به گزارش خبرنگار مهر، روز چهارشنبه ۱۴ تیر نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک سپری شد و آثار نمایشی به صحنه رفته در این روز با استقبال نسبی مخاطبان همراه شدند. آثار بخش فضای باز جشنواره نیز همچون روزهای گذشته از استقبال خودم مردم اقشار مختلف برخوردار شدند.
کاراگوز ترکیهای و سایهبازی در سالن قشقایی
سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر در این روز پذیرای نمایش «چراغ جادو» از ترکیه شد که با ظرفیت کامل تماشاگران سالن به صحنه رفت.
این نمایش نوعی سایهبازی است و کاراگوز و حاجی وات شخصیتهای اصلی آن هستند. کاراگوز به عنوان عروسک ملی کشور ترکیه چراغی را از حاجی وات میگیرد و بعد از لمس آن با غول چراغ مواجه میشود. غول قصد برآوردن ۳ آرزوی کاراگوز را دارد ولی چون کاراگوز دچار اشتباه میشود، آخرین آرزویش کوچک شدن است. حال کاراگوز باید به دنبال راهی برای برگشت به ابعاد انسانی خود باشد.
بر اساس یک روایت تاریخی، شخصیتهای اصلی این نمایش سایهبازی یعنی کاراگوز و حاجیوات کارگرانی بودهاند که حین ساخت مسجدی در زمان سلطنت سلطان اُرهان، به دلیل کمکاری به دستور پادشاه به قتل میرسند اما پادشاه پس از مرگ آنها، از تصمیم خود بسیار پشیمان میشود از این رو شمایل کاراگوز و حاجیوات ساخته و برای شادی پادشاه نمایش داده میشوند.
اولین نوبت اجرای «چراغ جادو» با تأخیر آغاز شد که این امر باعث شد تا برخی مخاطبان که برای تماشای نوبت اول اجرای نمایش «مامان» در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر را داشتند نتوانند در این نوبت به تماشای اثر بنشینند.
«مامان» و قصه سردرگمی پسر
نمایش «مامان» هم دیگر نمایشی بود که در هفتمین روز جشنواره نوزدهم نمایش عروسکی تهران-مبارک در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت.
این نمایش که به شیوه تلفیقی اجرا شد و در ساخت و بازیدهی عروسکها از کیفیت قابل توجهی برخوردار بود، برای گروه سنی بزرگسال تولید و اجرا شد.
«مامان» روایتگر سردرگمی پسری است که مادر خود را از دست داده ولی صدای او را میشنود. وی به دنبال رسیدن به موفقیت است و….
حضور دوربینهای متعدد در سالنهای میزبان جشنواره
در ایام برگزاری نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی دوربینهای تصویربرداری رسانههای مختلف برای پوشش اجراهای جشنواره در سالنها حضور دارند.
این حضور آنقدر پر تعداد و گاه با سر و صدا و جابجایی همراه است که توجه مخاطبان در سالن را به خود جلب میکند.
نظر شما