به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر حسینی محراب عصر امروز شنبه در نشست ستاد اربعین حسینی که در سالن جلسات حوزه استاندار برگزار شد، اظهار کرد: نباید اربعین را تعطیل کنیم، یعنی اربعین سال ۱۴۰۲ که تمام شد باید از همان روز در ادامه اش اربعین ۱۴۰۳ را آغاز کنیم که گزارشها نشان میدهد برخی از بخشها به این مساله ورود کردهاند.
استاندار خوزستان گفت: هر بخش و کمیتهای باید تمام نقصهای اربعین سال ۱۴۰۲ را شناسایی کند که علت آنچه بوده و چگونه میتوان آن را برطرف کرد، این نقصها حتماً باید برطرف شود تا برای سال آینده از این موضوع در هر زمینهای اعم از حمل و نقل، اسکان، تغذیه، اتباع و … ضربه نخوریم.
وی بیان کرد: مساله اتباع بدون پیش بینیها و برنامه ریزی های قبلی ستاد اربعین مرکزی کشور به ما اضافه شد که یکی دو نفر تصمیم گرفتند و این موضوع برای همه مشکل ایجاد کرد، البته ما حل مشکل کردیم. لذا نباید سال آینده این مورد را داشته باشیم و باید همه پیش بینیها از الان به ویژه در بُعد فرهنگی دیده شود چرا که همه تلاشها برای این است که در دین، فرهنگ و معنویت اثرگذار باشد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه پروژههای ناتمام حتماً باید تکمیل شود، تصریح کرد: این مساله را دنبال کنید تا پیمانکارهایی که عقب بودند به تعدیل نرسند، همچنین در خصوص کوتاهیهای صورت گرفته با مقصران برخورد شود. پروژههایی که باید تا اربعین ۱۴۰۲ انجام میشده و باقی مانده دیگر برای اربعین آینده نباید بماند.
حسینی محراب با تاکید بر انجام پروژههای بخش عراقی گفت: ما به آنها قول دادهایم اما متأسفانه هنوز موفق نشدهایم سرویسها و اقدامات دیگر که باید انجام میشده را کامل کنیم.
وی درختکاری را یک امر واجب اعلام و عنوان کرد: مهمترین بحث عوض کردن چهره مسیر، درختکاری چه در طول مسیر و چه در استراحتگاههایی که برای افراد در نظر گرفته میشود است.
استاندار خوزستان با بیان اینکه در کمپها و مجتمعهای بین راهی نقص داریم، تصریح کرد: اداره راهداری باید به سمت مرزها در هر جایی که امکان است اقدام کند زیرا خستگیها را تقسیم و از تصادفها جلوگیری میکند، از طرفی برای مردم درآمدزایی ایجاد کرده و هم مسیر جاده را زیبا میکند؛ در همه مسیرها اعم از آبادان – اهواز، خرمشهر – اهواز، چذابه یا عبدالخان باید از مردم دعوت کنید تا پای کار بیایند، خیرین مسجد بسازند و مردم در کنار آنها مجتمع سازی کنند و محلی برای کسب درآمد ایجاد شود.
حسینی محراب ادامه داد: همه جادههای ما مثل تهران – قم است لذا به همان نسبتی که آنها مجتمع بین راهی دارند ما نیز باید مجتمع داشته باشد. بررسی انجام شود و مجوزها به گونهای باشد که تا اربعین سال آینده اتفاقهایی رخ دهد، بخش خصوصی اگر توانست به آنها واگذار شود و اگر نتوانستند، مکانهایی که امکان دولتی وجود دارد کار انجام شود.
وی افزود: جلسه بعدی ستاد اربعین حسینی در مرز شلمچه و چذابه باشد تا از نزدیک موارد را مشاهده کرده و تصمیم عملیاتی صحنهای بگیریم.
استاندار خوزستان در خصوص چند پروژه بست شده به اربعین اظهار کرد: جاده ماهشهر – آبادان یکی از آنها است که بیشترین واژگونیها در این مسیر بوده که باید تکمیل شود، جاده آبادان – خرمشهر، آبادان – اهواز و خرمشهر – اهواز مسیرهای دیگری است که باید ایرادهای آن رفع شود. وزارت راه نیز باید به مساله آسفالت ورود کند تا حداقل ۵۰ کیلومتر از مسیر را زیر بار ببریم، این امر حتماً باید انجام شود لذا پیگیریهایی که لازم است را بگویید تا نامه نگاری و پیگیریهای آن انجام شود.
حسینی محراب ادامه داد: جاده عبدالخان، بعد از جاده سوسنگرد باید هدف بعدی قرار بگیرد، یکی دو پیچ خطرناک در این مسیر وجود دارد که حداقل باید تعریض جاده و شانههای جدید انجام شود، در واقع باید یک اتفاقی در این مسیر ایجاد شود تا از تصادفها جلوگیری شود، حتماً اداره کل راهداری، اداره راه و شهرسازی و معاون عمرانی استانداری این کار را انجام دهند.
وی با بیان اینکه باید حتماً برای چالش زائر و موکب ها قدمی برداشته شود، تصریح کرد: افرادی که در اربعین ۱۴۰۲ حضور داشتند تا اربعین اینده باید تفاوتها را مشاهده کنند، موکب ها یا پارکینگها جابجا شود یا طرح نهایی که مدیرکل مرز گفتهاند انجام شود، نمیشود زائرین و بچههای آنها در آن شرایط باشند، همه اینها برای ما یک خسارت بوده که نیازمند طراحی است.
استاندار خوزستان اظهار کرد: بررسی شود که در مسیر پارکینگ تا موکب چه اقداماتی باید صورت گیرد، یا به سمت موکب ها پارکینگ اضافه کنیم تا راه چند کیلومتر کم شود، دربهای جدید تعبیه شود، مسیری آسفالت شود تا راه کوتاهتر شود، سایه بانی از پارکینگ تا موکب ها زده شود، هر اتفاقی که باید در صحنه انجام شود نیازمند گروه مهندسین طراح است تا این مساله را حل کنند.
حسینی محراب بیان کرد: هر زمان ما یا دیگران در بین موکب دارها حاضر شدیم صبحت آنها این بود که مسئولین با ما همکاری نمیکنند و اتوبوسها را مستقیم به مرز میفرستند، این مساله برای آنها ناراحتی ایجاد میکرد و حق هم دارند چون آنها میخواهند در راه خدا کاری خیرخواهانه انجام دهند.
وی اضافه کرد: از الان با همکاری خودشان برای کوتاه کردن مسیر و موکب ها طراحی شود، به مردم بگویید ناراحتی شما را درک کردهایم و میخواهیم آن را حل کنیم لذا از آنها پیشنهاد بگیرید.
استاندار با اشاره به چالش منطقه آزاد تصریح کرد: به نظر بنده این یک چالش نیست، آنها میگویند ما طرحی برای شهرک زیارتی داریم، مهندسین ستاد زیرساخت شما باید طرح را بگیرد و با کارشناسی آن را رد کند. آنها میگویند طرحشان قویترین و بهترین طرح است اما شما که مهندس هستید باید آنها را قانع کنید که حرفشان اشتباه یا ضعیف است لذا در کارشناسی موضوع باشید و تا آخر دی ماه به کارشناسی مساله برسید.
حسینی محراب گفت: آسفالت سطح پارکینگها پیشنهاد وزیر کشور است که هم به این موضوع احترام میگذاریم و هم آن را دنبال و مکاتبه میکنیم تا تسریع صورت گیرد.
وی اسناد را مساله مهم اعلام و عنوان کرد: موضوعی که برای موکب دارها و دیگران اطمینان خاطر میآورد، صدور سند است که باید زودتر حل شود، مردم همه ولایتمدار هستند و زندگی خود را پای کار اربعین گذاشتهاند بنابراین با آنها مذاکره کنید تا موضوع حل شود.
نظر شما