۷ شهریور ۱۴۰۲، ۹:۴۶

در قالب پروژه «سرود نیایش» انجام شد؛

شنیدن آواها و نواهای هنرمندان خراسان شمالی در یک آلبوم

شنیدن آواها و نواهای هنرمندان خراسان شمالی در یک آلبوم

آثار تعدادی از هنرمندان منتخب موسیقی نواحی استان خراسان شمالی در قالب پروژه موسیقایی «سرود نیایش» توسط مرکز موسیقی حوزه هنری و حوزه هنری استان خراسان شمالی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، «سرود نیایش» عنوان یکی از تازه‌ترین پروژه‌های موسیقایی در حوزه موسیقی اقوام ایرانی است که مشتمل بر ارائه آواها و نواهای تعدادی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی مقامی خراسان شمالی توسط مرکز موسیقی حوزه هنری و حوزه هنری استان خراسان شمالی در دسترس علاقه‌مندان به این گونه موسیقایی قرار گرفت.

عیسی قلی‌پور در بخش ترکی و کرمانجی، آنا مراد رستگاری، جمشید ولی‌نژاد، فرامرز رستمی، محسن محمدی، هاشم فرهادی، حمزه گریوانی، از جمله هنرمندانی هستند که آثارشان در این آلبوم پیش روی مخاطبان قرار گذاشته شده‌اند.

در توضیح مختصر موسیقی شمال خراسان آمده است:

«شاخص‌ترین پرسوناژ زندگانی موسیقایی شمال خراسان موسیقی بخشی یا همان موسیقی مقامی است، موسیقی بخشی ادامه دهنده سنت کهن خنیاگری ایران پیش از اسلام و نیز سنت کوچ نشینی و شمنی است که می‌توان آن را به صورت های گوناگون در سراسر آسیای میانه دید. موسیقی بخشی، یکی از ۱۰ اثر معنوی ایرانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است. به باور مردم خراسان یک بخشی علاوه بر مهارت در نواختن دوتار، مستلزم ویژگی‌هایی است، که تنها خداوند به وی عطا می‌کند.

یک بخشی، همچنین وارث خوانندگان و روایتگرانی است که هنرشان بازگوینده لحظه‌های حساس تاریخ این منطقه است. بخشی پاسدار سنت کهنسال حماسی و شاعرانه است، حافظه‌ای شگرف دارد و می‌تواند شنوندگانش را به زبان خودشان از ترک و فارس و کرد شیفته موسیقی خود کند. آوازش را همراه با دوتار، ساز محبوب خراسانیان، می‌خواند.

شنیدن آواها و نواهای هنرمندان خراسان شمالی در یک آلبوم

در گذشته وابسته به دربار پادشاهان و حکمرانان محلی بود و مانند امروز در مراسم جشن و سرور روستاییان، همچون عروسی و ختنه سوران، نیز هنرنمایی می‌کرد. او را به سبب هنر و دانایی‌اش گرامی می‌دارند. ساعت‌های دراز دلاوری‌های قهرمانان تاریخی و افسانه‌ای و نیز عشق های نافرجام عاشقان را بازگو می‌کند و می‌خواند.

مهم‌ترین ویژگی رپرتوارش، وجود سرودواره‌های بلندی است که به آن‌ها داستان می‌گویند. مضمون این داستان‌ها حماسی، رمانتیک، مذهبی و عارفانه است و ساخت آن‌ها ترکیبی است از نظم و نثر که به تناوب به دنبال هم می‌آیند.

کد خبر 5873680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha