به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد شمس امروز در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تعهدات و شرایط خاص موجود ترجیح داده شد از این شرکت درلوله گذاری پروژه های دیگری که در اولویت بهره برداری قرار دارند استفاده شود.
وی با تاکید بر همخوانی تصمیمات اتخاذ شده با مجموع فعالیتها اظهار داشت: احتمالا برای تعیین جانشین صدرا مناقصه برگزار خواهد شد.
وی کل سرمایه گذاری برای اجرای این سه فاز را 2 میلیارد و 470 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: از این میزان یک میلیارد و 964 میلیون قرارداد اولیه، 506 میلیون دلار اضافه کاری، 13 میلیون دلار هزینه های غیر سرمایه ای است.
به گفته وی شرکت استات اویل نروژ نیز 15 درصد در کل این پروژه سهیم است و تاکنون 300 میلیون دلار در این طرح سرمایه گذاری کرده است.
عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس در تشریح علل تاخیر فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی توضیح داد: افزایش قیمتها که از سال 2003 گریبانگیر پیمانکاران بوده و سهم 51 درصدی ساخت داخل از عمده ترین دلایل این تاخیرات است.
شمس با تاکید بر اینکه پیمانکاران ایرانی در اجرای تعهدات خود موفق عمل نکردند، خاطر نشان کرد: البته بهتر است میزان ریسک پذیری در پروژه ها را بالا ببریم و از پیمانکاران داخلی حمایت کنیم.
وی مدیریت شرکت نیکو در تامین اعتبار مورد نیاز این پروژه ها را بسیار مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: از زمان مدیریت شرکت نیکو هیچ یک از این 3 فاز در پرداختها با مشکل مواجه نشدند.
مجری طرح فاز 6 تا 8 پارس جنوبی با بیان اینکه قطعا در ارسال گاز از دریا به سمت خشکی و بارگیری گاز فاز 6 هیچ تاخیری رخ نخواهد داد، یاد آور شد: اما امکان تاخیر در سایر فازها وجود دارد.
شمس افزود: گاز اولین فاز تیرماه از دریا به خشکی می رسد و پس از 15 روز به خط لوله تزریق خواهد شد.
به گفته وی دومین فاز تا اوایل پاییز و سومین سکو نیز تا پایان زمستان وارد مدار تولید می شوند.
شمس حفاری چاه ها را زودتر از زمان تعیین شده ذکر کرد و گفت: در حال حاضر 30 حلقه چاه در زمانی کوتاه و با هزینه مناسب حفاری شده است.
عضو هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس از تعیین قیمت برای شیرین سازی گاز این 3 فاز خبر داد و اضافه کرد: گاز این فازها در 4 ماه سرد سال به مصرف داخلی و در 8 ماه دیگر به تزریق اختصاص می یابد. به گفته شمس فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی با هدف تولید و صادرات میعانات گازی و تزریق گاز به چاه های نفت طراحی شده است که درآمد هر فاز 7 میلیون دلار در روز برآورد می شود.
وی تصریح کرد: پیشرفت کل طرح در بخش خشکی 98.86 و در بخش دریایی 96.7 بوده است. شمس در پاسخ به سئوالی مبنی بر انصراف شل از توسعه فاز 13 پارس جنوبی تاکید کرد: در این مورد اطلاعی ندارم و چیزی نشنیده ام.
نظر شما