۲۶ اسفند ۱۴۰۲، ۱۸:۰۹

«مجله مهر» به بهانه ماجرای درمانگاه قم بررسی می‌کند؛

قانون درباره فیلمبرداری از دیگران چه می‌گوید؟

قانون درباره فیلمبرداری از دیگران چه می‌گوید؟

درگیری اخیر در درمانگاه قم و مواردی شبیه به آن مبنی بر فیلمبرداری از ناقضان حجاب، این سوال مهم را مطرح می‌کند که قانون درباره فیلمبردای یا «تحصیل مدرک» از چنین مواردی چه می‌گوید.

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: چند روز از ماجرای درگیری بین یک طلبه و یک زن در درمانگاه قرآن و عترت در شهر قم می‌گذرد. درگیری بین این دو نفر گرچه به گفته شاهدان ساعتی بعد فیصله پیدا کرد اما انتشار فیلم این ماجرا در شبکه ایران‌اینترنشنال و بعد از آن دست به دست شدنش در فضای مجازی باعث شد رسانه‌های مختلفی به ابعاد آن بپردازند و اهالی قلم درباره آن چند خطی بنویسند.

تصاویر ثبت‌شده توسط دوربین‌های درمانگاهی در قم، ویدئویی از درگیری یک روحانی با بود زنی که کودک خردسالی در آغوش داشت و حجاب روی سرش نبود. بازتاب گسترده این ویدئو با این روایت بود که روحانی مذکور برای نهی از منکر اقدام به فیلمبرداری کرده تا سندی از زیر پا گذاشته شدن قانون حجاب در این درمانگاه را به مراجع قضائی ارائه دهد.

زنی که در این ویدئو با آشفتگی و پرخاش به سمت روحانی هجوم می‌برد توسط برخی رسانه‌ها مادر کودک معرفی شده بود اما گفت‌وگوهای بعدی نشان داد کودک خواهرزاده او بوده است. به هر شکل در سمتی از ماجرا این زن ادعا کرده بود که به خاطر وضعیت بیماری کودکی که در آغوش داشته ظاهرش دچار آشفتگی می‌شود و در سمت دیگر، روحانی قصد داشته نقض قانون حجاب در این مکان را به مراجع قانونی اطلاع دهد.

زمان زیادی از ماجرای درمانگاه قم نگذشته بود که ویدئوی مشابه دیگری که آن هم در یک درمانگاه بود در فضای مجازی منتشر شد اما این بار ویدئو، تصاویر ضبط شده دوربین‌های مداربسته نبود، بلکه دوربین شخصی بود که برای تذکر به بی‌حجابی اقدام به فیلمبرداری کرده بود.

موارد دیگری از چنین مواجهه‌هایی حاکی از آن است که در روزهایی که قانون حجاب توسط گروهی زیر پا گذاشته می‌شود، گروه دیگری که نسبت به این واجب دینی و اصل قانونی دغدغه دارند دست به اقداماتی می‌زنند به امید آن که در مقابله با این بی‌قانونی، نقش بازدارندگی داشته باشند و از طرف دیگر واجب دینی «امر به معروف و نهی از منکر» را انجام دهند؛ واجبی که این روزها نه‬ تنها‬ به وضوح به دست فراموشی سپرده شده است، ‬بلکه‬ کسانی که به‬ آن‬ عمل‬ می‌کنند‬‬ توسط‬ گروه‌های‬ مختلف‬ متهم به انجام «اقدامات سلبی و قهری» ‬می‌شوند، ‬حال‬ آن‬ که‬ این‬ گروه‌ها‬ هیچ‌گاه‬ راهکار‬ یا‬ ایده‬‌های ایجابی و آشتی‌ساز مطرح نکرده و تنها رویکردشان، «رها کردن» است.

لایحه عفاف و حجاب که چند ماهی توسط مجلس در حال بررسی بود آخرین و جدیدترین اقدام در راستای تدقیق قانون بوده است؛ اما امروز (شنبه) هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درباره آخرین وضعیت بررسی مصوبات لایحه عفاف و حجاب اعلام کرد: «آخرین مصوبه‌ای که از مجلس شورای اسلامی دریافت کردیم مربوط به لایحه عفاف و حجاب بوده است؛ اما هنوز بررسی‌های شورای نگهبان درباره مصوبات لایحه عفاف و حجاب کامل نشده است. در ظرف زمان قانونی، مصوبات این لایحه را بررسی و اعلام نظر خواهیم کرد.»

با همه اینها، اصل و ماهیت این ماجرا به یکی از موضوعات بحث در گعده‌های مختلف تبدیل شده است. برخی معتقدند این اقدام یعنی فیلمبرداری بدون اجازه از افراد، نقض حریم خصوصی و خلاف قانون است و برخی دیگر بر این باورند که فضای عمومی نظیر درمانگاه، فروشگاه یا خیابان حریم خصوصی محسوب نمی‌شود و فیلمبرداری از کسی که قانون را زیر پا گذاشته، به شرط عدم انتشار در فضای مجازی یا ارسال برای غیر و صرفاً برای آن که به مراجع قانونی تحویل داده شود منع قانونی ندارد.

از این رو در گفت‌وگویی مشروح با «مصطفی شمسی» جرم‌شناس و کارشناس مسائل حقوقی ابعاد مختلف این موضوع را مورد بررسی قرار داده شد. در این مباحثه مرور شده است که قانون درباره مواردی شبیه ماجرای درمانگاه قم چه مفاد و موادی دارد. جزئیات این مصاحبه به شرح زیر است:

قانون درباره فیلمبرداری از دیگران چه می‌گوید؟

شمسی: در امور کیفری می‌گوئیم «اصل بر برائت» است. هیچکس مجرم نیست و این یک اصل و قاعده کلی است و تمامی اصول در امور کیفری زیر مجموعه اصل برائت محسوب می‌شود. اصل برائت یکی از اصول حقوقی است که به حفاظت از اطلاعات شخصی و محرمانه افراد می‌پردازد. این اصل به معنای این است که هر فردی این حق را دارد که اطلاعات شخصی و امور محرمانه‌ای که به او مربوط هستند، محافظت شود و بدون موافقت او، این اطلاعات به دیگران فاش نشود. تأکید بر اصل برائت به معنای احترام به حقوق خصوصی افراد است.

مردم در لوای اصل برائت هستند؛ یعنی اعمالی که انجام می‌دهند به دلیل مباح بودن است مگر در موارد و مواقعی که بر اساس قانون، جرم، تعرض یا تعدیل محرز شود. بنابراین اصل بر برائت فرد است مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.

همچنین می‌توان به اصل ۲۲ قانون اساسی که مربوط به بحث «حقوق ملت» است اشاره کرد؛ این اصل می‌گوید حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند. بنابراین وقتی از دیگران فیلم‌برداری می‌کنید به نوعی وارد حریم خصوصی او شده‌اید و به حیثیت و آبروی او تعرض کرده‌اید.

باید توجه داشت که قانون اساسی که قانون مادر است و قوانین دیگر زیرمجموعه آن هستند که نمی‌توانند در تضاد قانون اساسی باشند و همچنین کار شورای نگهبان هم حفاظت از قانون اساسی است. در نتیجه حقوق ملت در لوای اصل برائت مصون است.

در بند ماده ۵ قانون «نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌کنند» نوشته شده است: «مرتکبان جرایم زیر به دو تا پنج سال حبس و ده سال محرومیت از حقوق اجتماعی و هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم می‌شوند.» و در بند ج این ماده یکی از مواردی که مشمول این مجازات برشمرده شده به این شرح است: «تهیه مخفیانه فیلم یا عکس مبتذل از مراسم خانوادگی و اختصاصی دیگران و تکثیر و توزیع آن.»

همچنین قانون حمایت از آمران به معروف در اینجا مورد توجه است. در ماده دوم این قانون تعریفی آمده مبنی بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر دعوت و واداشتن دیگران به معروف و نهی و بازداشتن از منکر است. ماده چهار همین قانون می‌گوید: «مراتب امر به معروف و نهی از منکر، قلبی، زبانی، نوشتاری و عملی است که مراتب قلبی، زبانی و نوشتاری آن وظیفه آحاد مردم و دولت است و مرتبه عملی آن در این موارد که قانون تعیین کرده است تنها وظیفه دولت است.» پس اگر کسی برای امر به معروف از کسی فیلم تهیه کند و وارد حریم خصوص دیگران شود برخلاف ماده چهار آمران به معروف رفتار کرده است.

همچنین در ماده پنج این قانون آمده است: «در اجرای امر به معروف و نهی از منکر نمی‌توان متعرض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوق اشخاص گردید، مگر در مواردی که قانون تجویز کند.»

همچنین ماده ۷۴۵ قانون مجازات اسلامی در باب جرایم رایانه‌ای می‌گوید: «هر کس، به‌وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او، جز در موارد قانونی، منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به‌نحوی‌که منجر به ضرر یا عرفاً، موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات، محکوم خواهد شد.»

بنابراین ماده چهار و پنج قانون حمایت از آمران به معروف و نهی از منکر، اصل ۲۲ قانون اساسی، اصل برائت، ماده ۷۴۵ قانون مجازات اسلامی و همچنین بند ج ماده ۵ قانون «نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌کنند» درباره شرایط مختلف تهیه عکس و فیلم از دیگران می‌تواند در مراجع قانونی لحاظ شود.

اگر کسی از شخصی که به تخت جمشید یا یک میراث فرهنگی یا آثار باستانی آسیب می‌رساند فیلم بگیرد و به دست مراتب قانونی برساند، فردی که از او فیلمبرداری صورت گرفته به دلیل نقض و تعدی به حریم خصوصی می‌تواند از فیلم‌بردار شکایت کند؟

شمسی: این دو موضوع با یکدیگر فرق می‌کند. «تخریب میراث فرهنگی» طبق قانون جرم است و فیلمبردار از صحنه وقوع جرم فیلم گرفته است؛ اما اگر بخواهیم در بحث حجاب، وقوع جرم را بررسی کنیم نکته این است که حدود حجاب شرعی در قانون تعریف نشده و تازه قرار است در قانون جدید حدود آن تعریف شود.

باید بین این دو موضوع تفاوت قائل شد چرا که اگر در مکانی از کسی که رفتار مجرمانه از او سر نزده فیلم گرفته شود، در واقع حریم خصوصی نقض شده است؛ ولی کسی که میراث فرهنگی را تخریب می‌کند مجرم است.

فارغ بحث مقایسه این دو مورد، اگر از کسی که قانونی را زیر پا گذاشته توسط مردم عادی فیلم گرفته شود و بدون انتشار در فضای مجازی یا ارسال برای دیگران به دست مراجع قانونی داده شود، نامبرده، یعنی کسی که قانونی را زیر پا گذاشته می‌تواند از فیلمبردار به دلیل تحصیل مدرک یا هر عنوانی شبیه به این شکایت کند؟

شمسی: خیر؛ چرا که فیلمبردار وارد حریم خصوصی او نشده و فقط از یک فعل مجرمانه فیلم تهیه می‌کند؛ ولی اگر از فردی بدون انجام جرمی فیلم گرفته شود می‌تواند از فیلمبردار شکایت کند.

بنابراین اینجا این سوال باید پاسخ داده شود که زیر پا گذاشتن حجاب، فعلی مجرمانه و غیرقانونی است یا خیر؟ چرا که اگر فعل مجرمانه باشد نمی‌توان از نظر قانونی فیلمبردار را مواخذه کرد ولی اگر فعل مجرمانه نباشد، فیلمبردار ممکن است مشمول مجازات شود.

شمسی: حجاب یک مقوله شخصی است و فیلم‌برداری از فرد بی‌حجاب هتک حیثیت و ورود به حریم خصوصی او است.

اجازه بدهید یک سوال دیگر بپرسم. می‌توانیم «شرب خمر» در خیابان را می‌توانیم یک موضوع شخصی تلقی کنیم؟ فردی یک گوشه خیابان ایستاده و مشروبات الکلی مصرف می‌کند، آیا می‌توانیم فیلمبرداری از او برای تحویل به مراجع قانونی را یک نمونه از ورود به حریم شخصی یاد کنیم؟

شمسی: اگر کسی تظاهر به مشروب‌خواری کند این جرم است.

آیا فیلمبرداری از کسی که در خیابان شرب خمر می‌کند ورود به حریم خصوصی محسوب می‌شود؟

شمسی: در این مورد خیابان حریم خصوصی نیست.

نکته همین است که برخی معتقدند کسی که بدون حجاب در خیابان و فضای عمومی ظاهر می‌شود، مشمول حریم خصوصی نمی‌شود...

شمسی: ما باید قانون حمایت از آمران به معروف را در نظر بگیریم. ماده پنج و چهار این قانون می‌گوید آحاد مردم از طریق قلبی، نوشتاری و زبانی می‌توانند تذکر بدهند و رفتارهای دیگر در این زمینه مورد حمایت قانون‌گذار نیست. باید هر موضوع به صورت دقیق و تخصصی بررسی شود.

باید در نظر داشته باشید در قانون، قاعده «منع تحصیل دلیل به طرق نامشروع» داریم. در امور حقوقی، تحصیل دلیل ممنوع است و در امور کیفری و جرم‌شناسی «منع تحصیل دلیل به طرق نامشروع» مورد توجه است.

باید توجه کنیم که در بحث امر به معروف و نهی از منکر قانون‌گذار در مقام بیان است و می‌گوید کسی که امر به معروف و نهی از منکر می‌کنید، فقط در چهارچوب قانون و صورت قلبی، نوشتاری و زبانی می‌توانید این کار را انجام دهید. این بیان، مفهوم مخالف دارد، یعنی رفتاری خارج از قلبی و نوشتاری و زبانی ممنوع است. پس باید مقوله فیلم‌بردای درباره حجاب را از دیگر مسائل و جرایم جدا کنیم چرا که ماده قانونی درباره آن به صورت مستقیم حرف زده است.

به نظر می‌رسد اطلاع‌رسانی درباره قانون و مقررات حول موضوع امر به معروف و نهی از منکر صورت نگرفته است و این ممکن است تبعات اجتماعی بسیاری داشته باشد...

شمسی: باید اطلاع رسانی دقیق صورت بگیرد. قانونگذار می‌گوید اصل بر این است که همه افراد از قانون آگاه هستند. یعنی شبهه موضوعی و حکمی وجود ندارد. اگر کسی در دادگاه بگوید نمی‌دانسته رفتارش غلط است، این از نظر قانون پذیرفته نیست چرا که اصل بر این است که عموم از قانون آگاه هستند.

یکی از وظیفه‌های حاکمیت است که مردم را درباره ابعاد قانونی رفتار و اعمال‌شان آگاه کند و این جز حقوق شهروندی است. بحث پیشگیری از وقوع جرم داریم و این نکته بسیار مهمی است که بر عهده واحد پیشگیری قوه قضائی است. این مجموعه باید مردم را از راه‌های مختلف مانند برگزاری کارگاه‌های آموزشی، رسانه‌های تصویری و صوتی، تلویزیون و و… درباره رفتارهای مجرمانه آگاه کند.

***

پیش از این در گزارش «چهره جدید اجرای قانونی بر زمین مانده» که در خصوص حضور گروه از آمران به معروف و ناهیان از منکر در ایستگاه‌های مترو منتشر شد، گفتیم: «چه بهتر اگر کسانی با نبایدها و بایدها آشنا هستند، حریم‌ها و ارزش‌ها را درک می‌کنند، نگران دافعه‌ها هستند و در زمینه ایجاد جاذبه برای جامعه ایده و ادعا دارند، بگویند چه پیشنهادی برای اجرای این واجب دینی و سیاسی دارند. ایده‌پردازی کنند و تریبونی برای ترویج قانون و مبارزه با بی‌قانونی باشند. باید به این سوال پاسخ دهیم که اگر روش‌های قبلی پاسخگو نبود، اگر گشت ارشاد پرهزینه و پرحاشیه بود، اگر برخورد تند خلاف مصلحت بود، اگر حتی تذکر زبانی هم اِل است و بِل نیست؛ پس راه‌حل چیست؟ دست روی دست گذاشتن به تماشا؟»

به نظر می‌رسد رسانه یا هر گروه دیگری، اگر حجاب را به عنوان فریضه الهی و قانون جمهوری اسلامی بپذیرد، نقض و زیر پا گذاشته شدن آن را برنمی‌تابد؛ مگر آن که مشروعیت قانون را زیر سوال ببرد که آن گاه لازم است شفاف درباره آن حرف بزند و بدون متهم کردن مردمی که دغدغه دارند، مسیر خود را برای تغییر قانون طی کند.

گفتنی است «مجله مهر» در گزارش‌های بعدی ضمن گفتگو با حقوق‌دانان و جرم‌شناسان و همچنین کارشناسان دینی و مذهبی این موضوع را از ابعاد دیگر نیز مورد بررسی قرار خواهد داد.

کد خبر 6056318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      18 2
      متن دارای اشکال در ساختار میباشد . مجدد مرور شود
    • IR ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      70 21
      نخونده میدونم میخوایید بگید خانمه مقصره و حق با آخونده. نه اینکه بخوام لجبازی کنم. ولی سابقتون اینو نشون میده
      • امیر AE ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
        10 23
        بزرگترین مشکل شما همینه. نخونده و ندیده و نشنیده نظر می‌دین! همدیگه رو هم لایک میکنین! عمیقأ مصداق آن کس که نداند و نخواهد که بداند هستید و در برابر فهمیدن بشدت مقاومت میکنید. اصلا این مقاله در مورد درگیری درمانگاه نبود...
    • IR ۲۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      78 72
      باید مجازات بشه تا درس عبرت باشه برای تمام اخوند ها
      • ایرانی IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۱
        0 0
        چقدر تابلو همه کاراش رو حساب و نقشه بود
    • ناشناس AE ۲۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      66 18
      عملا اقای عکس بگیر باید به زندان وجریمه محکوم میشد ..
    • محمد طا IR ۲۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      18 3
      جرم شناس جان، حالا ان طلبه هیچ، افراد دیگر گوشی ندارند، هزاران دوربین مدار بسته تو مسیر واماکن هست چکار میکنی؟
    • IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      26 1
      مردم خیلی از قوانین را آگاهی ندارند
    • IR ۲۲:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      46 10
      امر به معروف شرایط داره. شما قوانین من در آوردی وارد دین نکنید
    • علی IR ۲۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      21 56
      بی حجابی همانند شرب خمر یا مصرف مواد مخدر در ملا عام است و جرم است فیلم برداری هم اشکالی ندلرد خب بی‌حجاب ظاهر نشود. کوچه و خیابان و بازار و حتی داخل اتومبیل شخصی، خانه و حریم خصوصی افراد نیست. حریم شخصی و خصوصی را خود بی‌حجاب باید رعايت و اگر نمی داند که جرم است و یا نمی خواهد قبول کند مشکل خودشه.
      • داود IR ۱۵:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
        29 8
        با این حرفی که تو میزنی پس اگه با خونواده توی ماشین نشستی و یه نفر سرش رو بیاره تو ماشینت و یه نگاهی بندازه مسأله ای نداره. چون حریم خصوصی نیست.
    • پژمان IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      4 10
      از مصی علی نژاد باید پرسید
    • علی IR ۲۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      15 35
      این فیلمبرداری از جرم بی‌حجابی نشان می دهد که کاملاً بازدارنده است. جرم آشکار در ملا عام نیاز به وکیل و وصی ندارد. حالا اگر کسی این فیلم را پخش کند مسئله تغییر می‌کند که مربوط به فرد یا افرادی است که باعث پخش شدن فیلم این درگیری در درمانگاه در عنترنشنال را شده اند
    • درود بر امام آیت الله سیدعلی خامنه ای IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
      0 4
      اگر اصل بر برائت هستش،چرا حفاظت اطلاعات قوه قضائیه جواب استعلامات خیلی از افرادی که سابقه کیفری اعم از موثر و غیر موثر ندارند ،و افراد با ایمان می باشند،صرفاً با گزارش خلاف واقع سالیان دور ،استعلام را منفی اعلام میکنن به جهت شائبه به تخلف!!!!ریاست محترم قوه قضائیه ان شاالله برخورد نمایند
    • محمد IR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      38 6
      قانون جنگل حکم فرماست
    • سامان IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      30 16
      به نظر من اون ناهی از منکر اشتباه کرده در همه جرایم هم ما شرایط اوضاع و احوال را در نظر میگیریم و با توجه به آن به موضوع میپردازیم ، بنابراین اون حاج آقا نباید در اون شرایط اصرار به حفظ حجاب میکرد. صحیح نبود! این هم نتیجش
    • IR ۰۰:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      35 8
      وقتی قانونی نوشته میشه باید قبلش بررسی کارشناسانه بشه که آیا افکار عمومی و اکثریت جامعه پذیرای این قانون هست یا خیر؟ آیا این قانون از پشتوانه اکثریت جامعه بهرمنده؟ اگر اکثریت جامعه مخالف یک قانون باشه اون شکست میخوره و موجب مجرم شدن جامعه میشه مثل قانون جرم انگاری ویدیو و ماهواره و حجاب
    • IR ۰۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      11 12
      سامانه مردم رسی چیه پس؟ اینکه قانون نگفته در ملاعام فیلم برداری کنند به معنی این نیست که فیلم برداری جرمه.
    • محمد امین سید رضی از قزوین IR ۰۱:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      19 42
      بارها گفته شده است که انظار عمومی حریم خصوصی نیست که زنان و دختران مغرضانه در انظار عمومی بی حجاب باشند بی حجابی جرم است و باید طبق قانون با بی حجابی در انظار عمومی برخورد شدید شود
      • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
        27 14
        شرایط اون مادر رو میدونید برای تفریح و خوشگذرانی به درمانگاه نرفته بچه مریض داشته شما خودت بچه داری که مریض شده باشه ؟ حال خودت رو میفهمی ؟ یه چیزی شنیدین به معنی اون نرسیدین التماس تفکر
    • ش IR ۰۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      48 14
      من و امثال من غیرتم اجازه نمی‌دهد مردی غریبه عکس ناموس مرا بگیرد من آن فرد را خونش و جانش را مباح میدانم با این نگاه ملت ایران و امثال من در جنگ تحمیلی از کشور دفاع کردیم بخاطر حفظ آبرو و آرامش نوامیسمان کسی آن را بر هم بزند خونش مباح است
      • IR ۱۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
        8 16
        ترغیب و تشویق به قتل؟! حالا کوتا بیا🤣 کارها و قوانین اگر برای بگیر و ببند باشد شکست که هیچ نابودی به دنبال خواهد داشت.
      • ناشناس IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
        59 21
        ای بابا یه جوری میگه غیرت ناموس حالا هرکی نمیدونه فک میکنه این خانمه چقده مقدس بوده خانمی که روسریش درمیاره تامردم نگاش کنن نه ناموس کسی هست نه مرد غیرتی داره۵۹۵
    • IR ۰۴:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      17 19
      نظر این وکیل فاقد وجاهت قانونیه
    • IR ۰۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      8 0
      عجب چقدر طولانی. داستان شد
    • صادق IR ۰۴:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      22 19
      تناقض عجیبی در صحبت های کارشناس حقوقی مشاهده میگردد . نامبرده سعی در اثبات شخصی بودن امر حجاب حتی در بین عموم می باشد در حالیکه کشف حجاب در بین عموم یک فعل خلاف قانون است . به وضوح کارشناس حقوقی حاضر به پذیرش قانون نیست .
    • علی IR ۰۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      19 36
      سلام لطفا به این حقوق دان بگویید یکبار دیگر مطالبی را که گفته بخواند. همه اش تناقض است. در ضمن ، عدم رعایت حجاب از نظر مقام معظم رهبری حرام شرعی و سیاسی است.
    • امید IR ۰۴:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      9 23
      حدود شرعی حجاب برای اقلیت های دینی در کشور کجاست ایا انها هم مجبور به قاونی هستن که در دینشان اجباری به ان ندارند اگر هست چرا وقتی در اروپا بحث حجاب میشود ما معترض هستیم لازم است بگم با اصل حجاب برای مسلمان حرفی نیست تناقض را پاسخ دهید
    • IR ۰۵:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      19 16
      جناب شمس آیا درمانگاه یک مکان خصوصی است یا عمومی؟ شاید از دید شما و همفکران شما یه مکان خصوصی باشد .ولی از نظر قانون مکان عمومی است .،اگه کسی در خیابان مشروب بخورد چون مکان عمومی است و جرم مرتکب شده باشد خانمی هم که در درمانگاه کشف حجاب کرده .مرتکب جرم هم نشده باشد از قوانین مملکت سرپیچی و خلاف نمود
    • سعید حسینی IR ۰۵:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      20 3
      کاملا مشخص بود که مصطفی شمسی به عنوان کارشناس داره یک طرفه دیوار رو کاهگل میکنه و مصاحبه گر، خیییلی دقیق و البته به زکاوت خاصش،. این بنده خدا. و به چالش کشید و مصطفی شمسی، کاملا گوشه رینگ گیر کرد حرفهاش ضد و نقیض داشت و کلا اشتباه بود
    • احمد IR ۰۵:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      19 0
      از کسیکه که معتقدند حجاب مقوله ی شخصیه و بعد اجتماعی اون رو تشخیص نمیده نمیشه انتظار داشت قانون رو درست تشخیص بده
    • علی DK ۰۵:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      32 9
      وقتی دوسال قبل گفتیم گیر سه پیچ به حجاب وضع را بدتر می‌کند شما و همفکرانتان خندیدید و الان همه اونایی که تو مملکت فقط دغدغه حجاب دارند آرزوی حجاب مردم قبل از شهریور ۱۴۰۱ را دارند، الان هم میگوییم پرداختن به مقوله حجاب در این روزها وضع را بدتر می‌کند حالا دوست دارید باز بخندیدید یا درس عبرت بگیرید...
    • فرید IR ۰۵:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      24 16
      ترا بخدا حق را به آن طلبه ندهید فردای روز قیامت چه جوابی دارید لا پوشانی نکنید آن خانم مریض دارد ناراحت است
    • IR ۰۵:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      14 21
      انسانهای فاقد اخلاق حسنه دارند کشور را به هرج و مرج می‌کشند پلیس و نیروی انتظامی و همه مکلف به امر به معروف و نهی از منکر هستیم
    • IR ۰۶:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      3 17
      همین حقوق نادانها مشکل ساز شده اند سوال این است شرب خمر وبی حجابی کرمان مشاوران است یا نه اگر هست هردو و اگر نیست هر وفرق گذاشتن بی وجه است
    • parsa IR ۰۶:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      15 30
      هیچی نداره قانون اگه قانون و تبصره ای داشت برای اون ملای قمی حرومش میکردن میشد برو با خیال راحت از هر زن و دختری که تو خیابون هستن عکس و فیلم مخفیانه بگیر برو نترس با من
    • خدا IR ۰۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      28 4
      چقدر زور زده کار روحانی فیلمبردار را توجیه کند
    • IR ۰۶:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      18 13
      این آدم کیه که ازش سوال بپرسید؟! خودش هم تکلیفش با خودش معلوم نیست و حرف خودش رو زیر سوال می بره.. بعنی هنوز نمی داند که در قانون آمده: رعایت شئونات اسلامی در محیط عمومی الزامی است..؟! از مصادیقش هم رعایت حجاب کامل است.. و غیر از آن جرم محسوب می شود.. پس دیگران حق فیلمبرداری دارند.
    • IR ۰۶:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      11 4
      شما رسما اعلام میکنید هرکی هرکیه و قانون پشمه،قانونی که به نفع حاکمیت و به ضرر مردم باشه هیچ وقت اجرا نمیشه الکی خودتونو خسته نکنید.
    • IR ۰۷:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      31 3
      به بهانه عید هم سری به سفره های مردم بزن و گزارشی تهیه کن
    • رضا AE ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      52 18
      طبق قانون فعلی کشف حجاب جرم مشهود است
    • معینی IR ۰۷:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      31 2
      چرا اصرار دارید واژه " گعده " را بکار ببرید اگر اصرار دارید از واژه های عربی استفاده کنید می توانید " اجلاس " را بنویسید اما اینجا ایران است و بهتر است واژه " نشست " را بکار ببرید چون " گعده " مناسب نیست والسلام
    • IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      4 20
      ایشون حرف بیخود داره می زنه ، اولا توی اصول اثبات میشه که ما چیزی به نام مفهوم مخالف نداریم ، که ایشون بخواد. از خودش مفهوم گیری کنه . در مورد حجاب نظر ولی فقیه که مهم ترین پایه قانونی و شرعی هست به صراحت گفته شده که کشف حجاب کامل(اینکه حدود حجاب مشخص نیست ربطی به کشف حجاب کامل نداره) حرام و بیقانون
    • رسول رسا IR ۰۸:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      18 17
      سلام اولا ملا عام حریم خصوصی نیست. ثانیا: بی حجابی در ملا عام جرم است و عکس و فیلم گرفتن از جرم مشهود منع قانونی ندارد. حقوقدان و جرم شناس و مؤلف کتاب عناوین جرم و تخلف و مجازات آنها
    • IR ۰۸:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      18 41
      تا وقتی شغل وکار برای دختران جوان تحصیلکرده پیدا نشه وهمچنین بیکار باشن دختران جوان کاملا حجاب بر میدارن بخاطر ظلمی که شما بهشون کردین . برای دخترای مهندس چه کاری کردین چه شغلی برای دختران علوم پایه چه شغلی ایجاد کردین . استخدام پتروشیمی وشرکت نفت مال بچه های کی هستن وقتی جوان جایی نداره حجاب چی
    • DE ۰۸:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      22 41
      با این داستان سرایی ها عمل زشت و نادرست و غیر انسانی آخوند را نمی توانید ، توجیه کنید ! مردم فیلم کامل این رفتار ناپسند و به دور از انسانی را در فضای مجازی دیده اند ؛ همانطور که در فیلم مشخص است ؛ مادر با نوزاد در آغوش در بدو ورود به درمانگاه حجاب روسری بر سر داشته است .
    • IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      13 2
      ارتکاب عمل مجرمانه مجوز فیلمبرداری وعکسبرداری از افراد نیست مگر برای حفظ وکسب دلیل اثباتی توسط متضر ر ویا شاهد باشد ولاغیر.
    • ،،، IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      16 13
      قانون.کدام قانون.به چه قانونی آن طلبه عکس گرفت.ابن را توضیح بدهید
    • احمدی RO ۰۹:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      2 8
      پدربیامرزا ایقدرکشش ندیدحالا یک اتفاقی افتاده میشه چکارش کرد خدایی ماهیچه کدمون مسلمان نیستیم که همدیگرامقصر میکنیم به قول سعدی هرچه می گوییم هستیم نه
    • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      14 3
      کسانی که در امر حجاب دخالت میکنند باید قانون به آنها اجازه این کار را بدهد هر بی سر ای پای نباید در روند قانون دخالت کند وکشور را هرج ومرج کند
    • م IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      15 3
      اون که میگه تو خیابون با فروشگاه وغیره حریم خصوصی نیست و فیلمبرداری به شرطه فلانو فلانو فلان منعی ندارد.بهش باید گفت آخه طرف خودش که داره اونجا نگاه میکنه.اگه نخاد جایی نشون بده مگه روانی هست فیلم بگیره
    • ش IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      7 3
      خیلی جالبه خودمون گزک میدیم دست رسانه های غربی بعدش میگیم باما دشمنی دارن..تا خودمون گند نزنیم ب خودمون کی میتونه برامون قصه درست کنه..اون حاج آقا اصلا بلدنبوده حرف بزنه چه برسه ب ارشاد کردن..دشمنی کردن مگه با لباس آخوندی نمیشه.اگه خیانت از خودی نباشه که دیگه اسمش خیانت نمیشه.ب لباس و نژاد و رنگ که
    • ایرانی IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      18 3
      بیشتر مشکلاتی که پیش‌میادفقط‌ازبیکاریه چرایک نفر که سرکاره توزندگی مردم‌سرک نمیکشه؟
    • RO ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      17 4
      درکل قصه شما فقط میخواهیدثابت کنیدکه آخوندبیگناه هست وخانم مقصر. درهرصورت آخوند بیخودکرده که فیلم ازناموس مردم بگیره. به جای این خرافات پروندهای اختلاس وفسادچای دبش وووووبررسی ورسیدگی کنند.
    • پیمان IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      24 4
      امر به معروف یعنی اینکه تذکر بدی و گذر کنی و منتظر بازدهی نباشی.نه اینکه افراد را به چالش و در سر بندازی.اقدام این آخوند دقیقا نقص حقوق شهروندی می‌باشد.
    • IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      4 1
      طبق چه بند ماده تبصره ارجاع بدهید
    • IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      10 8
      شرب خمر را با حجاب مقایسه نکنیدشرب خمرقانونش مشخص هست دراسلام ولی حجاب فقط تذکرهست تمام
    • US ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      2 4
      سعوال این جاست که آیا هر چیزی قانون برایش نوشته شد حتما آن چیز درست است با منافع خواسته فقط قانون گزارش است وبر عکس هر چیز درست ولی قانونی نشده واقعا بگوییم خلاف است مخصوصا در حکومت های خود خواه
    • Soorena IR ۱۴:۵۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      8 6
      حجاب نه واجب دینی است و نه اصل قانونی چرا بی جهت و بدون سند حکم صادر می کنین؟
    • NL ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۷
      11 4
      پس چرا در اروپاه از زن و بچه شما عکس و فیلم میگیرند میگید حقی ندارند شما اگه راست میگید خانواده خودتونو جمع کنید مثل ماموری که ایست بازرسی گذاشته ولی بچه خودش معتاد دودزده کسی که اون مامور. رو بشناس بهش میگه نمیخواد ایست بازرسی بزاری راست میگی برو جلوی بچه خودتو بگیر ازش بپرس تاحالا کجا بودی از ک
    • IR ۰۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۸
      0 1
      هر کاری کنید مردم باور نمیکنن
    • رعایی AE ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۸
      2 2
      بی حجابی حرام شرعی و نقض قانون است و باید با آنها برخورد شود تو جامعه حریم شخصی وجود نداره
    • محمد IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱
      0 0
      بطور کامل حق با طلبه هست. مشکل اصلی و اشتباه از کسانی هست که از این قضیه فیلم گرفتن. اون خانم اگر ناموس میبود خودشو جمع میکرد بجا حمله فیزیکی