پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۳۱ فروردین ۱۳۸۷، ۱۱:۳۱

کدخدایی -2:

امیدواریم کابینه نیازمند رای اعتماد نشود/ بررسی درخواست خاتمی و کروبی

امیدواریم کابینه نیازمند رای اعتماد نشود/ بررسی درخواست خاتمی و کروبی

سخنگوی شورای نگهبان گفت: به طور کلی اگر چنانچه نیمی از کابینه دچار تغییر شود لازم است دولت مجددا از مجلس رای اعتماد بگیرد که امیدواریم این گونه نشود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباسعلی کدخدایی در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران گفت که شورای نگهبان درباره مصوبه مجلس مبنی بر ممنوعیت عضویت اشخاص شاغل در هر یک از قوای سه گانه به عنوان حقوقدان شورای نگهبان به نتیجه نهایی نرسیده است و درخواست استمهال کرده است واین شورای در این باره در جلسه آینده تصمیم می گیرد.

وی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاری که خواستار اعلام اسامی آن حوزه های انتخابیه که انتخابات در آنجا ابطال شده است شد، گفت: اجازه دهید اسامی این حوزه ها را ذکر نکنم، اسامی این حوزه ها به استانداری و فرمانداری های مربوطه اعلام شده است.

خبرنگاری پرسید: طبق اصل 136 قانون اساسی در صورتی که نیمی از کابینه دچار تغییر شود لازم است دولت مجددا از مجلس رای اعتماد بگیرد، آیا این موضوع در شورای نگهبان مطرح شده است یا خیر؟

معاون اجرایی شورای نگهبان در پاسخ به سئوال گفت: در این خصوص تا کنون بحث خاصی در شورای نگهبان مطرح نشده و چنانچه مطرح شود نظرات اعضا اعلام خواهد شد، اما به طور کلی اگر چنانچه نیمی از کابینه دچار تغییر شود لازم است دولت مجددا از مجلس رای اعتماد بگیرد که امیدواریم این گونه نشود.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت برانتخابات درباره اینکه شورای نگهبان درخصوص صحت انتخابات درکدامیک ازحوزه های انتخابیه تا کنون به جمع بندی نرسیده است، گفت: ما در همه حوزه ها به جمع بندی نهایی رسیده ایم و تعیین تکلیف کرده ایم.

کدخدایی در پاسخ به این سئوال آیا شورای نگهبان از موارد مستندی که موجب ابطال اعتبار نامه های نمایندگان در مجلس می شود، مطلع است یا خیر، گفت: این موضوع کاملا مربوط به مجلس است و کمیسیون های مجلس هشتم صالح به رد یا تایید اعتبارنامه ها است.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید علت تاخیر در اعلام صحت انتخابات در برخی حوزه های انتخابیه چیست، گفت : طبق قانون شورای نگهبان تنها مرجعی است که درباره صحت یا عدم صحت انتخابات اظهار نظر می کند. در هر حوزه ای که شکایت هایی برای ما ارسال می شود ما مکلف به رسیدگی به آنها هستیم ما دربرخی حوزه ها با شکایت های معارضی مواجه بودیم که لازم بود بازرسانی را به آن حوزه ها اعزام کنیم که اعزام آنها طبعا زمان بر بود.

وی افزود:  از سوی دیگر اعضای شورای نگهبان دقت خاصی در بررسی شکایت ها و گزارش های بازرسان داشتند حتی در یکی دو مورد لازم شد بازرسان دوباره به آن حوزه های انتخابیه اعزام شوند ، این امر باعث شد شورای نگهبان نتواند در روز های اول پس از برگزاری مرحله اول انتخابات درباره صحت یا عدم صحت انتخابات در آن حوزه ها اظهار نظر کند.

سخنگوی شورای نگهبان درباره نامه خاتمی و کروبی به این شورا که طی آن خواستار بازشماری آرای انتخابات در تهران شدند، گفت: به طور معمول نامه ها و شکایت هایی به دست شورای نگهبان می رسد که ما نیز همه گزارش های مربوط به گروه ها و جناح ها را نیز بررسی کردیم اگر چه طبق قانون تنها داوطلبان می توانستند در این زمینه شکایت کنند اما ما به جهت اهمیت انتخابات در تهران این موضوع را مطرح کردیم اما اعضای شورای نگهبان با توجه به گزارش های ناظران نیازی به بازشماری آرا ندانستند.

کدخدایی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاری که درباره نظر شورای نگهبان در مورد نامه غلامحسین الهام به رئیس جمهور درباره کناره گیری از مسئولیت های دولتی جویا شد، گفت: این موضوع ارتباطی با شورای نگهبان ندارد و تصمیمی است که باید در قوه مجریه اتخاذ شود در شورای نگهبان نیز تا کنون مطلب خاصی در این زمینه اظهار نشده است.

وی درباره صلاحیت برخی کاندیداها که بر خلاف قانون اقدام به نصب پلاکارد در سطح شهرها کرده اند، گفت: اگر اینگونه تبلیغات تعیین کننده و موثر در انتخابات باشد ممکن است شورای نگهبان در بررسی صلاحیت ها و تایید صحت انتخابات در آن حوزه وارد عمل شود اما تا کنون ما گزارشی در این مورد دریافت نکرده ایم البته لازم است مراجع قضایی و انتظامی برخورد های اولیه را با این گونه مواردداشته باشند.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین با اشاره به لایحه اجازه تصویب اساسنامه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی که به تصویب مجلس نیز رسیده است، گفت: بر اساس این لایحه به دولت اجازه داده می شود که اساسنامه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را تدوین کند. این لایحه در جلسه شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و عدم مغایرت آن با موازین شرع و اصول قانون اساسی اعلام شد.

کد خبر 667962

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha