۲۴ دی ۱۴۰۲، ۱۳:۱۳

سیدحمید روحانی مطرح کرد؛

امام خمینی تاریخ‌شناس بود و حکومت شاه را به مردم معرفی کرد

امام خمینی تاریخ‌شناس بود و حکومت شاه را به مردم معرفی کرد

اولین‌درسی که امام از تاریخ گرفته بود، آگاهی‌دادن به مردم بود. این‌تاریخ‌شناس شاه را به مردم معرفی کرد. چون بسیاری از مردم با جنایت‌های شاه و رژیم پهلوی آشنا نبودند.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین همایش بزرگداشت روز تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز یکشنبه ۲۴ دی در تالار قلم مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، حجت الاسلام احمد خزایی رییس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی، حجت الاسلام سید حمید روحانی رییس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام مهدی مهریزی نویسنده دانشنامه موسسات حوزوی، زهرا روح الهی امیری استادیار تاریخ دانشگاه باقرالعلوم قم و سردبیر فصلنامه حیات معنوی، عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، سیدجواد حسینی رییس موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و موسی حقانی رییس پژوهشکده مطالعات تاریخ معاصر در این‌برنامه حضور داشتند.

اهمیت نقد تاریخ‌نگاری، تفسیر فرازی از بیانات امام راحل، جوانان و تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی و گزارش‌هایی از کمیت و کیفیت تاریخ نگاری انقلاب اسلامی محورهای اصلی این‌همایش بودند.

در ابتدا حجت‌الاسلام روحانی گفت: ملت ما باید با تاریخ آشنایی پیدا کنند و اهل تاریخ و تاریخ نگاری باشند. بزرگ‌ترین مشکل ملت این است که با تاریخ بیگانه هستند. اگر تلخی درست می‌شود، حوادث و اتفاقات ناگوار تکرار می‌شود و دشمن نقشه‌اش را پیاده می‌کند، به دلیل این است که مردم از گذشته اطلاع ندارند. بی اطلاعی از تاریخ و گذشته مثل یک درخت بی ریشه است که با طوفان کنده می‌شود. دشمن با تحلیل نادرست، راه درست را به بیراهه و ملت‌ها را به تباهی می‌کشاند. توجه کنیم که تاریخ منبع تفکر و نمایانگر فرجام بداندیشان است.

وی ادامه داد: نهضت امام خمینی (ره) بر پایه عقل، اندیشه و خرد بود. ایشان با خردمندی نهضت را آغاز کرد. امام راحل تاریخ‌شناس به تمام معنا بود. امام از تاریخ و اشتباهات رهبران گذشته درس گرفت. اولین‌درسی که امام از تاریخ گرفته بود، آگاهی‌دادن به مردم بود. این‌تاریخ‌شناس شاه را به مردم معرفی کرد. چون بسیاری از مردم با جنایت‌های شاه و رژیم پهلوی آشنا نبودند. امام به ملت آگاهی داد و مردم را آگاه کرد. ایشان فرمود قصد دارد حکومت اسلامی تشکیل دهد که رژیم پهلوی در آن جایی نداشت.

رییس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در ادامه گفت: اتکا به ملت دومین درس امام از تاریخ بود. امام ملت را عمیق می‌شناخت. ایشان گفت: «اگر می‌خواهیم ملت از اضمحلال نجات پیدا کند باید خاندان پهلوی را از قدرت پایین بکشیم.» سپس از او سوال کردند: «با کدام قدرت؟» که امام جواب داد: «ما قدرتی داریم که از بمب قوی‌تر است؛ آن قدرت مردم است.» پس توجه کنیم که یک ملت آگاه می‌تواند به اندازه بمب قوی باشد. امام خمینی (ره) از سال ۴۱ تا ۵۶ -۵۷ به مردم آگاهی داد و در نهایت انقلاب را به ثمر رساند.

روحانی در بخش دیگر سخنانش گفت: نه شرقی نه غربی، دوری گزینی از لیبرال‌ها سومین و چهارمین درسی بود که امام راحل از تاریخ گرفته بود. خیلی‌ها معتقد بودند بدون اتکا به خارج نمی‌توانیم اهدافمان را پیش ببریم؛ امام به هیچ‌کس جز ملت تکیه نداشت. او معقتد بود غرب زده‌ها در هر نهضتی وارد شوند آن نهضت را به تباهی می‌کشانند به همین دلیل با گروه‌ها و لیبرال‌ها همکاری نداشت.

وی الهام و اتکا به اسلام و نگارش تاریخ را پنجمین و ششمین درس امام از تاریخ دانست و در پایان گفت: حتی مذهبی‌ها باور داشتند اسلام به تنهایی نمی‌تواند نهضت را پیش ببرد اما امام این نهضت را به مردم معرفی کرد، پیش برد و پیروز شد. امام خمینی (ره) تاکید داشت تاریخ انقلاب به درستی و به دست اهلش نوشته شود. ایشان سال ۱۳۵۱ امام فرمود: «تاریخ در گذشته به دست دشمن نوشته شده است، نگذاریم تاریخ این نهضت به دست دشمن نوشته شود.» امام راحل توصیه کرد مورخ واقعیت‌ها، حوادث و مسائل را باید عمیق، با دقت و بدون کم و زیاد بنویسد. ایشان به ملت اتکا کرد و توانست انقلاب را به ثمر برساند، معتقد بود تاریخ باید از زبان مردم نوشته شود.

کد خبر 5994039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha