۱۳ بهمن ۱۴۰۲، ۱۲:۲۷

تأکید کارگروه نظارتی اوپک‌پلاس برپایبندی اعضا به برنامه کاهش عرضه

تأکید کارگروه نظارتی اوپک‌پلاس برپایبندی اعضا به برنامه کاهش عرضه

کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌پلاس در تازه‌ترین نشست خود بر برنامه کاهش عرضه این ائتلاف تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی و در عین حال کاهش تولید داوطلبانه شماری از اعضا تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، پنجاه و دومین نشست کارگروه مشترک وزارتی نظارت بر توافق ائتلاف تولیدکنندگان عضو اوپک و غیر اوپک (اوپک‌پلاس)، یکم فوریه ۲۰۲۴ (پنجشنبه، ۱۲ بهمن‌ماه) از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.

کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌پلاس ضمن بررسی داده‌های تولید نفت خام در ماه‌های نوامبر و دسامبر ۲۰۲۳ بر پایبندی کل اعضای اوپک‌پلاس به بیانیه همکاری و سازوکار جبران تخطی‌ها تأکید کردند.

این کارگروه بر ادامه نظارت بر پایبندی کشورهای عضو به برنامه کاهش عرضه که تا پایان سال ۲۰۲۴ مطابق با سی و پنجمین نشست وزیران نفت و انرژی اوپک و غیر اوپک (ONOMM) در چهارم ژوئن ۲۰۲۳ توافق شده بود و در عین حال کاهش عرضه داوطلبانه شماری از اعضای ائتلاف اوپک‌پلاس که در آوریل ۲۰۲۳ و پس از آن نوامبر ۲۰۲۳ اعلام شد، تأکید کرد.

کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌پلاس اعلام کرد که به ارزیابی دقیق شرایط بازار ادامه خواهد داد.

این کارگروه با اشاره به ادامه ارزیابی دقیق شرایط بازارهای جهانی نفت خام به تمایل کشورهای عضو ائتلاف اوپک‌پلاس برای رسیدگی به تحولات بازار و آمادگی برای اتخاذ تدابیر اضافی در هر زمان، با تکیه بر انسجام بین اوپک و غیر اوپک اشاره کرد.

پنجاه و سومین نشست کارگروه وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌پلاس برای سوم آوریل ۲۰۲۴ (۱۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۳) برنامه‌ریزی شده است.

گفتنی است، شماری از اعضای اوپک‌پلاس متعهد شده‌اند برای سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ به‌طور داوطلبانه افزون بر رقم‌های پیشین و توافق کاهش عرضه موجود، روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه دیگر از تولید خود بکاهند.

اعضای اوپک‌پلاس در مجموعه اقدام‌هایی که از اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد، متعهد شده‌اند در مجموع روزانه ۵ میلیون بشکه یا حدود ۵ درصد از تقاضای روزانه جهانی از تولید خود بکاهند.

کد خبر 6011948

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۳
      0 0
      قیمت جهانی نفت باید افزایش یابد ولی نه تا حدی که باعث شود طرح های توسعه پایدار و انرژی های تجدید پذیر در دیگر کشورها دارای توجیه اقتصادی خوبی شود و به گذر از اقتصاد نفت پایه به اقتصاد مبتنی بر انرژی های تجدید پذیر در جهان کمک کند. نفت نه خیلی گران شود و نه اینکه ارزان باشد