به گزارش خبرنگار مهر منوچهر متکی در ادامه نشست دانشجویی با عنوان بررسی روند طی شده پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه صنعتی امیر کبیر، به پرسش های متنوع دانشجویان پاسخ گفت.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص گزارش اخیر نهادهای اطلاعاتی آمریکا گفت: بخشی از دم خروس در همین گزارش بیرون افتاد . آنها گفتند که ما از طریق ماهواره ها به این اطلاعات دست پیدا کردیم ما در همان روزی که این گزارش بیرون آمد به سفارت سوئیس اعتراض کردیم که این کشوری که شما حفاظت از منافع آن را بر عهده دارید علنا به کار جاسوسی اعتراف کرده ، معنی این کار چیست؟
متکی ادامه داد : 70 درصد گزارش مثبت بود و 30 درصد آن که به فعالیت های ایران قبل 2003 اشاره دارد دروغ بود.
وزیرامورخارجه تصریح کرد: غربی ها مطمئن باشند از این طریق به جایی نخواهند رسید.
وی با اشاره به حضور جاسوس ها در بخش های مختلف کشورهای مختلف گفت: جاسوسی یک ابزار قدیمی قدرت های سلطه طلب در کشورهای جهان سومی محسوب می شود.
متکی با تقسیم جاسوسی به دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری اظهار داشت: آنها همواره سعی داشته اند در بخش های مختلف کشور ما ارتباطاتی برقرار کنند و اطلاعات بگیرند.
وزیرامورخارجه درپاسخ به سئوال دیگری مبنی بر دلایل استعفای علی لاریجانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی گفت : بهتر است این دلایل را از خودشان بپرسید. اما کارها در جمهوری اسلامی قائم به شخص نیست. مسئله مهم این است که مسیر درست با استراتژی درست ادامه پیدا کند و لاریجانی تلاش زیادی در این عرصه داشت.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص روابط ایران و چین اظهار داشت: ما روابط خوبی با چین داریم ، حجم مبادلات ما از مرز 20 میلیارد دلار هم گذشته است . نقش چین در پرونده هسته ای ایران یک نقش غیر تخریبی و به طور مقدور و به طور نسبی سازنده بوده است.
دانشجویی در پایان سخنان متکی از میان جمعیت از وزیرخارجه خواست که به سئوال او پاسخ دهد. این دانشجو سئوال کرد آیا چیزهای دیگر غیر از موضوع هسته ای ، حق مسلم ایران نیست و آیا تنها راه هسته ای شدن سیاست تهاجمی دولت است که وی پاسخ داد: دیپلماسی امر بسیطی است شما باید آن را رصد کنید و شرایط روز را تحلیل کنید و متناسب با آن رویکردها را انتخاب کنید. جمهوری اسلامی رویکردهای مختلفی را تاکنون اتخاذ کرده است، ما همیشه باید ایستادگی و تدبیر و صلابت داشته باشیم.
متکی خاطرنشان کرد: مطمئن باشید اگر ما ایستادگی نکنیم آنها هجمه هایشان را بیشتر خواهند کرد. شما مسئولان کشور را در حد خودتان دلسوز برای کشور بدانید. من به عنوان یک فردی که 27 سال در دیپلماسی بوده ام به شما می گویم که اگر در دیپلماسی طرف مقابل احساس کند مرعوب شده اید و آمادگی برای تسلیم شدن دارید آنقدر جلو می آید تا تمام داشته های شما را بگیرد.
وی با اشاره به اوضاع نابسامان آمریکا در منطقه گفت: یک روزی حرکت ناوهای آمریکایی از دریای مدیترانه باعث می شد یکی دو حکومت در این مسیر عوض شود اما امروز آنها با 160 هزار نیروی نظامی نه تنها امنیت عراق را نمی توانند تامین کنند بلکه از تامین امنیت خود نیز ناتوانند .
وزیر امورخارجه با تاکید بر اینکه تحولات شگرفت وعمیقی در جهان ایجاد شده است گفت : 40 سال قبل سمبل های آمریکایی و فرهنگ آمریکایی بر منطقه حاکم بود اما امروز این گونه نیست.
وی از دانشجویان خواست به نظرسنجی ها توجه کنند تا متوجه شوند که آمریکا یکی از منفورترین حکومت های جهان است.
متکی در پایان خاطرنشان کرد: البته باید مراقب باشیم که بی تدبیر عمل نکنیم اما در عین حال باید نگهبان حق ملت هم باشیم و نباید روی حقوق ملت ایران مصالحه کنیم.
نظر شما