ی تبه گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه،"دونالد کر" معاون اول رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا دیشب با صدور بیانیه ای کتبی گفت : وظیفه جامعه اطلاعاتی ارائه واقعیات است؛ ما از کار تحلیلی و نتایج تحلیل در این ارزیابی مطمئن هستیم.
مقامهای سازمانهای اطلاعاتی آمریکا معمولاً از اظهارنظرهای رسمی خودداری می کنند، اما "دونالد کر" این سخنان را به دنبال پرسش نمایندگان جمهوریخواه گنگره درباره نتایج ارزیابی اطلاعاتی(NIE) منتشرشده در هفته گذشته درباره برنامه هسته ای ایران اظهار داشت. در این ارزیابی با اطمینان بالا تصریح شده که برنامه هسته ای ایران از سال 2003 به بعد هیچ اهداف نظامی ندارد. این در حالی است که در ارزیابی اطلاعاتی سال 2005 گفته شده بود ایران برنامه هسته ای نظامی را دنبال می کند.
کر افزود که این بیانیه را در پاسخ به کسانی که کار تحلیلی و درستکاری جامعه اطلاعاتی را مورد تردید قرار داده اند، صادر کرده است. وی گفت: ارزیابی اطلاعاتی ملی حاوی ارزیابی های هماهنگ جامعه اطلاعاتی درباره مسیر احتمالی تحولات آینده و پیامدهای آن برای سیاست آمریکاست.
طی چند ماه اخیر "جرج بوش" رئیس جمهور و سایر مقامهای ارشد دولت آمریکا، اظهاراتی جنگ طلبانه درباره برنامه هسته ای ایران بر زبان آورده بودند و اکنون دموکراتهای کنگره آنها را به مبالغه در تهدید ناشی از ایران متهم کرده اند. نمایندگان جمهوریخواه خواستار تشکیل کمیته ویژه ای برای بررسی نتایج گزارش شده و گفته اند چنین تغییر فاحشی در ارزیابی سازمانهای اطلاعاتی باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
از سوی دیگر سیاستمداران محافظه کار، دستگاههای اطلاعاتی را متهم کرده اند که تحلیلگران، گزارش مزبور را با هدف تاثیرگذاری بر مباحث سیاسی درباره ایران دستکاری کرده اند. از جمله "جان بولتون" سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد اخیراً در تفسیری در روزنامه "واشنگتن پست" نوشت : گزارش NIE از لحاظ درونی متناقض است و فاقد دلایل کافی در تایید آن است. وی همچنین هشدار داد ایران ممکن است عمداً اطلاعاتی غلط را ارائه کرده باشد تا جهان را منحرف کند.
به گزارش مهر، سازمان برآورد اطلاعات ملی آمریکا(NIE) دوشنبه 12 آذر گزارشی را منتشر کرد که در آن به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران اشاره و اعلام شده است که آمریکا از سال 2003 میلادی به خوبی از این مطلب آگاهی داشته که تهران در پی تولید سلاحهای هسته ای نیست.
این در حالی است که علاوه بر تاکید ایران بر اینکه هرگز برنامه هسته ای نظامی نداشته، حتی سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به صراحت اعلام کرد ایران حتی پیش از سال 2003 نیز برنامه تسلیحات اتمی نداشته است.
نظر شما