۱۴ فروردین ۱۴۰۳، ۹:۰۳

مهر گزارش می دهد؛

ادامه ردیابی پلنگ زخمی در کجور/ تصادفات جاده ای عامل اصلی تلفات

ادامه ردیابی پلنگ زخمی در کجور/ تصادفات جاده ای عامل اصلی تلفات

نوشهر- تلاش محیطبانان و دوستداران حیات وحش برای پیداکردن و تیمار پلنگ زخمی در جنگل های حاشیه روستاهای بخش کجور استان مازندران ادامه دارد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: چند روزی است که یک قلاده پلنگ که براثر برخورد با یک دستگاه خودرو در محور کجور محدوده اواز رودخانه زخمی شده است، در جنگل‌های منطقه پرسه می‌زند و تلاش برای پیدا و تیمار کردن آن ادامه دارد.

هرازگاهی خبر مشاهده پلنگ در گوشه و کنار منطقه کجور گزارش و اطلاع رسانی می‌شود و این مساله نگرانی اهالی و روستاییان منطقه را دامن زده است، از این رو محیط زیست با کمک بیش از ۲۰ محیطبان در مناطقی که احتمال حضور پلنگ در آن وجود دارد، مستقر شده و مشغول پایش و رصد منطقه است.

پرسه پلنگ زخمی در روستاهای کجور نگرانی اهالی و روستاییان را دامن زده است و این در حالی که تاکنون محیط زیست ردی از پلنگ زخمی پیدا نکرده است و سرانجام برآن شده تا با بهره گیری از دوربین پرنده و هلی شات بتواند این گونه وحشی و زخمی را پیدا کند.

تلاش برای ردیابی پلنگ زخمی ادامه دارد

«کامبیز کیاسلطانی» رئیس اداره محیط زیست نوشهر در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تلاش برای کشف این قلاده پلنگ زخمی که در منطقه پرسه می‌زند، ادامه دارد، افزود: با بسیج کردن محیطبانان و بهره گیری از تجهیزات نوین نظیر هلی شات در تلاش هستیم تا ردی از این گونه پیدا کنیم.

وی در عین حال از مردم خواست تا در صورت مشاهده این گونه، نسبت به اطلاع رسانی و ارائه گزارش به محیط زیست اقدام و از آسیب زدن به حیوان پرهیز کنند.

ادامه ردیابی پلنگ زخمی در کجور/ تصادفات جاده ای عامل اصلی تلفات

اردیبهشت دو سال قبل نیز یک قلاده پلنگ در خیابان شهری قائمشهر مشاهده شده بود و این حیوان در عملیات مهار و زنده گیری تلف شده بود. نوروز امسال برای گونه پلنگ در مازندران چندان خوش یمن نبود، علاوه بر پلنگی که در محور کجور نوشهر زخمی شده است، محیط زیست مازندران از تلف شدن یک قلاده پلنگ دیگر در منطقه چهاردانگه ساری خبر داده است.

مرگ یک قلاده پلنگ

طبق اعلام محیط زیست مازندران لاشه یک قلاده پلنگ حدوداً ۳ ساله در حاشیه اراضی جنگلی روستای الیرد دهستان گرماب بخش چهاردانگه کشف شد و برابر گزارش یکی از همیاران محیط زیست مبنی بر تلف شدن یک قلاده پلنگ در حاشیه اراضی جنگلی روستای الیرد دهستان گرماب بخش چهاردانگه واقع در محدوده مناطق آزاد تحت حوزه پارک ملی کیاسر، بلافاصله مأمورین محیط زیست منطقه، ضمن حضور در محل، نسبت به انتقال لاشه به اداره محیط زیست کیاسر اقدام کردند.

آمارهای تلفات وحوش براثر تصادف در محورهای ارتباطی کشور و استان مازندران نیز تکان دهنده است و طبق اعلام مدیرکل تنوع زیستی و حیات وحش محیط زیست کشور ۵۲ درصد تلفات حیات وحش بر اثر تصادفات جاده‌ای بوده است.

قصه پلنگ با افسانه‌های مازندران پیوند خورده است

پرسه پلنگ زخمی در روستاهای کجور، قصه کهن مینا و پلنگ از افسانه‌های قدیمی مردم مازندران را در یادها زنده کرده است و هرساله در فصل‌های مختلف از جمله نوروز، گردشگران زیادی برای دیدن خانه تاریخی مینا به روستای کندلوس در کجور سفر می‌کنند.

افسانه مینا و پلنگ از آنجا ریشه می‌گیرد که پلنگ شیفته آواز مینا دختر کندلوسی می‌شود که هر شب در اتاقش آواز می‌خواند. این آغاز قصه‌ای عاشقانه و واقعی با طعم افسانه و زیبایی است و هرشب پلنگ با گذر از کوهستان ها و جنگل خود را به حاشیه پنجره خانه می‌رساند و به آواز دخترک گوش می‌داد.

سرانجام شبی پلنگ بر اثر گلوله مردمان دهکده با تنی زخمی راه جنگل را در میان زمستان سرد و برفی طی می‌کند و مینا به هوای یافتنش شب هنگام به سیاهی جنگل و سوز و سرما می‌زند، در آن شب مینا دلش می‌خواست دردناک‌ترین ترانه و آوازش را بخواند.

شبی سرد و تاریک، مینا آواز خوانان پا به جنگل مه گرفته گذاشت و برای همیشه در چشم تر جنگل گم شد و هیچگاه دیگر خبری از آمدن مینا و پلنگ در فضای دهکده نپیچید.

ادامه ردیابی پلنگ زخمی در کجور/ تصادفات جاده ای عامل اصلی تلفات

قصه مینا و پلنگ در حدود صد سال پیش میان سال‌های ۱۲۷۵ تا ۱۲۸۵ در یکی از روستاهای ییلاقی مازندران به نام کندلوس در کوهستان‌های نوشهر در میان جنگل‌های انبوه و دست نخورده آن زمان به وقوع می‌پیوندد که شاید در جهان بی نظیر بوده است.

حال خوش پلنگ در جنگل‌های مازندران

مازندران از زیستگاه‌های مهم پلنگ به شمار می‌رود و طی روزهای گذشته فیلمی از مشاهده چند قلاده پلنگ در ارتفاعات بلده نور منتشر شد که نشان از تنوع و حال خوش این گونه منحصربه فرد و در معرض انقراض در زیستگاه‌های استان دارد.

پلنگ ایرانی بزرگ‌ترین گونه پلنگ در دنیا است که زیستگاهی گسترده‌ای در کشور دارد و جمعیت آن بنا بر برخی آمارها از ۵۰۰ تا ۸۰۰ قلاده برآورد می‌شود در استان‌های شمالی، خراسان رضوی و شمالی، سمنان، فارس، یزد و سیستان و بلوچستان مشاهده شده است.

یکی از بزرگترین زیستگاه‌های پلنگ ایرانی جنگل‌های شمال کشور است که بر اساس گزارش محیط زیست بیش از ۱۰۰ قلاده آن با شیوه ردزنی شناسایی شدند.

کد خبر 6066447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha