۲۱ دی ۱۴۰۲، ۹:۳۷

عضو هیات علمی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

۴ استرسی که موجب ناباروری زوجین می‌شود

۴ استرسی که موجب ناباروری زوجین می‌شود

اصفهان- عضو هیات علمی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مطالعات زیادی نشان داده که استرس ناشی از مرگ فرزند، مرگ پدر و مادر، مرگ همسر و خیانت همسر منجر به ناباروری می‌شود.

تهمینه دادخواه تهرانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پژوهشی با عنوان «بررسی تأثیر احساس‌نگاری برافسردگی، اضطراب، استرس و کیفیت خواب زنان نابارور مراجعه کننده به کلینیک‌های ناباروری اصفهان» روی جامعه آماری ۱۰۲ نفر انجام شد که و نتایج نشان داد احساس‌نگاری یک روش مؤثر برای درمان جنبه‌های هیجانی زوج‌های نابارور است و این درمانی است که به افزایش موالید کمک می‌کند.

وی افزود: پژوهش‌های سال ۹۸ نشان داد که از هر ۵ زوج یک نفر نابارور است و شیوع ناباروری برابر با ۲۰.۳ دهم درصد است.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: هر اضطراب و استرس و نگرانی می‌تواند در ما علائم جسمی به وجود آورد که استرس ناباروری مستثنی نیست و تأثیر منفی خود را بر شئونات مختلف زندگی افراد از جهت هیجانی و عاطفی و اجتماعی و جسمی دارد.

وی ادامه داد: حال آنکه تحقیقات نشان می‌دهد که ۲۳ درصد از زنان ناباروری که تحت درمان‌های ناباروری پیشرفته هستند افسردگی خفیف تا شدید را تجربه می‌کنند و این آمار خیلی بالایی است.

دادخواه افزود: این افسردگی و اضطراب می‌تواند منجر به اختلال در خواب و بهم خوردن ریتم ترشح هورمون‌های بدن در طول شبانه‌روز و کاهش توانایی باروری می‌شود به عبارتی ما با یک سیکل معیوبی روبرو هستیم که ناباروری منجر به اضطراب و استرس و افسردگی و اختلال خواب می‌شود و اختلال خواب چون نظم هورمون‌ها را بهم می‌زند باز منجر به ناباروری می‌شود.

وی افزود: بنابراین اگر بخواهیم این سیکل معیوب را بشکنیم لازم است که از زوج‌های نابارور از نظر عاطفی و اجتماعی حمایت شود.

عضو هیات علمی گروه مامایی و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: بمنظور کاهش استرس به دنبال راه‌حلی بودیم که هم در دسترس باشد؛ هم کم‌هزینه و هم مؤثر که بتواند به برطرف کردن اختلالات کمک کند.

وی ادامه داد: احساس‌نگاری مو شامل رسا گفتن یا رساگویی؛ شفاف گفتن، گسترده گفتن؛ و فرد باید احساسات خودش را به صورت شفاف و رسا و شیوا و ساده بیان کند. این روش در واقع برون‌ریزی هیجانی یا تخلیه هیجانات درونی است که در این روش فرد به مدت چند روز احساسات خودش را روی کاغذ می‌آورد.

داده خواه اظهار کرد: در این مطالعه ۳ تا ۴ روز این کار را انجام دادیم همچنین در مطالعه دیگری قبلاً این نوشتن را ۷ روز انجام دادیم؛ به هر حال فرد باید به مدت چند روز پشت سر هم هر جلسه به مدت تقریباً ۲۰ دقیقه در مورد موضوعی که هیجانات او را درگیر کرده یعنی تأثیر منفی عاطفی هیجانی بر ذهن او گذاشته بنویسد.

در احساس نگاری خیلی مهم است که ویرایش در ذهن ما صورت نگیرد

مدرس ارشد کشوری زایمان فیزیولوژیک و بدون درد؛ گفت: این نوشتن باید به گونه‌ای باشد که مثلاً من اگر یک تصادف داشتم که آسیب جدی به خودم یا خانواده یا یک فردی رسیده اگر در مورد آن می‌نویسم اولین کلماتی که به ذهنم می‌رسد را باید بنویسم بدون اینکه توجه داشته باشم به اینکه آیا املای آن درست است یا نه آیا جمله من فعل و فاعل دارد یا نه و آیا ادبیات نگارشی درست است یا نه و آیا این کلمه مؤدبانه هست یا نیست؛ واژه‌ها و عبارت‌ها و جمله‌ها را بنویسم.

وی ادامه داد: اولین عبارت و جمله را که نوشتیم جملات بعدی خود به خود روان می‌شود؛ اولین جمله سخت است؛ بنابراین خیلی مهم است که ویرایش در ذهن ما صورت نگیرد یعنی خیلی خام واژه‌ها و عباراتی که در مورد موضوع نگرانی داریم را رو کاغذ بنویسیم و الا تخلیه هیجانی صورت نمی‌گیرد.

کد خبر 5991495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha