۱۷ آذر ۱۳۸۶، ۹:۱۷

حذف انجمنهای علمی مستلزم حذف خرمشاد است

حذف انجمنهای علمی مستلزم حذف خرمشاد است

خرمشاد در پاسخ به سخنان دانشجویی که تاکید می کرد آسیبهای اخلاقی انجمنهای علمی از سود آنها بیشتر است گفت: اگر خرمشاد 20 سال دیگر هم بماند از انجنمهای علمی، کانونهای فرهنگی و شورای صنفی حمایت می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد باقر خرمشاد شب گذشته در دیدار با تشکلهای دانشجویی به مناسبت گرامیداشت 16 آذر - روز دانشجو در پاسخ به دانشجویانی که وزارت علوم را فاقد استراتژی فرهنگی می دانستند، گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برای خود یک استراتژی مشخص دارد و بر اساس آن فعالیت می کند که افق آن ایران 1404 با ترجمان دانشگاه تمدن ساز در بعد آموزش عالی است.

وی در مورد اثربخش بودن و نتایج فعالیتهای فرهنگی گفت: نتایج فعالیت فرهنگی به سرعت مشخص نمی شوند. نتایج فعالیتهای فرهنگی تدریجی بروز و ظهور پیدا می کنند.

خرمشاد تاکید کرد: یک بحث وجود دارد که دانشگاهها دچار فساد هستند و بی حجابی و روابط نادرست. بحث دیگر این است که مطرح می شود دانشجویان به نمازهای جماعت راغب تر شده اند. اعتکاف دانشجویان بسیار قابل توجه است. عمره دانشجویی نیاز به ظرفیت سازی دارد و استقبال دانشجویان بی نظیر است. هر دو مورد در جای خود جای بررسی دارند اما باید تلفیقی از این دو بیان شود. ندیدن هر کدام خطاست. بنابراین باید همه موارد را دید و گام به گام به سوی تحقق اهداف حرکت کرد و به تدریج در انتظار نتایج آن بود.

وی در مورد انتقاد برخی تشکلهای دانشجویی از انجمنهای علمی و دلیل شکل گیری آن در دولت اصلاحات گفت: مهم نیست که انجمنهای علمی با چه هدفی ایجاد شده اند. شما می گویید که این انجمنها با هدف شکل گیری جامعه مدنی در دولت اصلاحات شکل گرفته اند. فرض بر اینکه این گفته شما صحیح هم باشد اما مهم وجود انجمنهای علمی برای توسعه فعالیتهای علمی دانشجویی است.

خرمشاد تصریح کرد: بزرگان کشور تاکید کرده اند که با سینما مخالف نیستیم اما با فساد در آن مخالفیم. سینما در زمان شاه در ایران راه اندازی شد. حال باید به دلیل اینکه شاه در راه اندازی آن نقش داشته است جامعه ایران را از صنعت جهانی سینما دور و سینما را نابود کرد. سینما خوب است اگر خوب هدایت شود. بنابراین اصل انجمنهای علمی هم مفید است.

وی گفت: یکی از اشکالات انجمنهای علمی در گذشته این بوده است که گذشتگان با قطره چکان سیاست را در همه جمعهای دانشجویی وارد کرده اند و همین امر انجنمهای علمی، کانونهای فرهنگی و شورای صنفی را دچار اشکال کرده است.

معاون وزیر علوم اضافه کرد : سه میلیون و 300 هزار دانشجو داریم که برای فعالیتهای فرهنگی آنها باید تنوع ایجاد کرد. انجنمهای علمی، کانونهای فرهنگی و شورای صنفی بخشی از این نیاز را تامین می کنند.

وی در مورد انتقاد شدید یکی از تشکلهای دانشجویی از انجمنهای علمی و حمایت وزارت علوم از این جمع دانشجویی گفت : 1500 انجمن علمی داریم. اصلا اگر بپذیریم که هیچ کار مفیدی در آن صورت نمی گیرد اما می تواند بستر فعالیت علمی باشد. شما می گویید تمدن اسلامی می خواهید. باید بدانید تمدن اسلامی بدون علم بدست نمی آید.

خرمشاد یادآور شد: فعالیت دانشجویی برای همه دانشجویان میسر باشد حتی دانشجویانی که عقاید دینی آنها پایین تر از دیگران است.

معاون فرهنگی وزیر علوم در پاسخ به نظر دانشجویان در مورد اینکه انجمنهای علمی منبع فساد شده اند، تصریح کرد: چقدر از اعضای انجمنهای علمی کفر مطلق هستند؟ چقدر انجمنهای علمی سیاهی مطلق است؟ به خدا اینطور نیست. ایران می خواهد قدرت علمی منطقه شود این هدف برای من الزام می آورد. باید انجمنهای علمی فعالیت کنند.

وی تاکید کرد : از میان همه انجمنهای علمی ممکن است تعدادی مسیر را نادرست رفته باشند اما این به معنی لانه فساد بودن انجمهای علمی نیست. باید ضعفهای برخی انجمنها را که بسیار محدودند رفع کرد.

به گزارش مهر، محمد باقر خرمشاد در زمینه کم تحرکی دانشگاهها و آنچه از سوی دانشجویان رکود سیاسی در دانشگاهها نامیده می شود، گفت : تشکلهای دانشجویی به رکود سیاسی و فرهنگی در دانشگاهها اشاره و تاکید می کنند. با فرض اینکه این موضوع کاملا صحیح باشد باید در مورد دلایل آن و میزان این رکود تجزیه و تحلیل کرد.

وی اضافه کرد: در بررسی دلایل رکود سیاسی و فرهنگی دانشگاهها می توان تک علیتی موضوع را مورد بررسی قرار داد. به عنوان مثال تشکلها می توانند انتقاد کنند که وزارت علوم با ایجاد موانعی مانع تحرک سیاسی و فرهنگی در دانشگاهها شده است و می توان با برداشتن هیئت نظارت امکان هرگونه سخنرانی را در دانشگاه فراهم کرد تا تحرک و پویایی به جامعه دانشگاهی بازگردد. دانشگاه صنعتی شریف در چند ماه گذشته هرگونه درخواست دانشجویان برای سخنرانی و میتینگ را پذیرفته است اما بسیاری از نشستها کم رونق و حتی در فضای داخلی تشکلها برگزار شده است بنابراین دلیل فوق را نمی توان بیان کرد و تخصص من هم این موضوع را رد می کند. اما لازم است این پدیده چند علیتی برررسی شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در تشریح دلایل رکود سیاسی و فرهنگی در دانشگاهها گفت : سیاست زدگی در گذشته شانه جنبش دانشجویی را خم کرده و اکنون دانشگاهها دچار یک یک واپس زدگی سیاسی هستند. همچنین گفتمان غالبی که تشکلهای دانشجویی را به تحرک وا دارد وجود ندارد. سیاسیون نیز در گذشته نگاه ابزاری به دانشجو و تشکلهای دانشجویی داشته اند که همین امر سبب شده است جنبش دانشجویی جایگاه خود را نیابد.

خرمشاد در مورد دلیل دیگر رکود فعالیتهای دانشجویی در عرصه سیاست و فرهنگ گفت: متاسفانه در دولتها جنبش دانشجویی خیلی زود به بدنه قدرت متصل شده است و دانشجویان در ابتدای راه فعالیتهای دانشجویی پست و مقام گرفته اند و به جای اینکه دانشجو باشند در پستهای مسئولیتی خود مشغول به فعالیت شده اند که این یک دلیل مهم برای رکود است.

وی در مورد راهکارهای رفع این رکود گفت: برای غلبه بر این شرایط به زمان نیاز داریم. بنده به عنوان معاون فرهنگی وزارت علوم نقش یک محرک را دارم. دانشجویان و روسای دانشگاهها باید همت کنند تا رکود سیاسی و فرهنگی کاهش یابد. اگر بخواهم فرافکنی کنم به راحتی همه مشکلات و معضلات را به دوش دانشجویان می گذارم و راهکار رفع آن را نیز متوجه دانشجویان می دانم. اما من به عنوان معاون فرهنگی وزیر علوم تلاش خود را برای تحرک بیشتر انجام می دهم اما دانشجویان و روسای دانشگاهها باید با تحرک بیشتر به دانشگاهها نشاط سیاسی و فرهنگی بدهند.

معاون فرهنگی وزیر علوم در مورد نشستهای سیاسی، سخنرانیها و مناظره ها در دانشگاهها گفت: در هیچ اجلاس روسای دانشگاهها نبوده است که بر بحث مناظره تاکید نکنم اما این بدین معنی نبوده است که مانع سخنرانیهای یک جانبه سیاسی شویم. تاکید ما بر مناظره است اما به هیچ عنوان مانع سخنرانیها نیستیم. به خصوص در آستانه انتخابات به روسای دانشگاهها تاکید کرده ایم که شرایط مساعد را برای سخنرانیها و مناظره ها فراهم کنند. ما بارها به روسای دانشگاهها تاکید کرده ایم که دانشجو فهم سیاسی دارد و خود درست را از نادرست تشخیص می دهد.

خرمشاد گفت : دانشگاهها به دلیل سیاست زدگی که در گذشته بر آنها تحمیل شده است، فضای رادیکالی را پس می زنند پس بهتر است فضای معتدل تری ایجاد شود.

وی تاکید کرد: رکود موجود در دانشگاهها چند لایه ای است و مجموعه عوامل باید اصلاح شوند.

کد خبر 600406

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha