به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه،"فرانک والتر اشتاین مایر" وزیر امور خارجه آلمان امروز پنجشنبه ادعا کرد که جامعه بین المللی باید در مسئله هسته ای ایران محکم و استوار باقی بماند.
وی در زمان ورود به آژانس بین المللی انرژی اتمی برای گفتگو با "محمد البرادعی" مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در جمع خبرنگاران ادعا کرد:" ما باید محکم و استوار باقی بمانیم."
اشتاین مایر بدون توجه به ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران مدعی شد :"جامعه بین المللی نمی تواند و اجازه نخواهد داد که فناوری سلاحهای هسته ای در منطقه توسعه پیدا کند."
قرار است اشتاین مایر با البرادعی و"اورزولا پلاسنیک" همتای اتریشی خود گفتگو کند.
این سفر به منظور آمادگی برای نشست گروه 1+5 ( آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) در برلین در سه شنبه هفته آینده درباره برنامه هسته ای ایران انجام شده است.
اشتاین مایر تصریح کرد:" ما با اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد طی چند روز آینده دیدار خواهیم کرد. برای ما مهم است که بدانیم ( البرادعی) چگونه به این وضعیت نگاه می کند و اینکه پس از گفتگوهای خود در تهران احتمالات رسیدن به یک راه حل را چگونه می بیند."
وی افزود: پرونده هسته ای ایران حتی پس از آنکه گزارش اطلاعاتی آمریکا اعلام کرد که تهران برنامه هسته ای تسلیحاتی خود را در سال 2003 متوقف کرده، باز باقی خواهد ماند .
وزیر امور خارجه آلمان گفت:"کشمکش بر سر برنامه هسته ای ایران در دستور کار سال 2008 باقی خواهد ماند."
وی بدون توجه به اقدامهای اعتماد سازی ایران ادعا کرد:" سئوالات باز همچنان باقی است؛ سئوالاتی که ایران باید برای احیای اعتماد از دست رفته به آنها جواب دهد."
اشتان مایر مدعی شد:" البته آنچه که گزارش اطلاعاتی آمریکا گفت، مهم است، اما این گزارش همچنین گفت که این مشگل حل نشده است."
لازم به ذکراست که توافق اخیر ایران و آژانس درباره حل تمام مسائل باقی مانده در چهار هفته آتی هرگونه نشست 1+5 را بی معنا می کند.
بر همین اساس، تاکنون دو قطعنامه غیر قانونی علیه ایران در شورای امنیت به تصویب رسیده، اما اختلاف شدید در گروه1+5 سبب شده تا این گروه درباره قطعنامه دیگری در شورای امنیت به نتیجه نرسند.
نظر شما