۸ بهمن ۱۳۸۶، ۲۰:۳۸

ابراز نگرانی سفیر آمریکا در هند در خصوص همکاری هسته ای دو کشور

سفیر آمریکا در هند نگرانی خود را از تاخیر و وقفه بوجود آمده در روند نهایی سازی توافق هسته ای دهلی - واشنگتن اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه تایمز آو ایندیا، "دیوید ملفورد" ضمن ابراز نگرانی از تاخیر در روند نهایی شدن توافق هسته ای بین کشورش با هند بر نهایی شدن این توافق در دوره باقیمانده از دولت جرج بوش تاکید کرد.

"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا در 2 مارس سال 2006 (11 اسفند سال 1385) در سفر خود به دهلی توافقی را با  "مانموهان سینگ" نخست وزیر هند امضا کرد که بر اساس این توافق - که پایه های آن در 18 ژوئیه سال 2005 ( 27 تیر 1384) صورت گرفت - آمریکا متعهد شد به هند فناوری هسته ای صلح آمیز بدهد.

گرچه این توافق از سوی کنگره آمریکا تصویب شد، اما اصلاحاتی که در آن به وجود آمد مخالفت هایی را در پارلمان هند و حتی در بین متحدین دولت این کشور به ویژه در بین احزاب کمونیست به وجود آورده است.

ملفورد با یادآوری "جوهر زمان" درعین حال تاکید کرد که واشنگتن درصدد فشار بر هند در این ارتباط نیست برای اینکه آمریکا احترام زیادی برای روند سیاسی در این کشور قائل است، اما اگر بتوانیم تکمیل و نهایی کردن توافق هسته ای بین دو کشور در زمان دولت بوش را عملی کنیم این یک موفقیت خواهد بود.

سفیر آمریکا اشاره کرد که زمانی که در اوایل سال آینده در آمریکا رئیس جمهوری جدید انتخاب شود کنگره ای جدید هم راس کار قرار خواهد گرفت و اگر روند در توافق این دولت تکمیل نشود آنگاه باید گفت که در دولت و کنگره جدید مشکلاتی می تواند حادث شود و تا سال 2009 و 2010 که بار دیگر دولتی جدید بر سرکار خواهد آمد ممکن است توافق های هسته ای در دستور کار قرار نگیرد.

این دیپلمات آمریکایی درعین حال تصریح کرد که کشور هرگز از تاخیر در این توافق مایوس نشده زیرا این به سبب روند سیاسی در دولت هند است که آمریکا به آن احترام زیادی قائل است و ما به دنبال فرصتی برای اتخاذ گامهایی هستیم و در این روند با هند در ارتباط هستیم و از نزدیک گفتگوهای این کشور با آژانس بین المللی انرژی اتمی را در زمینه امضای پادمانهای هسته ای دنبال می کنیم و امیدواریم که این تماس ها موفقیت آمیز باشد.

درعین حال ملفورد از پاسخ به این سؤال که آیا گروه "فراهم کنندگان هسته ای" (SNG) گروهی متشکل از 45 کشور که پس از تصویب این توافق از سوی دو کشور باید آن را تصویب کند به هند اجازه آزمایش هسته ای را خواهد داد یا خیر، خودداری کرد و گفت که هر کشوری نظر خاص خود را دارد.

کد خبر 628909

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha