به گزارش خبرگزاری مهر، کافئین، شکلات، نیکوتین و کوکائین موادی هستند که منشاء گیاهی داشته و در انسان وابستگی ایجاد می کنند. گیاهان این مواد سمی را به عنوان نوعی اسلحه دفاعی استفاده می کنند اما از آنجا که در انسان مکانیزیم دفاعی در مقابل این مواد وجود ندارد افراد به این سموم وابسته می شوند.
به تازگی گروهی از محققان بین المللی از دانشگاه ایالت کالیفرنیا، مدرسه پزشکی دیویس، دانشگاه واشنگتن و دانشگاه هومبولدت در برلین آلمان تئوری را مطرح کردند که براساس آن، شکل گیری وابستگی به این مواد در فرایند تکاملی موجودات زنده نوشته شده است و این سموم به کمک این فرایندها مدارات مغزی پاداش را فعال و دوباره برنامه نویسی می کنند.
این برنامه نویسی دوباره موجب می شود که با مصرف این مواد، مغز انسان یک حالت کاذب سرخوشی پیدا کرده و در کمبود این مواد احساس درد کند.
این دانشمندان که نتایج تحقیقات خود را در مجله "شرح مباحثات انجمن سلطنتی انگلیس" منتشر کرده اند کشف کردند که انسان در محیطی تکامل یافته است که در آن محیط، سموم گیاهی گسترده نشده اند و بنابراین مغز در موقعیتی قرار نگرفته است که بتواند در مقابل این مواد مکانیزمهای دفاعی را توسعه دهد.
مطالعات مختلف نشان می دهند که آنزیمهای سم زدا در حیوانات همزمان با توسعه این سموم گیاهی در حدود 400 میلیون سال قبل توسعه و گسترش یافته اند درحالی که انسان این آنزیمها را ندارد.
نظر شما