فرزان شیروان بیگی در گفتگو با خبرنگار مهر خاطرنشان کرد: در زمینه گودبرداری پروژه های ساختمانی دستورالعمل ها و ضوابط کامل و مشخصی وجود دارد که متأسفانه بی توجهی و یا اجرای ناقص آنها موجب بروز حوادث در پروژه ها و یا ریزش ساختمانهای مجاور می شود.
وی با اشاره به دستورالعمل گودبرداری و تخریب ساختمانها افزود : در این ضوابط و مقرارات ، دستورالعملهای کاملی در این زمینه وجود دارد که شیوه های خاکبرداری ، ایجاد حفاظ لازم و همچنین نقش مالک ، مهندس ناظر ، مهندس محاسب و عوامل اجرایی مشخص شده است .
مدیرکل ضوابط مقررات شهرسازی و معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر نقش مهندس ناظر در جلوگیری از وقوع حوادث گودبرداری یادآور شد : متأسفانه برخی مالکین بدون اطلاع به مهندسین ناظر اقدام به انجام گودبرداری می کنند و این در حالی است که طبق قانون، مهندس ناظر باید در مراحل مختلف بر امور نظارت کافی داشته باشد.
شیروان بیگی همچنین وضعیت افراد مجری گودبرداری را از نظر تخصص و مهارت نابسامان عنوان کرد و افزود : در حال حاضر افرارد مختلف تنها به دلیل در اختیار داشتن برخی ماشین آلات سنگین عملیات گودبرداری را انجام می دهند واین در شرایطی است که هیچگونه مدرک تخصصی و مهارتی در این رابطه در اختیار ندارند.
وی با بیان اینکه ایجاد شرایط مطلوب در این خصوص همکاری همه دستگاه های مسئول را طلب می کند خاطر نشان کرد : سازمان نظام مهندسی با نظارت بر عملکرد مهندسین ناظر و محاسب ، وزارت کار با ساماندهی وضعیت مهارتی و تخصصی افراد ، وزارت بازرگانی با کنترل صنوف و اتحادیه ها به همراه شهرداری می توانند قدم های مثبتی در این زمینه بردارند.
نظر شما