ساخت حسگر پوشیدنی؛

ابداع محقق ایرانی برای ردیابی التهاب در بدن

ابداع محقق ایرانی برای ردیابی التهاب در بدن

محققان با همکاری یک پژوهشگر ایرانی یک وصله بی سیم برای رصد عرق بدن و تشخیص نوعی پروتئین نشانگر التهاب ساخته اند که برای نظارت بر بیماران مبتلا به انسداد ریه و نارسایی قلبی کارآمد است.

به گزارش خبرنگار مهر، تعیین کمیت نشانگرهای پروتئینی در خون با حساسیت سطح پیکومولار نیازمند مراحل انکوباسیون و شستشوی پر زحمت خون است. همچنین حس کردن پروتئین‌ها در عرق بدن، به دلیل تفاوت‌های میان افراد و داخل بدنشان با مشکل مواجه است.

در همین راستا گروهی از محققان با همکاری الهام داوودی پژوهشگر ایرانی انستیتو فناوری کالیفرنیا، یک وصله پوشیدنی و بی‌سیم را برای تشخیص الکتروشیمیایی نشانگر التهابی پروتئین CRP در عرق ابداع کردند.

به طور دقیق‌تر CRP پروتئینی است که توسط کبد ساخته و در واکنش به التهاب به جریان خون فرستاده می‌شود.

ابداع محقق ایرانی برای ردیابی التهاب در بدن

در این ابزار فرایند استخراج عرق یونتوفورتیک، کانال‌های میکروسیال برای نمونه‌برداری از عرق و مسیریابی و جایگزینی آن، و یک حسگر مبتنی بر گرافن برای تعیین کمیت CRP (با کمک یک الکترود فعال شده با آنتی‌بادی‌های ضد CRP)، قدرت یونی، اندازه گیریpH و دمای به طور واقعی برای کالیبره کردن حسگر CRP یکپارچه شده اند.

یونتوفورزیس یا یونتوفورز ( Iontohoresis) یک تکنیک فیزیوتراپی است که برای مقاصد درمانی مستقل، دارورسانی و تشخیصی کاربرد دارد.

این حسگر برای بیماران مبتلا به بیماری مزمن انسداد ریه، افراد مبتلا به عفونت یا با سابقه آن و همچنین بیماران با نارسایی قلبی به کار گرفته شد. نتایج نشان داد غلظت‌های بالا CRP اندازه‌گیری شده به وسیله وصله مذکور به خوبی با سطح پروتئین در سرم مرتبط است.

حسگرهای زیستی پوشیدنی برای تجزیه و تحلیل حساس پروتئین‌های التهابی در عرق ممکن است مدیریت بیماری‌های مزمن را تسهیل کند.

کد خبر 5841788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha