خبرگزاری مهر - گروه استانها: میمند شهری در ۶۵ کیلومتری شهرستان فیروزآباد در غرب استان فارس است. شهری که عطر دلانگیز گلهای محمدیاش اردیبهشت این منطقه از فارس را بهشتی میکند. جلوهگری بهار با گلهای محمدی میمند در فصل اردیبهشت این شهر را خاستگاه گل و گلاب در جهان کرده است. از همین رو ۸ اردیبهشت در تقویم ملی کشورمان به نام روز میمند و هفته مقارن با این روز به نام هفته میمند نامگذاری شده است. هفتهای که امسال هم همچون سال گذشته میزبان همایش بزرگداشت گردشگری میمند با حضور معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سایر مسؤولان حوزه گردشگری، جهاد کشاورزی کشور و استان فارس و فعالان عرصه عرقیات گل محمدی در شهر میمند بود.
تولید سالانه ۲۵ میلیون لیتر عرقیات در میمند
شهردار میمند در همایش بزرگداشت گردشگری میمند بیان کرد: میمند با تولید ۲۵ میلیون لیتر انواع عرقیات و گلاب دارای جایگاه ویژهای در تولید محصولات باغی و زراعی کشور دارد و از این مقدار ۱۳ میلیون لیتر از این مقدار مربوط به گلاب محمدی است.
فرهاد محمدرضازاده با اعلام اینکه بیش از ۱۱۰ کارگاه فعال گلابگیری ثبت شده و شرکتهای عرقیات و اسانسگیری مشغول به فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: دو پروژه کلان شهرداری میمند در راستای تقویت گردشگری و هویت شهر میمند در دستور کار است که یکی از آنها پروژه ۱۰۰ هکتاری پردیس است که برای استفاده بهینه از ظرفیت گل محمدی و گلابگیری در نظر گرفته شده است.
وی افزود: راهاندازی خط تولید کِرمهای گیاهی و تولید عطر از اسانس گل محمدی نیز در برنامه شهرداری میمند است تا با اجرایی شدن این طرح شاهد توسعه و رونق اقتصادی در این منطقه باشیم.
حق از دست رفته میمند برگردد
نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی نیز در همایش این هفته ضمن قدردانی از مجموعه شهرداری و شورای شهر میمند برای توسعه این خطه از فارس ابراز امیدواری کرد که احقاق حق از دست رفته مردم میمند با همت مسؤولان در دستور کار قرار بگیرد.
محمد مهدی فروردین بر لزوم راه اندازی موزه آثار طبیعی و تاریخی در شهرستان فیروزآباد تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه سال گذشته روز میمند ثبت ملی شده اما انتظار میرود تا اثرات ثبت ملی شدن میمند برای مردم ملموس و زیرساخت مورد نیاز برای رونق گردشگری در این شهر تقویت شود.
نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد که مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار میگیرد.
فارس تأمین کننده ۱۲ درصد سبد غذایی و دارنده رتبه نخست باغبانی کشور
در ادامه معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی نیز در سخنانی از بررسی مشکلات منطقه میمند خبر داد و بیان کرد: استان فارس از لحاظ کشاورزی جایگاه ویژه ای در کشور دارد و در این بخش بهای سنگینی را هم داده است.
محمد مهدی برومندی با اعلام اینکه ۱۲ درصد سبد غذایی کشور توسط استان فارس تأمین میشود، عنوان کرد: وجود ۳۶۰ هزار هکتار باغات با تولید ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول باغبانی در فارس باعث شده تا این استان در رتبه نخست باغبانی ایران قرار گیرد.
معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی بر لزوم تعامل و هم افزایی بین همه نهادها تاکید کرد و گفت: برداشت ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان و اختصاص ۳۰ هزار هکتار از راضی کشور به کشت گل محمدی نشان از ظرفیتهای بیبدیل در حوزه باغی کشور است.
برومندی ابراز کرد: از مجموع ۳۰ هزار هکتار از باغات گل محمدی کشور ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است که از این مقدار ۲ هزار هکتار آن در میمند فیروزآباد است.
وی با اشاره به برنامههای وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: در وزارتخانه جهاد کشاورزی به سمتی میرویم که از مدرنترین روشها در اسانسگیری استفاده کنیم و ابر پروژهای تعریف کردیم که عصاره با کیفیت لازم را برای عطر تولید کنیم.
مقدمات شهر ملی شیشهگری برای میمند فراهم میشود
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور نیز در این همایش از عزم مردم میمند برای توسعه گردشگری قدردانی کرد و گفت: فضای فعالیت خانوادهمحوری در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده، بسیار ارزشمند است.
مریم جلالی با تاکید بر اینکه همکاری و هم افزایی خانواده محور منجر به ایجاد معیشت عزت آفرین میشود، یادآور شد: صنعت شیشهگری میمند در کنار کشاورزی و گلابگیری آن بوده و غیرت تولید در این منطقه ستودنی است.
او همچنین از فراهم شدن مقدمات شهر ملی شیشه گری برای میمند در آینده نزدیک خبر داد و ابراز امیدواری کرد که اصالت این هنر با این گام حفظ شود.
لزوم برپایی رویداد ملی شیشه گران در میمند
در خاتمه معاون گردشگری و زیارتی استانداری فارس نیز با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده طی دو سال گذشته میمند را در مسیر پیشرفت قرار داده است، عنوان کرد: اقدامات صورت گرفته در میمند نشان از نتایج خوب هم افزایی در میان مسئولان، مدیران و مردم است که در تاریخ ثبت خواهد شد.
محمد فرخ زاده افزود: برای معرفی بیشتر شهر میمند نیاز است تا با نصب المانهای در خور و شأن این شهر در شبانه روز روایت و هویت این دیار برای گردشگران تداعی شود.
این مقام مسئول با اعلام اینکه جشنواره حجاران و دست ساختهها در میمند با بهرهگیری از فرهنگ میمند برگزار میشود، یادآور شد: صنعت شیشه گری موضوع مهمی است که میتوان با توجه به سابقه تاریخی این شهر، رویداد ملی شیشهگران در میمند برگزار شود.
کوتاه سخن اینکه در این همایش به جنبههای دیگری از ظرفیتهای میمند در کنار تبدیل این شهر به شهر گل و گلاب ایران اشاره شد و لازم است متولیان امر از این هنر سنتی و یادگار نیاکانمان یعنی شیشهگری این شهر نیز حمایت کنند.
نظر شما