۱۴ تیر ۱۴۰۲، ۱۲:۲۷

پیشنهاد رئیس دانشگاه تهران برای ایجاد شرکت انتشاراتی بین‌المللی

پیشنهاد رئیس دانشگاه تهران برای ایجاد شرکت انتشاراتی بین‌المللی

رئیس دانشگاه تهران پیشنهاد ایجاد یک شرکت انتشاراتی بین‌المللی با همکاری مشترک دانشگاه‌های بزرگ کشور و سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی را مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران روز سه‌شنبه ۱۳ تیر ماه ۱۴۰۲ در نشست انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه تهران و سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) که در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد، این موضوع مطرح خواهد شد تا یک شرکت انتشاراتی بین‌المللی که انتشار مجموعه‌ای از مجلات و کتب به چند زبان را پوشش دهد، در همکاری مشترک دانشگاه‌های بزرگ کشور و سازمان سمت، ثبت شود و مدیریت هر یک از بخش‌های آن را یکی از دانشگاه‌ها و یا سازمان سمت عهده‌دار شوند.

رئیس دانشگاه تهران افزود: در صورتی که موضوع ایجاد یک شرکت انتشاراتی بین‌المللی، در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور مورد تأیید و تصویب قرار گیرد، یک اتفاق خوب برای ارتقای تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در سپهر علم و فناوری رقم خواهد خورد. همچنین می‌توان این موضوع را در قالب یکی از مواد برنامه هفتم توسعه گنجاند و برای راه‌اندازی و اداره این شرکت انتشاراتی بین‌المللی، ردیف بودجه‌ای مستقل را در قانون بودجه سالیانه پیش‌بینی نمود.

رئیس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، به تجربه علاقمندی دانشگاهیان سایر کشورها برای دسترسی به منابع درسی دانشگاهی ایران اشاره نمود و بیان داشت: در سفر رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران به روسیه، در گفتگوهایی که بویژه با دانشگاه علوم انسانی روسیه و دپارتمان‌های فعال در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی و رفتاری دانشگاه‌های روسی صورت گرفت، دریافتیم که آنها مشتاق هستند به متون آموزشی ما که با بحث‌های اسلامی آمیخته است، دسترسی پیدا کنند.

مقیمی در بخش دیگر سخنانش، در تشریح یکی از نیازهای جدی دانشگاه تهران به کتاب‌های درسی به‌روز، گفت: یکی از مهمترین دغدغه‌های دانشگاه تهران که با استفاده از ظرفیت تعدادی از اساتید دانشگاه در حال رفع نیاز در آن حوزه هستیم، تدوین منابع علمی مورد نیاز دانشکده‌های جدید و رشته‌های جدید دانشگاه تهران همچون دانشکده‌های حکمرانی، گردشگری و تجارت و مالیه است. در زمینه تدوین منابع درسی جدید که منطبق بر آموزه‌های دینی و ویژگی‌های بومی و نیازهای کشورمان باشد، علاقمند به استفاده از ظرفیت سازمان سمت نیز هستیم.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت ایجاد یک ائتلاف بین نهادهای علمی و دانشگاهی به منظور اختصاص امکاناتی ویژه به حوزه تولید کتب دانشگاهی، تاکید کرد: با ایجاد یک شبکه همکاری است که می‌توانیم نشر دانشگاهی را از وضعیت فعلی و معضلاتی که با آن مواجه است، نجات دهیم.

مقیمی، هزینه‌های بالای تهیه کاغذ و چاپ را یک تهدید جدی برای عرضه کتاب و کتابخوانی دانست و بیان داشت: مشکلات و مباحث حمایتی پشتیبانی کتاب، به شدت جنبه‌های محتوایی را تحت تأثیر قرار داده است. مسئولین هم در جریان تنگناهای حوزه چاپ قرار دارند. دانشگاه تهران در عین همه محدودیت‌ها و کمبودها، اما از ظرفیت‌های بالایی هم برای برطرف کردن مشکلات و کمک نمودن به انتشار کتاب برخوردار است.

رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: هیچ چیز جای کتاب چاپی را نمی‌گیرد؛ اثر چاپی ویژگی‌هایی دارد که کتاب الکترونیک و سایت‌ها و نوشته‌های فضای مجازی نمی‌تواند جایگزین آن شود. لذا کتاب چاپی همچنان مرجعیت خود را حفظ کرده است، البته لازم است نشر کتاب الکترونیکی در کنار نسخه چاپی وجود داشته باشد.

رئیس دانشگاه تهران همچنین در آغاز دیدار با رئیس سازمان سمت، با بیان اینکه سازمان سمت به عنوان یک مجموعه بسیار خوشنام و باکیفیت در حوزه نشر شناخته می‌شود، بیان داشت: وقتی در بررسی پرونده ارتقای اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران در هیأت ممیزه دانشگاه، به آثار اعضای هیأت علمی که در سمت چاپ شده است برخورد می‌کنیم، همه اعضای هیأت ممیزه از این آثار با احترام یاد می‌کنند و مورد تاییدشان است. این رویکرد اعضای هیأت ممیزه دانشگاه که از برجسته‌ترین اساتید هستند، سرمایه ارزشمندی برای سازمان سمت محسوب می‌شود.

در ادامه، تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه تهران و سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) در راستای گسترش همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی و به منظور طراحی و اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک در زمینه تولید کتاب‌های مبنایی؛ تألیف، ترجمه و تدوین کتاب‌های درسی رشته‌های مورد نیاز و مرتبط؛ تألیف و ترجمه کتاب‌های مبنایی در حوزه علوم اسلامی و انسانی؛ ترجمه کتاب‌های مورد نیاز علوم انسانی به زبان‌های خارجی و چاپ، نشر و توزیع آثار مشترک و همکاری مشترک در زمینه نشر الکترونیک منعقد و مبادله شد.

حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی با توجه به اهداف سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) و نقد و بررسی تحلیلی کتاب‌های درسی رشته‌های مورد نیاز و همکاری در طرح‌های حوزه جامعه و صنعت از دیگر محورهای این تفاهم‌نامه است که روز سه‌شنبه ۱۳ تیر ماه ۱۴۰۲ به امضای سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و حجت‌الاسلام والمسلمین داود مهدوی زادگان رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) رسید.

کد خبر 5828223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha