پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۸ بهمن ۱۳۸۶، ۱۰:۲۵

/ اختصاصی مهر /

جزئیات سرمایه گذاری وزارت نفت در 11 پروژه توسعه و ساخت پالایشگاه

جزئیات سرمایه گذاری وزارت نفت در 11 پروژه توسعه و ساخت پالایشگاه

بر اساس مصوبه شورای عالی برنامه ریزی و اقتصادی کشور وزارت نفت باید برای واگذاری پنج پالایشگاه به بخش غیردولتی تا پایان سال جاری اقدامات لازم را به عمل آورد.

به گزارش خبرنگار مهر، شورای عالی مدیریت و برنامه ریزی اقتصادی درخواست وزارت نفت در خصوص سرمایه گذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از محل منابع داخلی را به استناد ماده 87 قانون بخشی از مقررات مالی دولت مورد بررسی قرارداد و بر این اساس با سرمایه گذاری شرکت مذکور به میزان 21 هزار و 11 میلیارد و 223 میلیون ریال موافقت کرد.

بر این اساس، وزارت نفت باید برای واگذاری پالایشگاه های اصفهان، آبادان، بندرعباس، تبریز و تهران به بخش غیردولتی تا پایان سالجاری اقدامات لازم را به عمل آورد؛ این درحالی است که سهم شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از مجموع سرمایه گذاری در احداث پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس و احداث پالایشگاه نفت خام بسیار سنگین بندرعباس(پالایشگاه هرمز) نباید بیش از ده درصد باشد.

اجرای طرحهای افزایش ظرفیت انتقال فرآورده مسیر بندرعباس- اصفهان و احداث خط لوله از فراشبند تا پالایشگاه شیراز بلامانع است. همچنین سرمایه گذاری در طرحهای مطالعه و اجرای مقاوم سازی ایستگاه های پمپ بنزین و پالایشگاه های کشور پس از تفکیک به پروژه های اجرایی با تایید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور به عنوان مصوبه شورای عالی مدیریت و برنامه ریزی اقتصادی تلقی و ابلاغ خواهد شد.

این در حالی است که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از محل منابع داخلی خود در 11 طرح ساخت و توسعه پالایشگاه در سراسر کشور سرمایه گذاری می کند.

بر این اساس، طرح احداث مجتمع بنزین سازی پالایشگاه اصفهان که از سال 85 در کشور شروع شده و قرار است در سال 88 به اتمام رسد، مستلزم 2هزار و 904 میلیارد و 200 میلیون ریال سرمایه گذاری است.

از این رقم، 144 میلیارد ریال سرمایه گذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در سال گذشته بوده است. همچنین امسال نیز قرار است یک هزار و 147 میلیارد و 200 میلیون ریال در این پروژه سرمایه گذاری شود. این درحالی است که برای سالهای 87 و 88 نیز به ترتیب یک هزار و 300 میلیارد و 528 میلیون ریال و 312 میلیارد و 472 میلیون ریال درنظر گرفته شده است.

مطالعه توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان نیز که از سال 85 در کشور شروع شده و قرار است در سال 88 به اتمام رسد نیز با سرمایه گذاری 282 میلیارد و 380 میلیون ریال به عنوان دومین طرحی است که این شرکت از محل منابع داخلی خود در آن سرمایه گذاری می کند؛ این در حالی است که در سال گذشته میزان سرمایه گذاری برای این طرح 22میلیارد و 990 میلیون ریال بوده و قرار شده مجموع سرمایه گذاری این شرکت در سالجاری در این پروژه نیز به 259 میلیارد و 840 میلیون ریال برسد.

مدت زمان احداث مجتمع کت کراکر و واحدهای تابعه پالایشگاه آبادان نیز در فاصله سالهای 85 تا 88 و با سرمایه گذاری 4هزار و 375 میلیارد و 762 میلیون ریال در نظر گرفته شده که بر این اساس برای سالهای 85 تا 88 به ترتیب "1هزار و 286 میلیارد و 758 میلیون ریال"،" 1هزار و 750 میلیارد و 66 میلیون ریال"، " یک هزار و 61 میلیارد و 284 میلیون ریال" و "277 میلیارد و 654 میلیون ریال" در نظر گرفته شده است.

بر این اساس شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای رفع تنگناهای افزایش ظرفیت پالایشگاه بندرعباس نیز 988 میلیارد و 72 میلیون ریال اعتبار برای صرف در سالهای 82 تا 87 در نظر گرفته که از این رقم 266میلیارد و 902 میلیون ریال مربوط به سالهای قبل از84 و 56میلیارد و 977 میلیون ریال مربوط به سال 84 و 402 میلیارد ریال مربوط به سال گذشته است.

همچنین برای این پروژه 250 میلیارد ریال در سال جاری و 52میلیارد و 193 میلیون ریال در سال آتی اعتبار در نظر گرفته شده است.

همچنین این شرکت برای اصلاح فرآیندهای پالایشگاه بندرعباس نیز که در فاصله سالهای 85 تا88 و با سرمایه گذاری 4هزار و 579 میلیارد و 403 میلیون ریال طراحی شده که در سال گذشته 446 میلیارد و 834 میلیون ریال، در سالجاری 2هزار و 490 میلیارد و 499 میلیون ریال و در سال آتی 1هزار و 52 میلیارد و 54 میلیون ریال نیز در نظر گرفته شده؛ ضمن اینکه سال 88 نیز برای این پروژه 528 میلیارد و 500 میلیون ریال در نظر گرفته شده که برای سالهای بعد نیز 61 میلیارد و 516 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

بهینه سازی فرآیند و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه تبریز (طرح بنزین سازی) یکی از دیگر از 11 پروژه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی است که بر این اساس، در سال جاری 145 میلیارد و 231 میلیون ریال سرمایه گذاری در نظر گرفته شده و برای سالهای 86 و 87 نیز به ترتیب" 311 میلیارد و 59 میلیون ریال" و " 500 میلیارد و 710 میلیون ریال" سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است.

به گزارش مهر، احداث واحدهای تصفیه نفتای سبک و ایزومریزاسیون (بنزین سازی پالایشگاه تهران) نیز یکی دیگر از این پروژه ها است که برای اجرا در فاصله سالهای 85 تا 88 پیش بینی شده است؛ این درحالی است که برای سالهای 85 و 86 به ترتیب 3 میلیارد و 13 میلیون ریال و 655 میلیارد و 709 میلیون ریال سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است؛ این درحالی است که 499 میلیارد و 987 میلیون ریال و 81میلیارد و 246 میلیون ریال نیز برای سالهای 87 و 88 در نظر گرفته شده است.

برای احداث پالایشگاه مایعات گازی بندرعباس(ستاره خلیج فارس) که مدت زمان اجرای آن نیز در فاصله سالهای 85 تا 89 طراحی شده، در مجموع 2هزار و 49 میلیارد و 666 میلیون ریال سرمایه گذاری در نظر گرفته شده که برای سالهای قبل از 84 135 میلیارد و 200 میلیون ریال، برای سال 84 معادل 108 میلیارد و 270 میلیون ریال، برای سال 85 معادل 400 میلیارد ریال، برای سال جاری 400 میلیارد ریال، برای سال آتی 350 میلیارد ریال و برای سال 88 و سالهای بعد نیز به ترتیب 350 میلیارد ریال و 306 میلیارد و 196 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

این درحالی است که احداث پالایشگاه نفت خام فوق سنگین بندرعباس (پالایشگاه هرمز) نیز هزار و 545 میلیارد و 960 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده که در فاصله سالهای 86 تا 90 هزینه شود.

بر این اساس، در سالجاری 180 میلیارد و 911 میلیون ریال، برای سال آتی 285 میلیارد ریال، برای سال 88 معادل 355 میلیارد ریال و نیز برای سالهای بعد 725 میلیارد و 49 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

همچنین طرح افزایش ظرفیت انتقال فرآورده مسیر بندرعباس/ رفسنجان/ اصفهان نیز برای اجرا در فاصله سالهای 83 تا 87 پیش بینی شده بود که بر این اساس در سالهای قبل 629 میلیارد و 163 میلیون ریال، برای سال 84 معادل 612 میلیارد و 861 میلیون ریال، برای سال گذشته 360 میلیارد و 462 میلیون ریال، برای سال جاری 100 میلیارد ریال و برای سال آتی که سال اتمام پروژه است نیز 20 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.

احداث خط لوله از فراشبند تا پالایشگاه شیراز و نیز بهینه سازی و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه شیراز نیز یازدهمین پروژه شرکت ملی پالایش و پخش است که از منابع داخلی این شرکت اجرایی می شود و بر این اساس، سال اجرای طرح فاصله 84 تا 88 تعریف شده است.

این درحالی است که در سال 84 معادل 2میلیارد و 698 میلیون ریال، در سال گذشته 69 میلیارد و 75 میلیون ریال، در سالجاری 181 میلیارد و 575 میلیون ریال و در سال آتی 102 میلیارد و 550 میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده است. 

کد خبر 628039

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha