به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم نظری جلالی امروز در سومین همایش سراسری بازرسان سازمانهای کار کشور در وزارت کار و امور اجتماعی، گفت: رسیدن به کاهش حداکثری حوادث و بیماری های ناشی از کار و اجرای قانون و مقررات از اهداف ما است، در صورتی که با تلاشهای صورت گرفته، باز هم با وضع مطلوب فاصله است.
معاون روابط کار وزارت کار و امور اجتماعی از مسئله مهم آموزش به عنوان یکی از فعالیتهای اساسی وزارت کار و امور اجتماعی یاد و تصریح کرد: برای اولین بار در کشور نرم افزار جامع بازرسی کار تدوین شده است، که با تامین سخت افزار آن قرار است در آینده به کل سازمانها و بخش های وزارت کار سرویس دهی کند.
وی افزود: طرح آموزش همگانی ایمنی به عنوان یکی از اهداف وزارت کار است که با شروع آن در سال گذشته و تزئین به نام مبارک حضرت محمد (ص)، به عنوان طرح طاها نام گذاری شده است و همچنین قرار است تا نظام جامع مدیریت ایمنی کشور نیز طراحی شود.
نظری جلالی ابراز داشت: دروس ایمنی در بخش آموزش به عنوان یک دغدغه ملی مطرح است که در همین ارتباط 10 شغل پر خطر نیز در بخش ساختمان طراحی شده که مورد برنامه ریزی قرار گیرد و مجموعه تلاشها در این خصوص باعث شده تا متوسط حوادث سالهای 80 تا 84 از 19 درصد به 14 درصد با وجود افزایش جمعیت و تقاضای برای کار در سال 85 کاهش یابد.
وی متوسط مرگ و میر را در طول 5 سال گذشته 13 درصد عنوان کرد و افزود: این رقم در سال 85 به 9 درصد کاهش یافته و این در حالی است که از دست دادن هر کارگر 4 میلیارد تومان هزینه به کشور وارد می کند و بیش از 2 نسل نیز از آن متاثر می شود و جامعه نیز 6 هزار روز کاری را از دست می دهد و در نهایت 4 درصد درآمد ملی کشور نیز صرف این هزینه ها می شود.
نظری جلالی از تاثیر مثبت کمیته های حفاظت ایمنی و بهداشت سخن گفت و ابراز داشت: این کمیته ها می توانند تا 50 درصد از بروز حوادث جلوگیری نمایند که یکی از اهداف وزارت کار و امور اجتماعی تشکیل و گسترش این کمیته ها است، ضمن اینکه در تشکیل انجمن های صنفی نیز تاکنون 30 درصد پیشرفت حاصل شده که تا پایان سال این رقم به 70 درصد می رسد.
معاون روابط کار وزارت کار و امور اجتماعی از خصوصی سازی بر اساس اصل 44 قانون اساسی به عنوان یکی از برنامه های وزارت کار و امور اجتماعی یاد کرد و بیان داشت: ما به دنبال نهاد خصوصی ملی تحت عنوان سازمان نظام مهندسی فنی و ایمنی و بازرسی هستیم .
وی تصریح کرد: کارگروهی کردن حوزه روابط کار از اهداف دیگر ما است، که در این زمینه تاکنون 10 کارگروه نیز تشکیل شده که خود این کارگروهها تاکنون باعث کاهش شدت و وفور حوادث شده است و همچنین رشد بازرسی ها نیز با 20 درصد افزایش نسبت به گذشته روند خوبی را طی می کند.
نظر شما