به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد حسین موسی پور در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سئوالی درباره تفاوت بررسی صلاحیت ها در این دوره از انتخابات نسبت به دوره های گذشته، گفت: رد صلاحیت ها در انتخابات مجلس هشتم گسترده نبود و طبق روال انتخابات گذشته صورت گرفت.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه نحوه تبلیغات در انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان چه تفاوتی با تبلیغات مجلس هشتم دارد، گفت: طبق آئین نامه داخلی مجلس خبرگان چاپ و الصاق عکس در انتخابات میاندوره ای خبرگان منعی ندارد اما این امر در انتخابات مجلس دارای ممنوعیت های قانونی است.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور درباره تاریخ مرحله دوم انتخابات مجلس هشتم، گفت: پیش بینی می کنیم بتوانیم در نیمه اول اردیبهشت سال آینده انتخابات مرحله دوم مجلس هشتم را برگزار کنیم.
به گفته موسی پور، داوطلبانی که یک چهارم کل آرای صحیح اخذ شده حوزه های انتخابیه را کسب کنند، به عنوان نماینده مردم راهی مجلس هشتم خواهند شد.
رئیس شورای اطلاع رسانی وزارت کشور درباره تعداد زنان کاندیدا در انتخابات مجلس هشتم و مقایسه آن با دوره های گذشته، گفت: تعداد زنان درانتخابات مجلس هشتم نسبت به دوره های گذشته افزایش پیدا کرده اما آمار دقیق را پس از بررسی نهایی صلاحیت ها می توانیم اعلام کنیم.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که شائبه تفکیک پوسترها و بنرهای برادران و خواهران در تبلیغات انتخاباتی مجلس هشتم را مطرح کرد، گفت: اصلاحیه ای که نمایندگان مجلس به قانون انتخابات وارد کرده اند اینگونه است که نصب بنر و پارچه در ستادهای تبلیغاتی انتخابات به تفکیک برادران و خواهران ممنوعیتی ندارد به عبارتی دیگر هر داوطلب می تواند یک ستاد به عنوان ستاد برادران و یک ستاد به عنوان ستاد خواهران تشکیل دهد.
موسی پور همچنین درباره ترکیب اعضای هیئت های بازرسی، گفت: ما به ستادهای بازرسی خود ابلاغ کرده ایم که به هیچ عنوان از افرادی که در گروه ها، تشکل های حزبی و احزاب حضور دارند و دارای گرایش های سیاسی هستند استفاده نکنند و اگر ما نیز موردی را مشاهده کنیم به طور قطع با آن برخورد می کنیم چون معتقدیم بازرسان باید افرادی امین، بی طرف و آگاه از قوانین و مقررات باشند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور تصریح کرد: در گزارشاتی که ما در ستادهای بازرسی دریافت کرده ایم موید این نکته است که شخصیت های بی طرفی در این ستادها به کار گرفته شده اند.
موسی پور درباره میزان شعب اخذ رای و عوامل برگزاری انتخابات، گفت: تعداد شعب در انتخابات مجلس هفتم حدود 40 هزار شعبه بود که در این دوره به 45 هزار شعبه اخذ رای افزایش یافته است همچنین در این دوره 700 هزار دست اندرکار برگزاری انتخابات در صحنه حاضر خواهند بود.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور درباره حضور خبرنگاران در ستاد انتخابات کشور و صندوق های رای هم گفت: حضور خبرنگاران در این ستاد منعی ندارد و ما نیز تمهیداتی را برای تسریع در امر اطلاع رسانی پیش بینی کرده ایم ضمن اینکه نامزدهای انتخابات نیز می توانند نمایندگانی در شعب اخذ رای داشته باشند.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا برای عدم اختلاف بین وزارت کشور و شورای نگهبان در اعلام نتایج انتخابات تمهیداتی پیش بینی شده است، گفت: ما سعی کرده ایم در اعلام نتایج هماهنگی کاملی با شورای نگهبان داشته باشیم. البته نتایج قطعی پس از تایید شورای نگهبان اعلام می شود. بنابراین اگر نتیجه ای قبل از تایید شورای نگهبان اعلام شود نتیجه رسمی انتخابات نخواهد بود.
موسی پور همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید در تهران برای هر کرسی نمایندگی چند داوطلب وجود دارد، گفت: در تهران برای هر کرسی نمایندگی 29 داوطلب به رقابت می پردازند و بیش از 850 نفر تایید صلاحیت شده اند.
رئیس شورای اطلاع رسانی وزرات کشور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا با کاندیداهایی که در مجامعی حاضر و اقدام به تبلیغات انتخاباتی می کنند برخورد خواهد شد یا خیر، گفت: اگر داوطلبی در مجامعی حاضر و سخنرانی کند اما سخن وی بنا به مناسبت ها و یا اقتضائات شغلی وی باشد، تبلیغات انتخاباتی محسوب نمی شود .
وی ادامه داد: اما اگر کسی تحت عنوان داوطلب نمایندگی فعالیت تبلیغاتی انجام دهد این امر خلاف قانون است و ستادهای بازرسی ما نیز تذکرات لازم را به وی می دهند و در صورتی که این تخلفات ادامه پیدا کند ضمن درج این سابقه در پرونده انتخاباتی آن کاندیدا، تخلف وی به شعب رسیدگی به تخلفات انتخاباتی ارجاع می شود.
ادامه دارد....
نظر شما