به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصحلت نظام در اولین جشنواره ملی تولید کنندگان جوان که صبح امروز در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد با انتقاد از شیوه اجرای چشم انداز 20 ساله کشور گفت : آن چشم اندازی که تا این اندازه روی آن کار شد و در آن عنوان شده بود که ایران کشوری است در
افق 1404 توسعه یافته با جایگاه اول علمی - اقتصادی با هویت اسلامی و انقلابی و با تعامل موثر در سطح بین المللی ، آیا این امر محقق می شود، و چرا ما از چشم انداز فاصله گرفته ایم .
وی گفت: که اولین معیار کمی آن این است که رشد اقتصادی ما 8 درصد باشد و دومین معیار مقایسه با کشورهای همسایه است .
روحانی تصریح کرد که مگر می شود که با گفتمان اتهام ، شعار و خرافه گرایی به چشم انداز برسیم چرا که دست یابی به چشم انداز نیازمند برنامه ریزی و استفاده از کارشناس است .
وی ادامه داد: من می ترسم اصل 44 هم به سرنوشت همان چشم انداز گرفتار شود .
این عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مانع دیگر را که باید بهترین قدرت ما باشد نفت است ، چرا که به جای اینکه موتور محرک ما باشد ، قیمت آن بالا و پایین می شود این امر مشکلاتی را برای ما به وجود می آورد.
روحانی در ادامه گفت: امروز نفت 100 دلار یک فرصت استثنایی برای ماست و برخی می گویند به 200 دلار هم می رسد ولی این امر مشخص نیست لذا نباید با اطمینان این سخن را بگوییم.
وی با بیان اینکه نفت باید به کالای سرمایه ای تبدیل شود افزود : چه مقدار با پول نفت 100 دلاری سرمایه گذاری خارجی کرده ایم ، متاسفانه دلار نفت را به بانک مرکزی فروختیم و در عوض اسکناس گرفتیم و به جامعه آوردیم و به این طریق حجم نقدینگی کشور تقریبا دو برابر تاریخ ایران شد.
این عضو مجلس خبرگان تصریح کرد : این موضوع به معنای تورم ، بدبختی و فشار بر جامعه است و متاسفانه به جای اینکه این نفت گران موجب شود آینده نسل امروز و فردای ما تامین شود، مشکلاتی برای مردم ا یجاد کرده است.
وی با طرح این سئوال که بر صنعت شکر در سایه دلار نفتی چه آمد، گفت: شکر را در حجم باور نکردنی وارد کرده ایم و تا تمامی کشت کاران چغندر قند و کارگران دچار مشکل شدند و نکند این مشکل بر سر باغ داران و سایر زمینه های کشورمان بیاید.
وی تاکید کرد : در دو سال گذشته که بیش از دولتهای قبلی در آمد نفتی داشتیم اما نسبت به رتبه های جهانی در سال 2005 و پنج رتبه پایین افتادیم و در سال 2007 شش رتبه سقوط کردیم .
روحانی همچنین معیارهایی که برای این امر مهم را است را حمایت از سرمایه گذاری ، سهولت قانون کار و سرمایه گذاری دانست.
وی ادامه داد: آمار اخیر نشان می دهد در میان 82 کشوری که مورد بررسی قرار گرفته اند، ایران رتبه 80 را دارد . ولی امارات متحده عربی رتبه 23 - قطر 26، بحرین 29 ، عربستان سعودی 48 ، ترکیه 49 ، هند 54 ، کویت 55 ، روسیه رتبه 61 و ایران رتبه 80 را دارا هستند .
این عضو مجلس خبرگان ادامه داد : حتی کشورهایی نظیر پاکستان آذربایجان ، بنگلادش ، کینا هم در رتبه های جلوتر از ما قرار دارند و این امر نشان می دهد که اگر برنامه ریزی درست نباشد نفت گران هم نمی تواند منجی ما باشد و شاید حتی به مشکلی برای ما نیز مبدل گردد.
وی گفت: که در نبودن فضای آرام بین المللی و در یک فضای پر تنش شما نمی توانید سرمایه را جذب کنید. حتی در یک فضای پرتنش نمی توانید کسی را تشویق به کار کنید.
دبیر سابقه شورای عالی امنیت ملی همچنین تصریح کرد: البته ما دشمن سرسختی به نام آمریکا داشته و داریم و آمریکا کشوری ماجرا جوست و ما همه می دانیم - برنامه های آن با منافع ملتها سازگار نیست و تنها به فکر منافع خود است.
وی افزود: البته آمریکا با رفتارهای متفاوتی با دشمنان خود مواجه شده است و در قاره آمریکا کشورهایی مانند کوبا و ونزوئلا و در منطقه ما سوریه ، افغانستان و همچنین کره شمالی قرار دارند که با سیاستهای این کشور موافق نیستند و آمریکایی ها گاهی از تهدید و تحریم و گاهی هم از حمله نظامی استفاده کرده اند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی همچنین به حملات آمریکا به نقاط مختلف جهان در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: امروز عمدتا بهانه آمریکا تروریسم و سلاح های کشتار جمعی در کنار سایر بهانه هاست.
روحانی خاطرنشان کرد: ما باید فضا را به فضای آرام در حد توانمان تبدیل کنیم چرا که موقعیت کشور از دید بهانه هایی که آنان دارند بسیار مهم است و باید به این امر توجه داشت که کشورها در صورت تهاجم چه مشکلاتی را می توانند برای کشور مهاجم بوجود آورد و قدرت تهدید زایی آن کشورها به چه میزان است .
وی افزود: موقعیت کشور در سطح جهان و ارتباط آن با سایر کشورهای بزرگ و قدرتمند در اینگونه موانع بسیار مهم است چرا که آمریکا تاکنون به برخی از کشورهایی که ارتباط وسیعی با کشورهای قدرتمند جهان داشته اند نتوانسته است حمله کند.
این عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: که ما در گذشته تجربه هایی داشتیم و آمریکایی ها در چند نوبت به فکر فشار بر ایران بودند که در جنگ عراق و کویت نمونه ای از آن بود .
وی با بیان اینکه موضوع هسته ای کشورمان موردی بود که آمریکا در صدد بهره برداری و بهانه جویی است تصریح کرد: درست است که ما بخشی از تعلیق را آن زمان پذیرفتیم اما نه تعلیق را برای تعطیل، بلکه برای تکمیل و ما در سایه تعلیق UF6 اصفهان ، تاسیسات اراک و سانتریفیوژها را تکمیل کنیم .
وی افزود: غرب می خواست تعلیق کنیم تا همه چیز تعطیل شود اما در راس رهنمودهای مقام رهبری هم از خطر عبور کردیم و هم فن آوری را تکمیل کردیم.
روحانی تاکید کرد: که باید با تدبیر از شرایط تنش فاصله بگیریم چرا که تنش های بین المللی به نفع کشور ما نیست و ما نباید بهانه به دست دشمن بدهیم و با سخنان غیر دقیق دشمن را تحریک کنیم ، باید کاری کنیم که بین منافع آمریکا و سایر کشورها به نفع خود فاصله بیندازیم و از این فاصله استفاده کنیم .
این عضو مجلس خبرگان رهبری گفت که مهم است که ما چگونه بتوانیم از این تنش ها و تهدیدات فاصله بگیریم و راهی نداریم جز اینکه باید قدرت داخلی خود را تقویت کنیم و نیازمند وحدت و انسجام هستیم و آن نیز جز سعه صدر و پذیرش رای مردم ، و بدون باور اینکه قدرت در مسیر جا به جایی است و ثابت نمی ماند و این امر محقق نخواهد شد.
وی گفت: باید دایره مشورت را باز کنیم و از نظرات همگان استفاده کنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: هیچ کس بالاتر از این نیست که نیاز به کمک نداشته باشد و همه نیازمند کمک هستند و هیچ کس ولو اینکه او را در دل کوچک بشماریم و با چشم حقیرانه به او نگاه کنیم ، کوچکتر از آن نیست که نتواند به تو کمک کند لذا باید از نظرات همه استفاده کینم و به فکر وحدت و اتحاد و یکپارچگی باشیم بویژه در زمانی که به انتخابات مجلس هشتم نزدیک می شویم که این امر به نفع داخل و ایستادگی در برابر دشمنان خارجی ما خواهد بود.
نظر شما