‌زنیم. تامین ادوات جنگی سنگین برای اوکراین ادامه دارد و حالا قصد دارند به کی‌یف جنگنده بدهند.

رئیس جمهور روسیه همچنین از تخریب تانک‌های ارسالی غرب به اوکراین به دست نیروهای ارتش روسیه خبر داد و گفت که «اگر این تانک‌ها در خارج از روسیه باشند اما در جنگ مورد استفاده قرار گیرند، راه هدف قرار دادن آنها را پیدا خواهیم کرد»؛ به گفته وی «این خطر جدی ورود هرچه بیشتر ناتو به جنگ اوکراین است.»

پوتین همچنین تاکید کرد که زرادخانه هسته‌ای بزرگ روسیه «امنیت» این کشور را تضمین خواهد و مسکو بیشتر از همه کشورهای عضو ناتو، چنین تسلیحاتی در اختیار دارد.

براساس اعلام انجمن کنترل تسلیحات آمریکا، روسیه تا ژانویه ۲۰۲۱، در مجموع حدود ۶هزار و ۲۵۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار داشته و این رقم برای آمریکا ۵هزار و ۵۰۰ بوده و دو عضو دیگر ناتو یعنی انگلیس و فرانسه، به ترتیب حدود ۲۲۰ و ۲۹۰ کلاهک هسته‌ای دارند.

پوتین تصریح کرد: تسلیحات هسته‌ای برای تضمین امنیت در معنایی گسترده‌تر و البته حفظ موجودیت کشور روسیه ساخته شده‌اند. اما در وهله اول، هیچ نیازی نیست و در درجه دوم هم، صحبت کردن دراین‌باره، آستانه تحمل برای استفاده از این تسلیحات را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، ما بیشتر از کشورهای ناتو، سلاح‌هایی از این نوع داریم. آنها از این موضوع آگاهند و به همین دلیل همچنان به سمت مذاکره برای کاهش این تسلیحات حرکت می‌کنند.

رئیس جمهور روسیه در ماه فوریه، مشارکت و عضویت این کشور در پیمان کاهش تسلیحات هسته‌ای موسوم به «استارت نو» را با آمریکا تعلیق کرد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه مسکو تاکید کرده این تصمیم «قابل برگشت و تجدیدنظر» است.

این پیمان شمار تسلیحات اتمی قاره‌پیمای آماده شلیک هر دو کشور را محدود می‌کرد. آمریکا و روسیه آخرین بار در سال ۲۰۲۱ این پیمان را تا ۵ سال تمدید کردند.

کد خبر 5812233

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
      1 6
      الهي خاك بر سر بشي پوتين
      • شایان DE ۰۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۹
        0 1
        می تونی کمی توضیح بدی چرا؟ یا همین طوری حرف زدی ؟