به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "شون مک کورمک" در این بیانیه با تکرار نگرانیهای آمریکا درباره تنشها میان روسیه و گرجستان، به ویژه پس از بالا گرفتن این تنشها در پی سقوط یک فروند هواپیمای شناسایی گرجستان در منطقه آبخازیا، اعلام کرد : این قبیل حوادث سبب افزایش تنشها شده و با روح برنامه های سازمان ملل متحد که بر اساس دوستی بنیان گذاشته شده در تضاد بوده و ادامه این وضعیت به زیان ثبات منطقه است.
در ادامه بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است : ما از تمام گروه ها می خواهیم تا مذاکرات خود در این زمینه را آغاز کنند تا سرانجام به یک راه حل سیاسی برای آرام کردن اوضاع برسند.
گرجستان مدتی است که خواهان عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، اما روسیه که با طرح گسترش ناتو به شرق مخالف است، در برابر این خواسته تفلیس ایستادگی می کند و آمریکا نیز از پیوستن گرجستان به ناتو حمایت می کند. تنشهای میان مسکو و تفلیس پس از آن شکل جدی به خود گرفت که چند روز قبل یک فروند هواپیمای شناسایی گرجستان در نزدیکی منطقه جدایی طلب آبخازیا سرنگون شد و گرجستان نیروی هوایی روسیه را عامل سرنگونی هواپیمای خود معرفی کرد، اما مسکو این اتهام تفلیس را رد کرد.
نظر شما