به گزارش خبرگزاری مهر، "اسحاق ناوون" که از سال 1978 تا 1983 به عنوان پنجمین رئیس رژیم صهیونیستی در راستای سیاستهای صهیونیستها اقدام می کرد، در گفتگو با روزنامه دیلی تلگراف در ادامه گفت : دولت ایهود اولمرت باید از جنگ "یوم کیپور" با مصر در سال 1973 و معاهده سازش که در پی آن حاصل شد؛ درسهای لازم را فرا بگیرد. اما در سالهای اخیر شاهد رشد سریع مذهب در مقایسه با سیاست بوده ایم و همین امر رسیدن به سازش را مشکل کرده است.
این مقام اسبق صهیونیست افزود : ایران به عنوان یک عامل مخالف تل آویو، وضعیت خاورمیانه را تغییر داده و دیدگاه مقامهای این کشور در خصوص اسرائیل را باید جدی گرفت. با این حساب هر چند که در گذشته میان ما و همسایگانمان وضعیت جنگی برقرار بود، اما امروز باید مذاکرات سازش خود را با کشورهای عربی آغاز کنیم.
ناوون در ادامه با اشاره به جنبشهای مقاومت حماس و حزب الله گفت : نگاه ویژه ایران و نفوذ این دیدگاه در میان گروه هایی چون حماس و حزب الله، وضعیت منطقه را به گونه ای تغییر داده که رسیدن به صلح در آن مشکل می نماید. برای مثال برای حماس مسائلی همچون سازش، سرزمین و خروج نیروهای اسرائیلی اصلا مهم نیست، برای این گروه مسئله مهم، وجود نداشتن اسرائیل است.
وی به اولمرت توصیه کرده برای مقابله با نفوذ ایران ، به هر قیمتی مذاکره با سوریه را آغاز کند.
نظر شما