۴ آبان ۱۴۰۲، ۱۰:۴۰

در همدان رقم خورد؛

برگزاری نشست رایزنان اقتصادی چهار کشور با فعالان اقتصادی همدان

برگزاری نشست رایزنان اقتصادی چهار کشور با فعالان اقتصادی همدان

همدان-نشست رایزنان اقتصادی چهار کشور با حضور بیش از 200 نفر از فعالان اقتصادی استان همدان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست فعالان اقتصادی استان همدان با رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای برزیل، ترکیه، مالزی و عراق عصر چهارشنبه در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی همدان و با حضور بیش از ۲۰۰ فعال اقتصادی استان برگزار شد.

در این نشست که در آستانه برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صنایع کوچک همدان برگزار شد، رایزنان اقتصادی کشورهای نامبرده به تفسیر در خصوص شرایط صادرات به کشورهای هدف و همچنین کالاهای موردنیاز آنها توضیح داده و به پرسش‌های فعالان اقتصادی حاضر در جلسه پاسخ دادند.

هشدار به صادرات همدان در عراق

رایزن اقتصادی ایران در عراق در این نشست با تاکید بر اهتمام بیشتر تجار و فعالان اقتصادی گفت: صادرات کالاهای ایرانی به کشور عراق باید با برنامه و هدفمند دنبال شود.

امیررضا نیکان با بیان اینکه تبدیل شدن کشور عراق از کشور مصرف کننده به صنعتی یکی از مهمترین اولویت‌ها در چشم انداز ۵ ساله این کشور است، گفت: صنایع کشور عراق به صورت شبانه روزی از برق وارداتی استفاده می‌کنند این در حالی است که مصرف خانگی برق در عراق حدود ۳۰ درصد از کل شبانه روز است و این نشان از عزم توسعه این کشور دارد.

وی با اشاره به اینکه کشورهای عربستان، عمان و اردن با جدیت بالایی در حال ایجاد خطوط تولید در کشور عراق هستند، تصریح کرد: واردات مواد اولیه جهت بسته‌بندی و صادرات محصولات بسته بندی شده به کشورهای عربستان، اردن، سوریه و… از معافیت مالیاتی در کشور عراق بهره مند هستند.

رایزن تجاری ایران در عراق گفت: تجار ایرانی با جلوگیری از صادرات مدرن به عراق، یکی از طرفینی هستند که از صادرات به عراق متضرر می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه با ادامه این روند تا ۵ سال آینده بازار عراق را به کلی از دست خواهیم داد، بیان کرد: برای حفظ جایگاه ایران در بازار عراق باید دیدگاهمان را نسبت به صادرات تغییر داده و دست واسطه‌ها و دلالان را کوتاه کنیم.

کالاهای کشاورزی مزیت همدان برای صادرات به مالزی

در ادامه، نماینده تجاری ایران در مالزی گفت: در مالزی فرصت‌ها و تهدیدهای زیادی برای بازار صادراتی ایران وجود دارد. حمیدرضا نحوی ادامه داد: به دلیل حضور تعداد زیادی چینی و هندی در بازار وارداتی مالزی و قراردادهای خاص بین آنها، چنانچه ایران متقاضی حضور در بازار مالزی است، باید هدفمند و با برنامه وارد شود.

وی با بیان اینکه محصولات بهداشتی و آرایشی باکیفیت می‌تواند بازار خوبی در مالزی داشته باشد، اظهار کرد: همدان می‌تواند محصولات و کالاهای کشاورزی به مالزی صادر کند. نحوی با تاکید بر اینکه سیب، انار، صیفی‌جات و صنایع دستی نیز از دیگر کالاهای موردنیاز ا، افزود: در نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک همدان غرفه تولید ماشین‌آلات کشاورزی وجود داشت که می‌تواند پتانسیل خوبی از همدان در بازار صادراتی مالزی باشد.

نماینده تجاری ایران در مالزی گفت: مالزی کشوری درحال توسعه است و با سرعتی که پیش می‌رود می‌تواند جلوتر از کشورهای منطقه باشد.

برزیلی‌ها صنایع دستی ایران را دوست دارند

رایزن تجاری ایران در برزیل نیز در ادامه تاکید کرد: استان همدان در بخش صنایع دستی می‌تواند بازار خیلی خوبی در برزیل داشته باشد چون آنها در سفرهای خود به ایران و بازدید از نمایشگاه‌های ایرانی، صنایع دستی ایران را بسیار پسندیده‌اند.

ابوطالب بدری با بیان اینکه از ملایر به برزیل کشمش زیادی صادر می‌شود، گفت: کالاهایی مانند مبلمان، نساجی، سیر، پیاز و گردو موردنیاز این کشور است.

وی با اشاره به اینکه کشور برزیل به دنبال واردات سیر از ایران است، یادآو: شد در نمایشگاه صنایع کوچک همدان، صنایع‌دستی زیبایی دیدم، آنها به‌راحتی می‌توانند وارد این بازار شوند.

بدری با تاکید بر اینکه تراز تجاری ایران و برزیل برابری ندارد و آنها ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در سال گذشته به ایران صادرات داشته‌اند، گفت: ۱۲۰ سال است که این ۲ کشور باهم روابط تجاری دارند اما هنوز موافقتنامه پایه تجاری با برزیل نداریم تا تسهیلاتی در بخش‌های مالیات، گمرک و تسهیلات دیگر به ایران ارائه بدهد که ما پیگیر این موضوع برای ایران هستیم.

همدانی‌ها به بازارهای صادراتی کشورهای شمالی و شرقی توجه بیشتری کنند

مدیر مرکز تجاری افغانستان و پاکستان در ادامه این نشست با اشاره به اینکه همدان چون استانی غربی است تمرکز بیشتری روی بازار صادراتی عراق دارد، خاطرنشان کرد: کشورهای شمالی و شرقی هم فرصت‌های متعددی دارند و حتی می‌توانند بازار بهتری برای همدان ایجاد کنند.

مرادی با بیان اینکه در افغانستان، ترکمنستان و پاکستان فرصت‌های بسیار خوبی وجود دارد، تصریح کرد: روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان نیز می‌توانند مزیت‌های صادراتی قابل توجهی برای استان همدان داشته باشند.

مدیر مرکز تجاری افغانستان و پاکستان در پایان با بیان اینکه ۱۸ سال در آسیای مرکزی و روسیه فعالیت داشتم، گفت: به دلیل اینکه نقل و انتقالات نقدینگی مشکلات زیادی را به همراه دارد، بنابراین بازرگانان باید بیشتر روی تهاتر با این کشورها تمرکز کنند.

کد خبر 5922238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha