به گزارش خبرگزاری مهر، ناظران و تحلیلگران سیاسی این سکوت را نوعی سکوت معنادار تلقی می کنند، چرا که البرادعی در این گزارش با اذعان به اقدامهای شفاف سازی ایران تاکید کرده که تهران به همه سئوالات باقیمانده پاسخ داده است.
از آنجایی که این گزارش بر حقانیت ایران صحه می گذارد که در تضاد با سیاستهای هدفمند غرب و به ویژه سه کشور اروپایی انگلیس ، فرانسه وآلمان است، رسانه های غرب در اقدامی هماهنگ از پرداختن به این گزارش و نتایج به حق آن امتناع کردند.به طور مثال روزنامه های واشنگتن پست، نیویورک تایمز، تایمز، دیلی تلگراف، یو اس ای تودی و فایننشال تایمز روز گذشته تنها به یک خبر کوتاه بسنده کردند .
در بین موسسات مطالعاتی و پژوهشی بانفوذ آمریکا هم که همواره درباره تحولات بین المللی به ارائه تحلیل می پردازند، اما این بار در پرداختن به گزارش آژانس تاخیر کرده اند می توان به نامهای شورای روابط خارجی آمریکا، موسسه صلح کارنگی، انستیتو بروکینگز، موسسه رند ، مرکز مطالعات استراتژیک و بین الملل لندن و دیگر موسسات اشاره کرد. این در حالی است که در گزارشهای قبلی البرادعی که ارزیابی منفی از موضوع هسته ای ایران داشت، این رسانه های غربی در مقالات و تحلیلهای متعددی از آن به نفع خود استفاده می کردند.
هم اکنون دوگانگی آشکاری درمواضع کشورهای غربی با آژانس بین المللی انرژی اتمی است؛ زیرا ازیک سو آژانس برهمکاری سازنده و شفاف ایران با این نهاد تاکید می کند، اما از سوی دیگر کشورهای غربی در ادامه جنگ روانی و فرافکنی خود، مدعی عدم همکاری ایران با آژانس می شوند تا مانع ادامه روند صحیح همکاری ایران و آژانس برای حل تمام مسائل و بسته شدن کامل پرونده هسته ای ایران شوند.
به عنوان نمونه برای اهداف غرب می توان به اظهارات چندی پیش " برنارد کوشنر" وزیر امور خارجه فرانسه اشاره کرد که از البرادعی خواسته بود تا در ارائه گزارش خود درباره برنامه هسته ای ایران به جنبه سیاسی موضوع بیشتر از جنبه فنی آن توجه کند.
بنابراین در می یابیم که غرب با اطلاع از حق مشروع ایران در غنی سازی به عنوان یکی از اعضای ان پی تی ( معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای) تنها با اهداف سیاسی و در انحصار گرفتن این فناوری در اختیار خود با این برنامه صلح آمیز مخالفت می کند . این در حالی است که گزارشها از به روز کردن کلاهکها و سلاحهای هسته ای همین قدرتهای بزرگ حکایت دارد.
کارشناسان همچنین در ارزیابی دلایل عدم انعکاس این دستاورد بزرگ در رسانه های غربی به رژیم صهیونیستی اشاره می کنند و می گویند : در خاورمیانه این رژیم با داشتن بیش از 200 کلاهک هسته ای قدرت برترجنگ افروزی منطقه به شمار می رود، اما پس از آنکه ایران دانش هسته ای را با تلاش و کوشش دانشمندان خود به دست آورد، آمریکا و اسرائیل منافع خود را در منطقه در خطر دیده اند.
در توضیح این مطلب می توان گفت که ، تاکنون ایران تنها کشوری در منطقه بوده که در برابر اهداف آمریکا و این رژیم مقاومت کرده و ادامه تلاشهای آن در غنی سازی اورانیوم، وحشتی را در دل سردمداران تل آویو و واشنگتن ایجاد کرده است. البته آنها به این مسئله توجهی ندارند که این غنی سازی تنها برای اهداف صلح آمیز صورت می گیرد و تاریخ ثابت می کند که ایران در دوره 30 ساله پس از انقلاب به هیچ کشوری تجاور کرده و این آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده اند که با اقدامهای تجاوز کارانه خود خون هزاران غیرنظامی را پایمال کرده اند.
ازاین رو می توان گفت که یکی از دلایل سکوت رسانه های غرب ناشی از وحشت وهراس آنها از آگاه شدن افکارعمومی جهان از پیروزی ایران در ارائه یک سند تایید شده بین المللی است که پس از انقلاب یکی از پیروزیهای بزرگ ایران در رویارویی با غرب به شمار می رود.
-----------------
گزارش از معصومه کمالی دهقان
نظر شما