به گزارش خبرنگار مهر، از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۳، تعداد ۶۹۰ طرح سرمایهگذاری خارجی به ارزش سرمایهگذاری خارجی مصوب معتبر ۱۱.۸ میلیارد دلار به تصویب هیأت سرمایهگذاری خارجی رسیده است و از آنجا که طرحهای سرمایهگذاری خارجی مصوبی که در بازه زمانی مقرر پس از صدور مجوز اقدام به ورود سرمایهای به کشور نکردهاند از فهرست آمار حذف شده، این آمار صرفاً شامل مصوبات سرمایهگذاری خارجی معتبر تا این تاریخ است.
طبق گزارشی که وزارت اقتصاد تهیه کرده، حجم سرمایه گذاری مصوب معتبر در بخش نفت و گاز ۴۸۲۶ میلیون دلار، در بخش صنعت ۴۲۱۵ میلیون دلار، در بخش تأمین آب، برق و گاز ۸۵۰ میلیون دلار، در بخش خدمات ۶۳۷ میلیون دلار، در بخش کشاورزی ۷۱۸ میلیون دلار، در بخش ساختمان ۱۷۵ میلیون دلار، حمل و نقل و ارتباطات ۱۴۳ میلیون دلار، معدن ۱۹ میلیون دلار و افزایش سرمایه گذاری در طرحهای موجود ۲۱۷ میلیون دلار بوده است.
روسیه و چین در صدر سرمایه گذاران
این آمار همچنین نشان میدهد که روسیه با ۲۸۱۰ میلیون دلار و پس از آن چین با ۲۱۱۸ میلیون دلار بیشترین حجم سرمایه گذاری مصوب معتبر را داشتهاند. پس از آن امارات متحده عربی با ۱۴۱۶ میلیون دلار و سپس ایرانیان خارج از کشور با ۱۳۵۸ میلیون دلار بیشترین سهم را از طرحهای مصوب معتبر سرمایه گذاری در سه سال اخیر داشتهاند.
رونمایی از فاز اول طرح اطلس سرمایهگذاری کشور و شروع فاز تحلیلی آن با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی در بهمن ماه ۱۴۰۲ یکی دیگر از اقدامات تحولی در دولت سیزدهم در حوزه سیاست گذاری خارجی بود.
از ویژگیهای طرح اطلس سرمایهگذاری کشور میتوان به راهبری اصولی و نظاممند، بهرهمندی از دادههای مکانی کشور در فرایند جانمایی طرحهای سرمایهگذاری، مشارکت نظاممند دستگاههای ملی و استانی در بهروزرسانی و اشتراک لایههای اطلاعاتی و بهرهبرداری هوشمند از داده، کاربرد اطلاعات مکانی کشور در فرایند جذب سرمایهگذاری (داخلی و خارجی) اشاره کرد؛ این اطلس ابزاری برای ارائه تصویر واقعی، روشن و جامع از توان جذب سرمایه اقتصاد ایران خواهد بود.
نظر شما