الف- اخبار ایران
روزنامه سواراکاریا گزارش داد که نماینده ایران در سازمان ملل متحد اتهام مطرح شده از سوی آمریکا نسبت به کشورش در ارتباط با دست داشتن ایران در درگیری های اخیر در عراق را رد کرد. مهدی دانش یزدی در نامه خود به نماینده آفریقای جنوبی که هم اکنون ریاست شورای امنیت سازمان ملل را برعهده دارد نوشت: این اولین باری نیست که واشنگتن اتهامات بی پایه و اساسی را در ارتباط با ایران مطرح می سازد.
وی با تأکید بر اینکه تهران دست داشتن در اقدامات خشونت آمیز در خاک عراق را تکذیب می نماید گفت: ایران در سطح عالی ترین مقام اجرایی خود همواره تلاش نموده است تا روابط دوستی خود را با عراق توسعه بخشد و ما از آمریکایی ها می خواهیم بجای متهم نمودن کشورهای دیگر صادقانه کنند.
دیگر اخبار در ارتباط با ایران حاکی از سفر دو روزه محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران به سریلانکا می باشد. در این سفر توافقنامه هایی میان مقامات دو کشور به امضاء رسید.
مجله عادل در جدیدترین شماره خود مقاله خوبی در مورد انتخابات مجلس هشتم همراه با چاپ عکسی از مقام معظم رهبری در حال انداختن رای خود به صندوق درج کرده است که ذیلا به نکاتی از آن اشاره می گردد:
انتخابات مجلس هشتم ایران حدود یک ماه گذشته برگزار گردید. در این انتخابات مردم بصورت گسترده ای به پای صندوق های رأی رفتند تا 290 نماینده مجلس شورای امنیت ایران که نهاد قانونگذار این کشور می باشد را انتخاب نمایند. در انتخابات دوره هشتم مجلس ایران رقابت برای کسب 290 کرسی که 5 کرسی آن متعلق به اقلیت های مذهبی می باشد به پایان نرسید و رقابت برای کسب 162 کرسی به دور دوم انتخابات کشیده شد.
جدا از تفسیرهای مختلفی که در ارتباط با انتخابات این دوره مجلس شورای اسلامی ایران مطرح می شود باید گفت که انتخابات مجلس هشتم ایران نشان دهنده حضور پررنگ مردم ایران در انتخابات بود. مردم ایران در ایام نوروز به پای صندوق های رأی رفتند و با آگاهی از اهمیت انتخابات مجلس در صحنه حضور یافتند.
ب- اخبار و تحولات داخلی اندونزی
روزنامه کوران تمپو گزارش داد که "سوماردیونو" فرمانده نیروی دریایی ارتش اندونزی در مصاحبه با خبرنگاران از آمادگی نیروی دریایی ارتش برای تبدیل شدن به همکار و شریک کارگاه تحقیقاتی Nameru-2 خبر داد و افزود: ما آمادگی خود را اعلام داشته ایم و در انتظار تصمیم دولت می باشیم.
با این حال "اسکندرسیتومنا" مسئول بخش اطلاع رسانی نیروی دریایی ارتش معتقد است نیازی به دخیل نمودن نیروی دریایی ارتش در موضوع Nameru-2 نمی باشد زیرا مسئله این کارگاه تنها ناشی از عدم هماهنگی میان مقامات مرتبط می باشد و دولت نیز تا به امروز هیچگونه درخواستی از نیروی دریایی برای وارد شدن به این موضوع ارائه نکرده است.
پیشتر "ترور جان" رئیس کارگاه تحقیقاتی Nameru-2 و کاردار سفارت آمریکا در اندونزی در مصاحبه های جداگانه ای درکنار ادامه همکاری این کارگاه با وزارت بهداشت خواهان همکاری متخصصان ارتش اندونزی در پروژه و فعالیت های Nameru-2 شده بودند.
لازم بذکر است اندونزی پیش نویس توافقنامه جدید در ارتباط با کارگاه تحقیقاتی Nameru-2 را در ماه مه سال گذشته به آمریکا ارسال نموده است ولی تا به امروز هیچگونه پاسخی از جانب آمریکا به این پیش نویس داده نشده است.
روزنامه ایندوپس نوشت که مخالفت های موجود با فعالیت کارگاه تحقیقاتی آمریکا (Nameru-2) روز به روز در حال افزایش است و اینبار "محمد فوزی" یکی از اعضای کمیسیون چهار مجلس نمایندگان اندونزی لب به اعتراض گشوده است و خواهان توقف فعالیت این کارگاه شده است.
وی در مصاحبه با خبرنگار روزنامه "ایندوپس" می گوید : حضور و ادامه فعالیت کارگاه Nameru-2 آمریکا برای اندونزی هیچ سودی بهمراه نخواهد داشت لذا در چنین شرایطی که این کارگاه هیچگونه توجهی به مشکلات و بیماری های واگیردار موجود در اندونزی ندارد، با کدام توجیه عقلی Nameru-2 می تواند به فعالیت خود ادامه دهد.
به گفته وی یکی از اهداف تحقیقات، کمک به وضعیت بهداشتی و سلامتی مردم اندونزی ولی این کارگاه تا به امروز خلاف مسئولیت های خویش عمل نموده است و نه تنها به وضعیت بهداشتی اندونزی بی توجه بوده بلکه همواره واکسن بیماری ها مزمن را با قیمت بسیار بالا در اختیار مردم اندونزی قرار داده است که این اقدام دور از اخلاق است، زیرا آنان در اندونزی فعالیت می کنند و باید به مردم این کشور خدمت نمایند.
این نماینده مجلس اندونزی از دولت و شخص رئیس جمهور درخواست نمود تا بدون توجه به آمریکا درقبال این کارگاه موضع قاطعی اتخاذ نماید زیرا مردم معتقدند کارگاه تحقیقاتی Nameru-2 تنها سرپوشی بر اقدامات اطلاعاتی و مخفیانه این کارگاه در اندونزی است.
"محمد فوزی" همچنین خطاب به کارمندان اندونزیایی که در کارگاه "محمد فوزی" کار می کنند گفت : نگران توقف فعالیت این کارگاه باشید زیرا ما آینده شما را تضمین خواهیم نمود و وزارت بهداشت و نهادهای دیگر دولتی به وجود شما احتیاج دارد.
نظر شما