۲۶ بهمن ۱۴۰۲، ۱۴:۴۹

حجت‌الاسلام حسینی بیان کرد:

ارائه راهکارهای مناسب برای ارتقای کمی و کیفی تصحیح قرآن کریم

ارائه راهکارهای مناسب برای ارتقای کمی و کیفی تصحیح قرآن کریم

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نشست تخصصی کارشناسان تصحیح قرآن کریم، گفت: شما جزو اسبابی شده‌اید که خدای متعال قرار داده است تا از قرآن نسبت به تحریف محافظت بشود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نشست تخصصی کارشناسان تصحیح قرآن کریم که با حضور ۶۰ کارشناس خانم و آقا و با هدف ایجاد هماهنگی، همدلی و یکپارچگی بین متولیان نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم و کارشناسان تصحیح، در سازمان دارالقرآن برگزار شد، سخنان خود را با آیه ۱۵ سوره مبارکه حجر آغاز کرد و گفت: «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ». یکی از برداشت‌هایی که از این آیه می‌شود، این است که خداوند متعال مصون بودن قرآن کریم را از هرگونه تحریفی تا قیامت تضمین کرده است و می‌فرماید: «ما خود قرآن را نازل کردیم و خودمان هم از این قرآن محافظت می‌کنیم». هرچند شما به خوبی می‌دانید که دیگر کتب آسمانی مانند انجیل تحریف شده‌اند؛ همانطور که در قرآن آمده است اهل کتاب دسته‌ای از جماعت منحرف بودند که هرچه به دستشان می‌آمد آن را تحریف می‌کردند.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ادامه داد: شما این روایت را هم با تعابیر مختلف شنیده‌اید که: «ان یجری الامور الا باسباب‌ها» یعنی اینطور نیست که خدای متعال همه کارهایی که در روی زمین انجام می‌دهد را با اعجاز پیش ببرد، بلکه می‌خواهد خیری هم به شما برساند. از زمانی که ذهن بشر متصور است خدای متعال اسبابی را برای محافظت از تحریف قرآن قرار داده است که یکی از موارد مهم آن حفظ قرآن کریم است. حتی بین علمای شیعه و اهل سنت افرادی را داریم که قائل به حفظ قرآن و وجوب کفایی حفظ قرآن هستند که باید عدد حافظین در هر دوره به تعدادی باشد که نقل قرآن از تواتر خارج نشود.

حسینی در ادامه گفت: چرا اهل بیت (ع) و پیامبر (ص) اینقدر به حفظ قرآن، تکیه به قرآن و عمل به آن تأکید و خود نیز بر قرائت، حفظ و عمل به آن و کتابت آن مداومت داشتند؟ همانطور که ما اسباب گوناگونی را می‌بینیم که خدای متعال توسط پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) سبب‌سازی کرد تا در طول ۱۴ قرن قرآن طوری به ما برسد که به ایشان رسیده بود، به نظر می‌رسد در جمهوری اسلامی ایران نیز که ام القرای جهان اسلام است، شما هم سپاهیانی هستید که در طول سال‌های گذشته به برکت انقلاب اسلامی جزو این اسباب هستید و سنت الهی را انجام می‌دهید. شما جزو اسبابی شده‌اید که خدای متعال برای محافظت از قرآن قرار داده است.

وی در ارتباط با جریان تحریف قرآن و اینکه قرآن چگونه می‌تواند مورد تحریف قرار گیرد، گفت: اگر در طول تاریخ از قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه محافظت نمی‌شد شاید آن‌ها نیز با این کیفیت به دست ما نمی‌رسیدند. هرچند که ما بیشترین توجه و دقت را باید نسبت به قرآن داشته باشیم، اما هر کتاب دیگری که ما نسبت به آن بی‌توجه باشیم، ممکن است در آن جابه‌جایی صورت گیرد.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه گفت: کاری که شما مصححین انجام می‌دهید، قطعاً با دشواری‌های بسیاری همراه است درحالی که شأن کسی که صبح تا شبش را برای تصحیح قرآن کریم صرف کرده، بسیار بالاتر است. خدای متعال افرادی را در روی کره زمین دارد که این‌ها هر روزشان می‌تواند ماه مبارک رمضان باشد. ما رجب و شعبان را پشت سر می‌گذاریم تا به رمضان و شب قدر برسیم و برای قرآن به سر گرفتن آماده بشویم؛ اما خدای متعال جماعتی را دارد که این‌ها بر خلاف بسیاری که کارهای مختلف دارند و شاید روزی چند ساعت برای قرآن وقت می‌گذارند، افرادی دارد که صبح تا شبشان در زمان طلایی قرار می‌گیرد.

حسینی تصریح کرد: ما در عالم چیزی افضل از قرآن نداریم. قرآن مخلوقی است که اگرچه پیغمبر (ص) و اهل بیت (ع) را معلمان قرآن می‌دانیم، اما قرآن به قرآن بودنش نیازی به پیغمبر ندارد، اما پیغمبر با وجود پیغمبر بودنش به قرآن نیاز دارد، چراکه سبب اثبات حقانیت پیامبر، قرآن است. البته ایشان قرآن ناطق هستند و ما نمی‌خواهیم از شأن ایشان بکاهیم، اما آیا کاری در دنیا یافت می‌شود که از کار قرآنی بالاتر باشد؟ چه شرافتی بالاتر از کار قرآنی وجود دارد؟ لذا قدر کار و شرافت کاری که انجام می‌دهید را بدانید. التبه باید متوجه باشید که چه کسی هستید، در محضر که هستید و چه کاری انجام می‌دهید.

در بخش دیگری از این نشست، حمید کرمی بروجنی، سرپرست معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم به خروجی تخصصی سازمان دارالقرآن با کمک تصحیح‌گران اشاره کرد و گفت: طبق تفاهم‌نامه‌ای که با مرکز طبع و نشر قرآن کریم انجام شده است برای اینکه بتوانیم بر محتوای همه قرآن‌های چاپی نظارت داشته باشیم، بیش از دوسال است که مجوز چاپ همه قرآن‌های کشور و صدور آن به خارج، به سازمان دارالقرآن واگذار شده است.

وی با اشاره به اینکه یک‌دست شدن مسیر تصحیح قرآن می‌تواند از تکرار غلط‌های قرآنی پیشگیری کند و کارشناسان تصحیح هم به صورت متمرکز تصحیح‌سازی قرآن را انجام دهند، به حساسیت حوزه نظارت بر محتوای صحیح قرآن اشاره کرد و گفت: کارگاه‌های تخصصی تصحیح با هدف ارتقای دانش کارشناسان و تسلط کامل و به‌روزرسانی قوانین تصحیح به زودی برگزار خواهد شد.

تصحیح هفت هزار جز قرآنی

سرپرست معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون هفت هزار جز قرآنی تصحیح شده است که کارشناسان در شش مرحله تصحیح چاپی را انجام می‌دهند تا قاریان کشور دغدغه غلط‌های چاپی برای حفظ و قرائت نداشته باشند.

یادآور می‌شود، این نشست با هدف بررسی وضعیت موجود و ارائه راهکارهای مناسب برای ارتقای کمی و کیفی تصحیح قرآن کریم، ایجاد زمینه برای آشنایی کارشناسان تصحیح از وظایف، فعالیت‌ها و برنامه‌های معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم، شنیدن دغدغه‌ها، انتقادات و پیشنهادات کارشناسان تصحیح و تلاش در جهت رفع مشکلات و همچنین تقدیر و تشکر از زحمات کارشناسان تصحیح برپا شد.

کد خبر 6025133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha