به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترفکس،"ولادیمیر پوتین" طی یک کنفرانس مطبوعاتی در کرملین که آخرین کنفرانس مطبوعاتی وی خواهد بود؛ در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا احتمال درگیری میان ساختارهای نظامی دو کشور وجود دارد یا خیر، گفت : تمرینهای نظامی روسیه درصدد مقابله با آمریکا نیست؛ ما به تمرین خلبانان خود ادامه خواهیم داد تا سخت افزارهای خود را تقویت کنیم به دنبال تقابل نیستیم و امیداریم که چنین چیزی رخ ندهد.
پوتین افزود که منافع اساسی آمریکا و روسیه آنها را به صورت دو همپیمان اجتناب ناپذیر یکدیگر درآورده است. بدون توجه به اینکه چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برنده خواهد شد؛ مسکو و واشنگتن به توسعه مثبت و حداقل گفتگوی همپیمانی ادامه خواهند داد.
وی تصریح کرد: هرکس برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بشود با احترامی که به انتخاب مردم آمریکا قائل هستیم به همکاری با آن در صورتی که او بخواهد ادامه خواهیم داد.
پوتین با اشاره به احتمال فعالیت ناتو در اوکراین هشدار داد : اگر از ناحیه اوکراین روسیه تهدید شود روسیه موشکهای خود را به سمت این کشور نشانه خواهد رفت.
رئیس جمهوری روسیه همچنین بار دیگر ضمن مخالفت با سامانه ضد موشکی آمریکا در اروپا گفت: "مسکو موشکهای خود را به سوی سامانه دفاع موشکی آمریکا که قرار است در لهستان و جمهوری چک مستقر شود نشانه گیری خواهد کرد برای اینکه متخصصین ما برای این باورند که این سیستم در صورتی که مستقر شود امنیت ما را تهدید خواهد کرد و به شیوه ای مناسب به آن پاسخ خواهیم داد و احتمالاً مجبور خواهیم شد تا بعضی از موشکهای خود را به سوی تهدیدها نشانه گیری کنیم".
پوتین افزود : در روسیه به نوعی یکپارچگی و سرود ملی واحدی وجود نداشت و مناطق و جمهوری های آن قانون اساسی خود را داشتند؛ روسیه توانست حاکمیت و تمامیت ارضی و وحدت دولتی و همچنین تمامیت ارضی و یکپارچگی کشور را احیا کند.
پوتین گفت : به غیر از این روسیه توانست اصول پایه اقتصادی خویش را زنده کند؛ ما به یکی از اقتصادهای پیشرو در جهانی مبدل می شویم.
وی افزود : من هرگز در تلاش نبودم که برای بار سوم برای ریاست جمهوری شرکت کنم. از روز اول ریاست جمهوری ام تصمیم گرفته بودم که هرگز قانون اساسی روسیه را زیر پا نگذارم.
وی گفت : به دیمیتری مدودوف اعتماد دارم و او رئیس جمهوری خوبی خواهد بود. همان طور که در کنگره روسیه متحد گفتم فقط به او اطمینان دارم و از اینکه یک چنین نفوذی را بر مدیرت کشور اعمال کردم شرمنده و خجالت زده نیستم.
رئیس جمهوری روسیه افزود: روسیه در حال تبدیل شدن به یک قدرت اقتصادی در جهان است. ما بنیادهای اقتصادی روسیه را بر اساس بازارهای جدید تقویت کردیم و با اطمینان درحال تبدیل شدن به یک قدرت جهانی هستیم و مدودوف نیز سیستمهای اقتصادی روسیه در سالهای گذشته را ادامه خواهد داد.
رئیس کرملین همچنین گفت که در صدد آن نیست تا پس از ترک پست ریاست جمهوری،بر حزب روسیه متحد ریاست کند.
ولادیمیر پوتین همچنین درباره درخواست "مؤسسات دموکراتیک حقوق بشر" وابسته به "سازمان امنیت و همکاری برای اروپا" که خواستار اعمال نظارت با شرایط خاص خود بر انتخابات دوم مارس(12 اسفند) ریاست جمهوری روسیه است، گفت: روسیه در تلاش است تا به تعهدات خود وفادار باشد و این کشور هیچ درخواست اضافی را نخواهد پذیرفت، این نهاد نباید تلاش کند تا درخواستهای اضافی داشته باشد.
نظر شما