پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۷ دی ۱۳۸۶، ۱۲:۵۰

رئیس جمهور در مجلس - 3:

بودجه‌ 87 فاقد تبصره است/ علت اصلی رشد بودجه 87 رشد بخش عمرانی است

بودجه‌ 87 فاقد تبصره است/ علت اصلی رشد بودجه 87 رشد بخش عمرانی است

رئیس جمهور با اعلام اینکه بودجه‌ 87 اصلا تبصره ندارد و ردیف‌های متفرقه بسیار کاهش یافته است، علت اصلی رشد بودجه 87 را رشد بخش عمرانی عنوان کرد و گفت: بودجه عمرانی در سال آینده نسبت به امسال 30 درصد رشد دارد.

خبرنگار پارلمانی مهر، دکتر احمدی نژاد که برای تقدیم بودجه سال 87 کل کشور به مجلس شورای اسلامی آمده بود، در ادامه سخنان خود در این باره، نقد دیگری که همواره به قانون بودجه وارد می شود را عدم امکان صرفه جویی دانست و اظهار داشت: کارهای تکراری فراوانی انجام می شود. دهها بلکه صدها عنوان پژوهشگری تکرار در کشور توسط دستگاههای گوناگون انجام می شود. طوری شده که داشتن ردیف مستقل برای هر دستگاه یک پیروزی تلقی می شود و بیشترین وقت مدیران اجرایی در این صرف می شده که بودجه بگیرند و به زیرمجموعه خود وارد کنند.

وی افزود: به وزرا و معاونان گفته ام شما از هر 30 نفر در یک دستگاه 29 نفرتان در تمام سال بدنبال این هستید که رقم بیشتری در بودجه بگیرید تا به زیر مجموعه وارد کنید. یک نفر هم به طور نیم بند نگاه می کند این بودجه کجا صرف شد. این شاکله معیوب است و باید عکس آن عمل شود یعنی 29 نفر دست اندرکار اصلاح ساختارها، افزایش کیفیت ها و بهره وری و بهبود روشها باشند و یک نفر بدنبال گرفتن بودجه باشد.

وی تاکید کرد: نظام بودجه ریزی باعث شد در دستگاههای اداری برای گرفتن پول یک حرص نهادینه شود.

رئیس جمهور عدم امکان اولویت بندی را نقد دیگری بر بودجه عنوان کرد و گفت: به خاطر پیچیدگی و عدم شفافیت و همچنین وجود موانع متعدد و عدم انعطاف پذیری بودجه امکان اولویت گذاری نداریم نه اینکه اولویت گذاری اصلا نباشد بلکه بسیار ضعیف است.

احمدی نژاد تاکید کرد برای یک امری در طول سال تلاش می کنیم اما در نهایت می بینیم هیچ اتفاقی نیفتاده است، علت این امر آن است که بودجه پیچیده و خلط حوزه مسئولیت ها است و اجرای بودجه سخت است.

وی با بیان اینکه اولین اقدام دولت در این راستا تفکیک دستگاههای اجرایی از سایر دستگاهها بود، اظهار داشت: در نتیجه این اقدام بیش از 610  دستگاه به 39 دستگاه اجرایی رسید و 30 استانداری هم دولت تفویض کرده که مجموعا این تعداد به 69 دستگاه اجرایی رسید.  بنابراین هر کسی کاری که در کشور انجام می دهد که با یکی از وزارتخانه و یا معاونان رئیس جمهور سنخیت دارد بودجه ای ذیل آن سازمان تعریف شده است.

رئیس جمهور یادآور شد: به عنوان مثال 30 دستگاه داریم که در بخش های مختلف آموزش و پرورش، بودجه مستقل می گیرند در حالی که وزیر آموزش و پر ورش برای آنها سیاستگذاری نمی کند آنگاه چطور انتظار داریم وزیر آموزش و پرورش جلو ببرد. به نام طرح های گوناگون پول های کلان دریافت می کنند که همه اینها را در مجموعه آموزش و پرورش آورده ایم.

وی خاطرنشان کرد: البته این گام اول است وگرنه همه را باید حذف کنیم. دلیلی ندارد این تعداد دستگاههای تو در تو با کارهای تکراری و بعضا متناقض درست شود.

احمدی نژاد با بیان اینکه هدف در لایحه بودجه 87 حرکت به سمت قانون اساسی و شفافیت بوده است ، تصریح کرد: از این تبصره های تو در تو که تعداد 180 حکم بود ، چند حکم اساسی آن در بودجه آورده شده و باقی را در ردیف ها گنجاندیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه بودجه امسال تبصره ندارد و تنها یک ماده واحده و بسیار روشن است، افزود: فرصت هست تا نمایندگان در خصوص بودجه ای که خلاصه تر  و شفاف تر شده اشراف و نظارت پیدا کنند. ردیف های متفرقه را به یک پنجم و یک ششم کاهش دادیم و سال آینده کاملا آن را حذف می کنیم.

به گفته وی، ممکن است تعداد کمی ردیف متمرکز از جمله آنچه برای حوادث است جدا گذاشته شود. صدها ردیف متفرق جاری و عمرانی داشتیم که دولت آنها را کاهش داد البته یک فرصتی پیدا شد که دولت و مجلس بنشینند و در خصوص واقعیات بودجه گفتگو کنند و تصمیمات درست برای کشور اتخاذ کنند.

رئیس قوه مجریه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه جهت اصلی بودجه تحقق سندچشم انداز و متبنی بر قانون برنامه توسعه است ، "بسط و تحقق عدالت ، ایجاد فرصت های برابر برای همه ملت ، توسعه و تعالی همه جانبه، ایجاد فضای فرهنگی ، رشد فضائل و آگاهی ها ، توسعه علمی و فناوری ، فعال نمودن ظرفیت های اقتصادی، حمایت از تولید، ارتقاء بهره وری، توسعه صادرات غیرنفتی و خدمات فنی مهندسی ، توزیع عادلات ثروت در کشور، توسعه اشتغال ، رفع تبعیض و محرومیت زدایی ، تمرکز زدایی ، افزایش قدرت خرید مردم  و کاهش تورم ، واگذاری بنگاههای اقتصادی دولت، اصلاح ساختار دولت، توجه ویژه به حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری ، کنترل مصرف انرژی در کشور، توجه ویژه به امر مسکن در بخش تولید و توزیع ، تکمیل طرح های نیمه تمام، توسعه شبکه های آبیاری، تسهیل در امر ازدواج، اشتغال و مسکن جوانان، توسعه بیمه درمانی پایه و یکسان برای آحاد ملت، توجه ویژه به توسعه فرهنگ اسلامی - ایرانی ، توسعه ورزش و توسعه زیرساخت های گردشگری" را سلسله جهت گیری ها در بودجه 87 کل کشور عنوان کرد.

احمدی نژاد در ادامه به بیان شاخص ها و اعداد و ارقام بودجه 87 پرداخت .

وی گفت: کل بودجه عمومی دولت 71 هزار و 500 میلیارد تومان است و بودجه شرکت ها 203 هزار میلیارد تومان است . علت اصلی رشد بودجه رشد بخش عمرانی است. بودجه عمرانی ما نسبت به سال قبل 30 درصد رشد دارد که از این مقدار بودجه، 46.5 درصد درآمد عمومی است، 24 درصد واگذاری دارایی های سرمایه ای و 29.4 درصد واگذاری دارایی های مالی است .

وی افزود: درآمد عمومی ، مالیات و سایر درآمدها حدود 14 درصد نسبت به پیش بینی عملکرد سال 85 رشد داشته است. رشد مالیاتی 23 درصد است و سهم درآمد مالیاتی در عملکرد بودجه جاری از 60.8 درصد در سال جاری به 85.7 درصد به سال آینده اضافه شده است.

همچنین سهم بخش تملک دارایی یا عمرانی به 32.3 درصد افزایش یافته ، یعنی حدود 24 هزار میلیارد تومان و سهم هزینه ای حدود 41 هزار میلیارد تومان افزایش داشته که در این 41 هزار میلیارد تومان خرید بنزین و تملک دارایی های مالی گنجانده شده است.

احمدی نژاد افزود: سمت اعتبارات استانی افزایش یافته، یعنی 5 هزار و 300 میلیارد تومان بودجه عمرانی - استانی مستقیم و 4 هزار میلیارد تومان از طرح های ملی استانی شده یعنی بیش از 9 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در استانها تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه کل ارزی که در بودجه استفاده می کنیم 36 میلیارد دلار است، یادآور شد: خرید بنزین و بخش حمل و نقل عمومی شهری و برون شهری مصوب مجلس در این بخش قرار دارد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه قیمت نفت در هر بشکه را 39.7 دلار برای سال آینده حساب کردیم، خاطرنشان کرد: این عدد در بودجه ریزی ما تاثیری ندارد اما در برنامه های کلان تصویر نیمه روشنی به دست می دهد.

وی در ادامه به بیان شاخص هایی در بودجه 87 در خصوص سهم مصارف دولت اشاره و تصریح کرد: نسبت مصارف دولت به تولید ناخاص داخلی از 28.5 درصد سال 86 به 24.9 درصد در سال 87 کاهش یافته و این یعنی اصلاح مصرف دولت. درآمدهای مالیاتی نیز افزایش یافته و سهم درآمدهای عمومی یعنی غیرنفتی در هزینه های مصرفی و جاری دولت از 62.2 درصد امسال به 81.2 درصد سال بعد افزایش یافته است. این به به معنی اصلاح شاخص ها در بودجه است.

احمدی نژاد در خصوص نسبت سهم درآمدهای مالیاتی در هزینه جاری دولت نیز یادآور شد: از 40.8 درصد این سهم به 53.3 درصد افزایش یافته و سهم هزینه جاری در کل مصارف دولت از 64.7 درصد به 45.1 درصد کاهش یافته است. همچنین تراز عملیاتی ما به حدود 7 هزار میلیارد منفی کاهش یافته و اعتبارات فرهنگی افزایش چشمگیری داشته است.  به عنوان مثال تملک دارایی ها در بخش فرهنگی 127 درصد رشد و در بخش تربیت بدنی 90 درصد رشد داشته است.

رئیس جمهوری با بیان اینکه برای اولین بار برای ساخت حوزه ها و مدارس علمیه و مساجد رقم قابل توجه ای اختصاص داده شده است ، خاطرنشان کرد: برای کمک به ساخت مصلی ها 30 میلیارد تومان و مساجد 60 میلیارد تومان اختصاص داده شده است. همچنین برای بازنشستگی پیش از موعد اعتباری که مجلس لایحه آن را تصویب کرد پیش بینی شده اختیارات استانها افزایش یافته و برای خوراک ، پوشاک و حقوق سربازان وظیفه اعتباری در نظر گرفته شده است.

احمدی نژاد از تخصیص اعتبار برای تعریف یک بیمه عمومی برای همه ملت با یک پایه درمانی مشخص خبر داد و گفت: آنگونه که حساب کردیم پولی که برای درمان مردم پرداخت می کنیم اگر همه مردم را بیمه کنیم هزینه آن کمتر می شود اما برای آنکه آن بیمه برپا شود نیازمند یک رقم اولیه هستیم که  در بودجه 87 آن را پیش بینی کرده ایم.

وی افزود: برای جلوگیری از پژوهش های تکراری اعتبارات پژوهشی دستگاهها زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری متمرکز شد.

ادامه دارد....

کد خبر 617382

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha