پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۵ آبان ۱۳۸۶، ۱۳:۰۹

پرونده هسته ای درنقطه پایان(5)

گزارش البرادعی اهرم تحریم‌های شدید علیه ایران را خنثی می‌کند

گزارش البرادعی اهرم تحریم‌های شدید علیه ایران را خنثی می‌کند

یک استاد دانشگاه با بیان اینکه گزارش البرادعی حاوی نوعی سیر نزولی تقابل به سود ایران است، گفت: چنانچه شرایط مثبت کنونی ادامه یابد، می‌توان انتظار داشت که این گزارش به خنثی شدن اهرم تحریم‌های شدید علیه ایران منجر شود.

دکتر محمود دهقان استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین المللی در گفتگو با خبرنگار مهر، گزارش اخیر محمد البرادعی درباره فعالیت های هسته ای ایران و روند همکاری های تهران با دیده بان هسته ای سازمان ملل را در مجموع مثبت ارزیابی کرد.

وی افزود: این که در گزارش البرادعی به عدم پایبندی ایران به قطعنامه های شورای امنیت یا عدم تعلیق غنی سازی از سوی تهران ا شاره می شود امری کاملا طبیعی است چرا که مدیر کل آژانس در شرایط کنونی موظف به ارائه گزارش به شورای امنیت نیز می باشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در کنار مطالب یاد شده بسیاری از مسائل که در گزارش البرادعی وجود دارد به گونه ای برجسته مثبت و قابل اتکا است.

دهقان همچنین گفت: نباید فراموش کرد که در حال حاضر انگیزه های اصلی که عامل انتقال پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت بود به صورت پی در پی و در گزارش های البرادعی در حال رفع شدن است که در این خصوص می توان به دو موضوع اختلاف انگیز پلوتونیوم و P1 و P2 اشاره کرد.

این کارشناس مسائل بین المللی ادامه داد: همانگونه که مشاهده می کنیم بهانه های چند کشور غربی برای انتقال پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت به گونه ای مجاز و قانونی و فنی در حال رفع شدن است و شاید اگر این مسائل مدتی پیش از اجرای پرونده ایران به نیویورک حل و فصل می شد آمریکا دیگر بهانه ای برای این امر نمی داشت.

وی یاد آوری کرد  همانطور که می دانید در حال حاضر و در روند مسئله هسته ای ایران شورای امنیت مافوق و البرادعی مادون است و دراین شرایط تشکیلات مادون نمی تواند  به مافوق تکلیف کند که پرونده به سوی او باز گردد.

دهقان افزود: علی رغم شرایطی که در بالا ذکر شد در حال حاضر شاهدیم که به واسطه مرتفع شدن یک یک دلایل مافوق برای مخاصمه با  ایران از سوی مادون آمریکا و سایر اعضای جبهه تقابل با ایران مواضعی تند و عصبانی را اتخاذ می کند.

این استاد دانشگاه درادامه سخنانش با اشاره به چارچوب های نادعالانه حاکم بر نظام بین الملل ادامه داد: علی رغم این که با توجه به پیشرفت قابل توجه مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی گروه کشورهای موسوم 1+5 به دو بخش طرفدار تداوم مذاکرات و جانب دار تقابل با ایران تقسیم شده اند  نباید از قدرت های پس پرده و لابی های پنهان علیه ایران نیز غافل بود.

وی پیش بینی کرد به نظر می رسد فعلا  شورای امنیت تا پایان زمان مورد توافق ایران و آژانس یعنی تا ماه دسامبر هر گونه اقدام علیه ایران را در تعلیق نگه دارد  اما با پایان این زمان احتمال صدور قطعنامه جدید علیه ایران نیز هر چند ضعیف تر از قبل وجود خواهد داشت.

دهقان روند کنونی مذاکرات هسته ای کشورمان را خوب و مثبت ارزیابی کرد و لازمه تداوم شرایط مثبت در این چارچوب را کنترل نظارت افراطی در هر دو سوی موضوع هسته ای ایران دانست.

کد خبر 587384

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha