به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "آلبرتو نیسمان" در واکنش به صدور حکم بازداشت پنج تن از اتباع این کشور توسط دادستان کل ایران، با رد این اقدام، آن را حرکتی تلافی جویانه به دنبال صدور احکام پلیس بین الملل(اینترپل) علیه پنج تن از اتباع ایران توصیف کرد و گفت: اگر جرمی رخ داده باشد، در خاک آرژانتین رخ داده و توسط مقامهای قضایی آرژانتین پیگیری خواهد شد.
روز گذشته یدالله علیزاده، نماینده دادستان کل ایران اعلام کرد: پنج نفر از اتباع آرژانتین از جمله قاضی و دادستان سابق، رئیس مرکز یهودیان و وزیر کشور وقت آرژانتین با عنوان سناریوسازی علیه جمهوری اسلامی ایران تحت تعقیب قضایی دادسرای عمومی تهران هستند و ممکن است آنها نیز در این پرونده مجرم شناخته شوند و ایران هم درخواست صدور اخطار قرمز برای آنها را به اینترپل مطرح کند.
نیسمان دراین باره ادعا کرد : مقامهای آرژانتینی فوق قبلاً تحت بازجویی قرار گرفته اند و دادگاه بعضی از آنها به زودی برگزار خواهد شد. یک مقام قضایی دیگر آرژانتین نیز گفت که احکام بازداشت ایران به دلیل "اصل قلمرو" درآرژانتین قابلیت اجرا ندارد.
اینترپل در مجمع عمومی سالانه خود در روز 16 آبان با تایید احکام صادره از سوی دادستانی آرژانتین و تحت فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی، علیه پنج تن از اتباع ایران حکم اخطار قرمز صادر کرد."اخطار قرمز" به این معناست که مظنون برای استرداد احتمالی (به کشور دیگر) تحت پیگرد قرار می گیرد. گرچه طبق این حکم کشورها ملزم به دستگیری یا استرداد مظنون نیستند، اما افرادی که در وضعیت اخطار قرمز قرار گیرند، به فهرست تحت پیگرد اینترپل وارد می شوند.
پرونده آمیا مربوط می شود به بمب گذاری سال 1994 در مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس - پایتخت آرژانتین- موسوم به"انجمن همکاری متقابل آرژانتین واسرائیل"(Asociacion Mutual Israellita Argentina(AMIA وابسته به" کمیته یهودیان آمریکا" که در اثر آن 86 نفر کشته و 300 نفر زخمی شدند.
سال گذشته دادگاهی در آرژانتین به تحریک صهیونیستها، مقامهای بلندپایه ایران را به دست داشتن دراین بمب گذاری متهم کرد و خواستار بازداشت آنها شد؛ ایران چنین اتهاماتی را بی پایه و اساس دانسته است.
گروه های صهیونیست مدعی هستند که ایران و حزب الله لبنان در پس این ماجرا قرار دارند، اما در تحقیقاتی که تاکنون به عمل آمده هیچ مدرکی دال بر دخالت جمهوری اسلامی و حزب الله در این واقعه تروریستی به دست نیامده است.
دادگاه آرژانتینی پس از سالها رسیدگی به پرونده آمیا در سال 2004 عنوان کرد که کسی برای بمب گذاری در این مرکز متهم نشد ،اما در پی این اعلام،عوامل داخلی انفجار آمیا از سوی قضات فدرال آرژانتین تبرئه شدند، اما بخش خارجی آن که ایران را متهم می کرد، همچنان گشوده ماند.
در پی این امر"خوان خوزه گالیانو" قاضی قبلی پرونده که مسئولیت رسیدگی به آن را برعهده داشت، برکنار شد و پلیس بین الملل در نشستی که در سال 2004 برگزار کرد به این نتیجه رسید که حکم صادرشده از سوی گالیانو برای دستگیری مقامهای ایرانی به علت برکناری قاضی آرژانتینی از اعتبار ساقط شده است.
درپی این امر،گروه های یهودی به ویژه "کمیته یهودیان آمریکا" اعلام کردند که خود را متعهد به پیگیری این پرونده تا متهم کردن ایران می دانند. درادامه این ماجرا، دولت و کنگره آمریکا به عنوان بخشی از تلاشهایشان در راستای به انزوا کشاندن ایران از مقامها و دادستان آرژانتین خواستند تا با صدور کیفرخواستی جدید، بار دیگر مقامهای ایران را در ارتباط با انفجار مرکز یهودیان این کشور تحت تعقیب قرار دهند.
نظر شما