۱۶ مهر ۱۴۰۲، ۸:۵۵

کارگردان «شقامک» مطرح کرد؛

افکار مغشوش جامعه ایده «شقامک» شد/صحبت از فرازمینی تا مثبت‌اندیشی

افکار مغشوش جامعه ایده «شقامک» شد/صحبت از فرازمینی تا مثبت‌اندیشی

کارگردان نمایش «شقامک» که در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است، ایده شکل‌گیری این اثر نمایش را فضای فکری مغشوش جامعه ذکر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سلمان سامنی کارگردان نمایش «شقامک» که تا اول آبان در سالن سه پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود، درباره چگونگی شکل‌گیری این اثر گفت: فضای فکری مغشوش جامعه بیش از هر چیز دیگری من را به سمت این ایده و شکل‌گیریش در ذهنم سوق داد. گاهی با خودم خیال می‌کردم خواب می‌بینم که عده‌ای به شکلی کاملا جدی در باب فرازمینی‌ها سخن می‌گویند یا گفتمان سخیف مثبت‌اندیشی. این فضاها در کنار وضعیت بد اقتصادی و زوال طبقه متوسط من را به سمت این ایده برد.

وی ادامه داد: نمایشنامه در سبک درام تراژیک با رویکرد اجتماعی به نگارش درآمده اما از آن‌جا که نمایشنامه همواره روی سن به مرحله پایان نگارش می‌رسد، متوجه شدم در این روایت ابعاد گروتسک فراوانی وجود دارد.

سامنی درباره موضوع «شقامک» توضیح داد: موضوع این نمایشنامه میل سه جوان است که در حوزه علوم انسانی تحصیل کرده‌اند و می‌خواهند مستقل باشند. اما در روند نمایش متوجه می‌شویم که این مسأله فردی سه جوان تا حد زیادی ابعاد اجتماعی نیز دارد. منظور من از استقلال همان جمله نخست کانت در مقاله «روشنگری چیست» است که می‌گوید «روشنگری خروج آدمی از نابالغی به تقصیر خویشتن خویش است».

وی درباره روند تولید و تمرین این اثر نمایشی، اظهار کرد: من معتقدم جلسات تمرین یک نمایش نباید بیش از ۲۰ جلسه به طول بیانجامد چراکه باعث فرسایشی شدن کار می‌شود و مشکلات بعدی را به وجود می‌آورد. کارگردان باید در طول این ۲۰ جلسه تمام برنامه‌های خود را اعم از دورخوانی، تحلیل کاراکتر، میزانسن و ... را پیاده کند.

کارگردان «شقامک» تأکید کرد: نمایش «شقامک» دقیقا در زمان، مکان فعلی رخ می‌دهد و از نظر فرمی به سمت و سوی مینیمالیسم، از نظر باطنی به سوی نمایش قصه‌گو حرکت می‌کند. من سال‌ها است در تلاش هستم با طرح پروژه «نمایش فلسفی» نشان دهم چگونه می‌توان با داستان به داستان اندیشید.

سامنی افزود: نمایش «شقامک» تلاش می‌کند نشان دهد مهمترین مساله تاریخ معاصر ایران عدم استقلال فردی و جمعی است و دقیقا همین نکته است که منجر به شکل‌گیری وضعیت بد اقتصادی و زوال طبقه متوسط شده است. ما به لحاظ اقتصادی در شرایط بسیار بدی زندگی می‌کنیم و تئاتر باید در نسبت با این وضعیت، سهم خود را ادا کند. تئاتر هیچ‌گاه از روح حاکم بر جامعه جدا نبوده و نمی‌تواند نسبت به این شرایط بی‌تفاوت باشد اما باید تلاش کرد در ابتدا مسأله را درست صورت‌بندی دراماتیک کرد و سپس راه برون‌رفت آشکار خواهد شد.

بازیگران نمایش «شقامک» مهدی رضایی، لیلی صبری، کامران طاهری، رسول احمدی، المیرا صارمی هستند.

از دیگر عوامل نمایش می‌توان به گروه کارگردانی: سارا علاقه‌مند، سپهر جاویدیان، دستیار تهیه: علی اصغری، طراح گریم: وحدت سرچونی، طراح نور: محمد سعیدی، طراحی و ساخت مجسمه: صحرا صدری، گروه روابط عمومی و تبلیغات: حسین عباسی، ناصر ارباب، امیرحسین نجاح، گرافیست: محمدجواد ملک زاده، طراح لباس: آتنا تندرو، سلمان سامنی اشاره کرد.

کد خبر 5904787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha