شبكه الجزيره ، چندي پيش تحت عنوان « يهوديان ثمرات اصلي اشغال عراق را بدست مي آورند» نوشت : گروهي ازيهوديان اسراييل با رساندن خود به شهر موصل اقدام به خريد منازل مسكوني اين شهر به چند برابر قيمت نموده عملا محله اي را بنام اليهود تاسيس كرده اند ، و افزود : اين افراد دقيقا در حال اجراي عملياتي هستند كه 53 سال پيش درفلسطين شروع نموده بودند .
دكتر پور احمدي كارشناس مسايل خاو ميانه معتقد است به دليل نفرت شديد ملت عراق از صهيونيسم اين همانند سازي لااقل در كوتاه مدت يا ميان مدت صورت نمي گيرد . وي در گفتگو با خبرنگارسياسي خبرگزاري مهر خطر استقرار صهيونيستها در عراق را چنين توصيف مي كند : صهيونيستهاي ثروتمند به اين شكل فعاليتهايشان را بطور محدود در عراق آغاز كرده اند ، چون معتقدند پس ازاستقرار و سرمايه گذاري وسيع و سنگين دربازسازي و بخشهاي توليدي اين كشور، حتي يك دولت كاملا اسلامي هم در صورت روي كار آمدن بدليل مقروض بودن نمي تواند آنها را از عراق براند.
وي ميگويد : عراق در حال حاضر درمرحله باز سازي بشدت نيازمند بازارهاي پولي ومالي است و اوضاع بي ثبات سياسي آن و حضور آمريكا شرايط را براي ورود سرمايه گذاران صهيونيست فراهم كرده است .
اسرائيليها قصد دارند در بازارهاي پولي و مالي عراق جاي پاي محكمي پيدا كرده و در صورت حضور مدت دارشان به رسميت شناخته شوند و در تصميم گيريهاي سياسي واقتصادي و امنيتي ايفاي نقش كنند .
دكتر اطهري تحليلگر مسايل خاورميانه نيز به خبرنگار مهر مي گويد : اسرائيليها در حقيقت خود را برنده بزرگ جنگ اخير آمريكا عليه عراق مي دانند كه بدون دخالت مستقيم همه چيز به نفع آنان تمام شده است .
وي در مورد منافع امنيتي سرنگوني صدام و اشغال عراق توسط امريكا ، به اهميت همسايگي اين كشور با جمهوري اسلامي ايران اشاره مي كند و مي افزايد : با وجود اينكه صدام حسين با حمله به ايران و كويت خود پاي آمريكا و غرب را به منطقه بازكرد و منشا خدمت بزرگي به اسرائيل شد ، اما از نظر دور نداريم كه در در جنگ خليج فارس ( 1991) ، 39 موشك عراقي به اسرائيل اصابت كرد .
اين استاد دانشگاه مي گويد : براين اساس وقتي قضيه حمله به عراق مطرح شد رژيم صهيونيستي از عوامل تهييج كننده جنگ با هدف تامين امنيت استراتژيك ، سياسي ، اقتصادي اسرائيل بود و بدنبال آن در حمله آمريكا به عراق درسطحي وسيع از سلاح هاي اسرائيلي استفاده شد .
دكتر پور احمدي از تامين امنيت دسترسي رژيم صهيونيستي به انرژي به عنوان يكي از عوامل مهم حمله آمريكا به عراق ياد مي كند و در اين باره مي گويد : امنيت دسترسي به انرژي نيز يكي از مشكلات اسرائيلي ها ست كه سالهاست با آن دست و پنجه نرم مي كنند و در صورت بازسازي خط لوله موصل به حيفا با تلاش امريكاييها ، اين امنيت تا حد زيادي تامين خواهد شد .
رژيم صهيونيستي در حال حاضر به واردات عظيم نفتي از روسيه بشدت وابسته است .
يكي از مقامات ارشد سيا چندي پيش اظهار كرده بود كه حراست از يك منبع تامين انرژي براي اسراييل و همينطور ايالات متحده از آرزوهاي ديرينه بخشي قدرتمند ازافرادي بشمار مي آيد كه درحال حاضر دولت امريكا را اداره مي كند و يكي از اهداف مهم حمله به عراق هم همين بوده است .
مركز مطالعات فلسطين در گزارشي آورده است كه با بازسازي يك خط لوله قديمي از حيفا به موصل ، بحران انرژي اسرائيل با يك حركت حل و فصل خواهد شد . تا سال 1948 خط لوله موصل كه در كنترل كردها قرار داشت تا بندر حيفا درساحل شمالي اسراييل دركنار درياي مديترانه امتداد مي يافت .
به گزارش ها آرتص ، جوزف پارتيسكي وزير تاسيسات زير بنايي اسرائيل گفته است احياي خط لوله مذبور احتمالا تابيش از 25 درصد ازهزينه هاي انرژي اسرائيل مي كاهد .
طبق گزارش مركز مطالعات فلسطين ، هنري كيسينجر وزير امور خارجه وقت امريكا در سال 1975 يادداشت تفاهمي با رژيم صهيونيستي مبني بر تضمين ذخايرنفتي و منابع انرژي اسراييل درمواقع بروز بحران امضاكرده بود .
كيسينجر همچنين مغز متفكر طرح آمريكا مبني بركشيدن يك خط لوله نفت از عراق به بندر عقبه دراردن واقع درمقابل بندر اسرائيلي ايلات در اواسط دهه هشتاد ـ زماني كه صدام حسين ا زمتحدان كليدي ايالات متحده محسوب ميشد ـ بود . دونالدرامسفلد وزير دفاع كنوني ايالات متحده نيز بشدت از اين طرح حمايت مي كرد. در آن زمان قرار شده بود كمپاني بچتل احداث خط لوله را برعهده گيرد . ياد آوري ميشود اخيرا دولت بوش يك قرار داد چند ميليارد دلاري براي باسازي در عراق با اين شركت به امضا رسانيده است .
در سالهاي اخير با اضافه شدن مواد قانوني ويژه به يادداشت تفاهم ميان ايالات متحده و رژيم صهيونيستي كه هر 5 سال يكبار تجديد مي شود ، آمريكا ملزم شده كه حتي درصورت بروز كمبود داخلي ، ذخاير راهبردي نفتي خود را به اسراييل اختصاص دهد و اين اقدام درسال 2002 سه ميليارد دلار براي ماليات دهندگان آمريكايي هزينه به بار آورده بود.
دكتر پوراحمدي استاد دانشگاه و كارشناس امور خاورميانه بازار عراق رانيز از اهداف عمده صهيونيستها مي داند و با تاكيد بر زمينه هاي سرمايه گذاري در عراق و استفاده از منابع نفتي آن مي گويد: اسرائيليها معتقدند اگر بطور مطمئن بتوانند اززمينه هاي اقتصادي و منابع انرژي در عراق بهره گيرند ، ازموضع قويتري مي توانند با كشور هاي نفتي همسايه برخورد كنند و اين برگ برنده اي در دست آنهاست . صهيونيستها با اين هدف بخش عمده اي از هزينه هاي آمريكا را د رجنگ عراق تقبل كرده اند.
وي همچنين به اهميت عراق براي رژيم صهيونيستي از نظر همسايگي با تركيه اشاره مي كند و مي گويد: نزديك بودن به تركيه براي بازرگانان و سرمايه گذاران اسراييلي بدليل همكاريهاي اقتصادي گسترده رژيم صهيونيستي با اين كشور بسيار مهم است .
دكتر اطهري كارشناس مسايل خاورميانه نيز انشقاق نسبي بين كشورهاي عربي بعد از حمله آمريكا به عراق را از ديگر دستاوردهاي اين حمله براي رژيم صهيونيستي مي داند و معتقد است شكل گيري دولتي طرفدار اسرائيل در عراق اين انشقاق را بيشتر خواهد كرد . وي مي گويد : مسلم است كه آمريكا و اسرائيل در بلند مدت خواستار يك حكومت شبه دموكراتيك طرفدار اسرائيل در منطقه اند . اين هم ازنظرامنيتي هم استراتژيك و هم از نظراقتصادي براي اين رژيم بسيار اهميت دارد .
اين استاد دانشگاه حساسيت و روحيه ضد صهيونيستي مردم عراق را مهمترين عامل بازدارنده در برابررژيم صهيونيست براي فعاليت آشكار و سريع در اين كشور مي داند و تصريح مي كند : به همين دليل صهيونيستها بطور غير رسمي و در پوشش اسامي آمريكايي دراين كشور فعاليتشان را آغاز كرده اند .
اين در شرايطي است كه رئيس جمهور آمريكا مي گويد : دلايل ما براي جنگ و براندازي حكومت صدام بعدها مشخص خواهد شد .
در شرايطي كه آمريكا ناتوان از اقناع افكار جامعه جهاني در مورد دلايل سلطه بر عراق و تحت فشار شديد مبارزات ضد سلطه مردم اين كشور،هنوز نتوانسته جاي پاي خود را در عراق محكم كند ، اخباري نگران كننده مبني بر چنگ اندازي صهيونيستها بر منابع اقتصادي اين سرزمين به گوش مي رسد كه مي تواند هشداري جدي بر اي مردم اين كشور باشد .
کد خبر 6481
نظر شما