به گزارش خبرگزاری مهر ، محمدرضا امیر کمالی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران ضمن بیان این مطلب، بی توجهی به توسعه شبکه فاضلاب تهران را عملکرد منفی برای مدیریت شهری خواند و گفت: شهر تهران به رغم قدمت شبکه آبرسانی، یکی از معدود پایتخت های بزرگ جهان است که با توجه به وسعت و جمعیت فاقد شبکه فاضلاب شهری بوده و طبق معیارهای موجود از نظر یک شهر سالم، مواجه با مشکلات زیاد ناشی از این کمبود می باشد.
وی با تاکید بر اینکه فاضلاب تهران ظرف 20 سال آینده از نظر توسعه شبکه فاضلاب باید به رتبه اول منطقه برسد، گفت: این در حالی است که هم اکنون 18 درصد مردم شهر تهران از تاسیسات فاضلاب بهره مند هستند.
مدیر عامل شرکت فاضلاب تهران افزود: از سال 73 تاکنون که حدود 13 سال از آن می گذرد و پروژه فاضلاب تهران شروع شده، تنها 27 درصد در لوله گذاری پیشرفت فیزیکی صورت گرفته، 23 درصد انشعاب های فاضلاب نصب شده و تنها 5/16 درصد از جمعیت تهران تحت پوشش این پروژه قرار گرفته اند.
امیر کمالی اعتبار لازم برای اجرای پروژه فاضلاب تهران را دو هزار و 620 میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: منطقه تحت پوشش شبکه در دست احداث 700 کیلومتر مربع است که 150 کیلومتر مربع آن در شمال ، 250 کیلومتر در جنوب و 300 کیلومتر مربع در منطقه مرکز احداث می شود و بر اساس این طرح تهران دارای 20 واحد تصفیه خانه خواهد بود که 5/10 میلیون نفر جمعیت را تحت پوشش قرار می دهد.
وی تصریح کرد: حدود 30 درصد آب مصرفی تهران از آب های زیر زمینی تامین می شود در حالی که این منابع در معرض آلودگی قرار دارند و در صورت آلوده شدن 1400 سال طول می کشد تا سفره های آب زیرزمینی آلوده، پاک شود.
وی در پایان بر ضرورت توجه پیشگیرانه به معضل فاضلاب اشاره کرد و گفت: با توجه به اعلام سازمان ملل هر یک دلار سرمایه گذاری در خدمات مناسب دفع بهداشتی فاضلاب حداقل سه و حداکثر 34 دلار صرفه جویی در هزینه سلامت و آموزش همچنین توسعه اقتصادی و اجتماعی به همراه دارد.
نظر شما