به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه گاردین، تحقیقات "سازمان تعویق مجازات حقوق بشر" نشان می دهد که آمریکا بخشی از زندانیان خود را که به بهانه انجام اقدامات تروریستی بازداشت کرده در کشتی نگهداری می کند و از همین رو این سازمان از آمریکا خواسته تا لیستی متشکل از تمام زندانیان خود و محل نگهداری آنها، به نهادهای حقوق بشر ارائه کند.
بر اساس این گزارش، نام کشتیهایی که از آنها برای نگهداری زندانیان استفاده می شود برای به دست آوردن نام نفراتی که بدون دادگاهی شدن راهی زندان شده اند؛ در حال جمع آوری است.
به نوشته گاردین، موضووع "زندانهای دریایی" با استناد به بیانیه های شورای اروپا و ارتش آمریکا، شهادت زندانیان و گفته های برخی از نمایندگان مجلس فاش شد.
بر همین اساس، آمریکا گاهی اوقات از این کشتیها برای انتقال زندانیان به نقاط مختلف نیز استفاده می کند. تا پیش از این گمان می شد که آمریکا فقط با استفاده از هواپیما (پروازهای سیاه) و به طور مخفیانه اقدام به انتقال زندانیان خود می کند، اما این گزارش نشان می دهد که کشتی نیز به عنوان وسیله مطمئن دیگری برای انتقال آن دسته از زندانیانی که توسط نیروهای امنیتی آمریکا به اتهام انجام اقدامات تروریستی بازداشت شده اند،به شمار می رود.
بر همین اساس، نتایج تحقیق این نهاد حقوق بشر نشان می دهد که آمریکا از سال 2006 تا کنون دست کم 200 نفر را بعد از بازداشت با استفاده از هواپیما و کشتی از محلی به محل دیگر منتقل کرده است.
به گزارش مهر، آمریکا پس از حادثه 11 سپتامبر جمع زیادی از زندانیان مظنون به تروریسم را به کشورهای دیگر جهان منتقل کرده است. این خبر رسوایی بزرگی برای دولت آمریکا در سال 2005 به وجود آورد و واکنش متفاوت کشورهای جهان را برانگیخت.
دولتهای اروپایی ، آمریکا را تحت فشار قرار داده اند تا توضیحاتی درباره پرواز هواپیمای حامل زندانیان سیا در اروپا ارائه دهد.
سیا، بدون توجه به قوانین بین المللی و قوانین ملی کشورها همچنان از بزرگترین سازمانهای ناقض حقوق بشر است که هزاران مظنون به انجام عملیات تروریستی را درسراسر جهان درزندانهای مخفیانه و بدون محاکمه عادلانه، مورد شکنجه قرار داده است.
پیش از این نیز شورای اروپا در گزارش جداگانه ، گزارشهایی حاکی از عملیات مخفی و سری "سیا" در کشورهای مختلف جهان در دستگیری، بازجویی، شکنجه و انتقال متهمان خارجی به بازداشتگاههای تحت نظارت آمریکا را تایید کرده بود.
عفو بین الملل نیز با استناد به گزارشهای شورای اروپا، خواستار پیگیری نقش دولتهای حامی آمریکا در پنهان سازی و همدستی با این قبیل اقدامات ضد بشری و غیرقانونی و سوءاستفاده این کشورها از مسائل امنیتی درنقض حقوق بشر شده بود.
نظر شما