۲۴ دی ۱۴۰۴، ۱۲:۴۵

پاک نژاد: تراستی‌ها بخشی از فرآیند فروش نفت را تشکیل می‌دهند

پاک نژاد: تراستی‌ها بخشی از فرآیند فروش نفت را تشکیل می‌دهند

وزیر نفت گفت: تراستی‌ها غول‌های بی‌شاخ و دم نیستند و بخشی از فرآیند فروش نفت را تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن پاک‌نژاد وزیر نفت در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در خصوص موضوع تراستی‌ها اظهار کرد: تراستی‌ها غول‌های بی‌شاخ و دم نیستند. آنها بخشی از فرآیند فروش نفت را تشکیل می‌دهند و سال‌های زیادی است که در فروش نفت نقش‌آفرینی می‌کنند.

وی افزود: به هیچ عنوان این گذاره درست نیست که ارقامی که در دست تراستی‌هاست برنمی‌گردند. وقتی خریدار، نفت را می‌گیرد تضامینی هم اخذ می‌شود و اینگونه نیست که چنین فرآیندی طی نشود. گاهی هم مشکلی از لحاظ زمانی پیش می‌آید که این موضوع نیازمند همراهی بانک‌های عامل است و در زمینه تأخیر تراستی‌ها همکاری کنند و این موضوع سازوکار مشخص خود را دارد.

پاک نژاد اظهار کرد: تراستی بیشتر ناظر به فرایند مالی عملیات بانکی است. عملیات بانکی هم به معنای دریافت وجه در قالب قراردادهای کارگزاری وجوه بین بانک‌های عامل و شبکه زیر مجموعه آن انجام می‌شود، لذا تراستی مالی این بخش است.

وی ادامه داد: ما در حوزه فروش خریدار داریم و در جاهایی که لازم است این خریداران تدابیری را با توجه به محدودیت‌های که هست، اتخاذ کنند تا آثار این محدودیت‌ها. ا به حداقل ممکن برسانند، ممکن است ساز و کاری را اتخاذ کنیم و سال‌ها است جمهوری اسلامی با تراستی نفت خود را می‌فروشد و به هیچ عنوان اینگونه نیست که این آمار و ارقام فروش نفت بازنگردد.

وزیر نفت در خصوص اغتشاشات و فراخوان ضد انقلاب برای اعتصاب، گفت: همکاران ما در صنعت نفت همراه نظام هستند. بالاخره کردم دغدغه‌های معیشتی دارند و باید حرفهای مردم را شنید و ما به عنوان مسئولین باید هر کاری از دستمان بر می‌آید برای رفع مشکلات اقدام کنیم.

پاک‌نژاد ادامه داد: مردم به اموال خود آسیب نمی‌زنند بلکه آنها که این کار را به عنوان معترض کردند و یک عده از مردم را مورد اصابت قرار دادند قطعاً از مردم نیستند و در ادامه پروژه‌هایی هستند که ریشه آن در خارج از کشور قرار دارد.

وزیر نفت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اینکه آیا در اغتشاشات به پرسنل صنعت نفت آسیب وارد شده است یا خیر، اظهار کرد: بر اساس گزارشات دریافتی چند نفری در محل کارشان مستقر بودند آسیب دیدند و اغتشاشگران به ساختمان‌های آنها وارد شدند و اموال مردم را هم تخریب کردند.

وی ادامه داد: فرآیندهای در فروش نفت کما فی السابق ادامه داد. به دلیل گوش‌های نامحرم خارجی که به دنبال آسیب به مزیت‌های نفتی ما هستند کمتر در این خصوص سخن می گویم و انشاالله روزی می‌آید که توضیح دهم بدانید چگونه این فروش نفت کشورمان با درایت اقدام می‌کنند.

وزیر نفت بیان کرد: حوزه فروش نفت به دلیل پویایی و پیچیدگی‌هایی که در فروش نفت وجود دارد، با فراز و فرودهای زیادی مواجه است. تدابیر لازم را تیم فروش حرفه ای وزارت نفت در نظر گرفتند.

پاک‌نژاد افزود: موضوع فروش به دو قسمت تقسیم می‌شود. بخش بازاریابی است که کار حرفه ای و وظیفه ذاتی شرکت ملی نفت را بر عهده دارد، هم‌مدیریت امور بین الملل و هم شرکت نیکو است که با خریداران مذاکره می‌کنند. زمان تحویل، نوع نفت مورد نیاز مشتریان و دیگر موضوعات را مشخص می‌کنند. نفت هم پس از فروش و حمل که با شرایط ویژه ای که دارد، در زمان پرداخت پول، بانک مرکزی تعدادی بانک عامل را به صورت ماهانه به همکاران ما معرفی می‌کند. که عوائد فروش نفت را به حساب شبکه پوششی بانک‌های عامل واریز کنند، لذا همکاران در همین قاعده عمل می‌کنند.

وزیر نفت: برای اینکه پایش، رصد و کنترل واریزی‌های خریداران به شبکه پوششی بانک‌های عامل به نحوه مؤثری انجام شود، ما از بانک مرکزی درخواست کردیم در این فرآیند حضور موثرتری پیدا کنند تا از برخی ابهامات عموماً رسانه‌ای جلوگیری شود.

کد خبر 6721519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۴
      0 0
      چرا وزیر نفت استیضاح نمیشه نمایندگان مجلس چرا اقدامی نمیکنن