۱۹ فروردین ۱۳۸۷، ۱۲:۱۸

حسینی در نشست هفتگی-پایانی:

تلاش آمریکا برای "ایران هراسی" در منطقه/ بسته های حاوی تعلیق را رد می کنیم

تلاش آمریکا برای "ایران هراسی" در منطقه/ بسته های حاوی تعلیق را رد می کنیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی مواضع اخیر وزیر دفاع آمریکا در جریان سفر اخیر او به منطقه را تحرکاتی در راستای سیاست های تفرقه افکنانه و مداخله جویانه آمریکا و تثبیت رژیم صهیونیستی در منطقه دانست و گفت: هدف عمده این اقدامات اسلام ستیزی و گسترش ایران هراسی در منطقه است.

به گزارش خبرنگارمهر، سید محمد علی حسینی سخنگوی وزارت خارجه در ادامه سخنان خود درنشست هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی در واکنش به انتشار برخی اخبار مبنی بر دخالت سرویس های جاسوسی برخی کشورهای عربی منطقه در ترور عماد مغنیه، اظهارداشت: در حال حاضر هیچ گزارش رسمی از سوی مقامات سوری در این رابطه منتشر نشده و باید در انتظار گزارش نهایی این موضوع باشیم.

رد بسته های تعلیق دار!

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره موضع نهایی ایران نسبت به بسته پیشنهادی کشورهای اروپایی به کشورمان، گفت: ما هرطرح، ایده ومشوقی که متضمن طرح تعلیق فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران باشد یا به نحوی حقوق ملت ایران را تضییع یا محدود کند، رد کرده و غیر قابل پذیرش می دانیم.

حسینی به بانیان وتهیه کنندگان این مشوق ها توصیه کرد که به تکالیف و وظایف خود پایبند بوده و اقدامات خود را در چارچوب ان پی تی، ساماندهی کرده و حقوق کشورهای دیگر را محترم شمارند.

پناهندگی اعضای منافقین در فرانسه

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگار مهر، در خصوص پذیرش درخواست پناهندگی تعدادی از اعضای گروهک تروریستی منافقین از سوی یکی از کشورهای اروپایی گفت: برخی از اعضای این گروهک به دنبال این بوده اند که پس از خروج از عراق توسط کشورهای دیگرجذب شوند که ما موضع خود در این خصوص را اعلام کرده ایم.

وی یاد آور شد: پیش از این گفته ایم که برخوردهای کشورهای اروپایی با چنین مسائلی نباید با استانداردهای دو گانه باشد اما متاسفانه بعضا شاهدیم که اروپا و برخی کشورهای مدعی حقوق بشر چشمان خود را بر منافع کشورهای دیگر می بندند.

مواضع اخیر وزیر دفاع آمریکا

حسینی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره مواضع اخیر وزیر دفاع آمریکا در جریان سفر به کشورهای منطقه نیز اظهار داشت: به اعتقاد ما این سفر در راستای سیاست های تفرقه افکنانه و مداخله جویانه آمریکا و تثبیت رژیم صهیونیستی در منطقه صورت گرفته و هدف عمده آن اسلام ستیزی و گسترش ایران هراسی در منطقه است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین گفت: از جمله تلاش ها و اهداف این کشورها آن است که جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه را تضعیف نمایند و نوعی بدبینی و ایران هراسی را در کشورهای منطقه و همسایگان ایران ایجاد کنند اما آنچه که ما در این زمینه شاهد بوده ایم هوشیاری کشورهای منطقه در مواجهه با این موضوع بوده است.

وی ادامه داد: درحقیقت فعالیت ها و رایزنی های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که سیاست منزوی سازی کشور مان از سوی کشورهای منطقه مورد قبول نیست و ناکارآمدی آن اثبات شده ضمن آنکه توفیق دستگاه دیپلماسی کشور را نیز به نمایش می گذارد.

حسینی همچنین با تاکید برمخالفت کشورهای منطقه با هرگونه مواجهه غیردیپلماتیک با ایران، گفت: آنچه از سوی ایران درمنطقه دنبال می شده همواره یافتن راههایی برای تقویت مناسبات با کشورها بوده اما آنچه که آمریکا وبه تبع اوبرخی کشورهای اروپایی پیگیری می کنند اغلب همان سیاست های خصمانه گذشته است که البته توفیقات کمتری داشته است.

سخنگوی وزارت خارجه درباره تاکید وزیر دفاع آمریکا بر اتخاذ رویکرد دیپلماتیک در قبال ایران نیز اظهار داشت: ما همواره اعلام کرده ایم که اگر آمریکایی ها گام های اساسی و بنیادین در خصوص ایران برداشتند و در رفتار و سیاستهای خود نسبت به جمهوری اسلامی ایران تغییر دهند فرصتی جدید ایجاد می شود که در پرتو آن می توان به بازبینی روابط اندیشید.

گمانه زنی کذب ساندی تایمز

وی گمانه زنی نشریه ساندی تایمز مبنی بر اینکه 5 انگلیسی ربوده شده در عراق در ایران حضور دارند، را تکذیب کرد و آن را از جمله سلسله اخباری دانست که با هدف ایجاد فضای منفی علیه ایران منتشر می شوند.

ادعاهای امارات غیرمنطقی است

حسینی ادعاهای امارات عربی متحده درباره جزایر سه گانه ایرانی را نیز بدون منطق دانست وگفت: ما پاسخ مستند، منطقی و متقن خود به این ادعاها را بارها اعلام کرده و گفته ایم که این قبیل مواضع هیچگونه جایگاه منطقی، تاریخی و جغرافیایی ندارد و این مسائل هم اخیرا در نامه ای به دبیر کل سازمان ملل متحد تقدیم شده است.

درخواستی از سولانا دریافت نکرده ایم

دربخش دیگری ازاین نشست خبری از سخنگوی دستگاه دیپلماسی سئوال شد آیا براساس ارزیابی وزارت امور خارجه جمهوری  اسلامی ایران دیگرنیازی به مذاکره با خاویر سولانا ندارد و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیزدرخواستی دراین خصوص از ایران مطرح نکرده؟ که حسینی در پاسخ گفت: ما تقاضایی از طرف خاویر سولانا دریافت نکرده و در این زمینه ها نیز تماس تلفنی با ایشان نداشته ایم.

وی با اشاره به روند مذاکرات هسته ای ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و خاویر سولانا که به طراحی مدالیته منجر شد، گفت: پس از پایان مدالیته مسائل مورد ابهام درباره فعالیت های ایران مختومه اعلام شد و روند مسئله هسته ای ایران را نیز روال عادی خود را در آژانس پیداکرده است.

حسینی مجددا از آمادگی ایران برای ادامه مذاکره پیرامون مسائل متنوع با طرفهای مختلف خبر داد وگفت: بارها تاکید کرده ایم که اگر رویکردها و محورهای مورد توافق روشن شود گفتگوهای خوبی جریان خواهد یافت.

رئیس جمهور به المپیک می رود؟

سخنگوی وزارت خارجه درباره حضور یا عدم حضور رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه المپیک نیز اظهار داشت: در این زمینه دعوت هایی از کلیه روسای کشورهایی که کاروان های ورزشی خود را به المپیک اعزام می کنند صورت می گیرد که ما هم این دعوت را دریافت کرده و مشغول بررسی آن هستیم.

حضور ایران در اجلاس کارشناسی دمشق

وی همچنین از شرکت جمهوری اسلامی ایران در اجلاس همسایگان عراق در دمشق خبر داد وافزود: البته اصل این اجلاس در سطح کارشناسی است و جمهوری اسلامی نیز در آن شرکت می کند و قرار است نتایج آن به نشست همسایگان عراق در کویت ارائه شود.

واکنش ها به فتنه بی سابقه بود

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود واکنش های گسترده در اعتراض به توهین اخیر به مقدسات اسلامی را کم سابقه توصیف کرد و گفت: این واکنش های وسیع نشان می دهد که مراجع ذیربط و کشورهایی که این اتفاقات درآن افتاده باید تدابیری ویژه برای مقابله با یاغیان فرهنگی و اهانت کنندگان به مقدسات اسلامی را اتخاذ کنند و ما نیز در این زمینه از تمام ظرفیت های سیاسی و اقتصادی خود بهره می جوییم.

آرامش بصره با دیپلماسی در قم؟

یکی دیگر از خبرنگاران از حسینی سئوال کرد گفته می شود در جریان بهبود وضعیت ناآرامی ها در بصره ایران از اهرم های دیپلماتیک درشهر قم بهره جسته که حسینی درواکنش به این سخن گفت: آنچه دراین رابطه بوده سفریک هیئت عراقی به جمهوری اسلامی بوده که پس از انجام گفتگوها طرف های ذیربط را به آرامش و خویشتنداری دعوت کردیم و ایران در این چارچوب از هیچ اقدامی دریغ نکرده است.

سرنوشت تبعه ژاپنی ربوده شده

سخنگوی وزارت خارجه درباره سرنوشت تبعه ژاپنی که شش ماه قبل توسط گروه های ناشناس در مرزهای شرقی کشورمان ربوده شد نیز اظهار داشت: مراجع انتظامی و امنیتی ما این موضوع رادنبال می کنند وراه های مختلفی را برای آزادی این فرد مورد بررسی قرار داده اند که طرف ژاپنی به طور کامل در جریان این مسئله قرار دارد.

استقرار نیروهای انگلیسی در مرز شلمچه ؟

حسینی در پایان این نشست خبری در خصوص استقرار نیروهای انگلیسی در مرز شلمچه نیز اظهار داشت: ما از مراجع رسمی هنوز هیچ خبر موثقی در خصوص حضور غیر طبیعی نیروهای انگلیسی در این منطقه دریافت نکرده ایم.

کد خبر 661024

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha